Wednesday, March 31, 2010

Kosser memindah barang.

Hadoiyah...

pentanyer hari nih.. yerlah..

sok dah nak pindah2 barang ntok PC fair nih..

kosserr kau mengerah tenaga dua kerat mengagkat barang2 yang berat turun tadik..

tyhen, sok nak punggah lak tak atas lori then nak hantar kat PC fair..

hadoiyah...

memanglah jadik wonder woman ..

yerlah.. komitmen kejo..

kalau idiknyer ndok ingin aku ke sana,..
'
sapa mau angkat barang berat2..?

bagitau aku..

so. begitulah kisahnye aku hari nih..

yerlah PC fair nyer pesediaan..

hamponn!


so??

sok kekdahnyer kena hadir ke tempat kerja seawal 9 PAGI!!

wut!

selalu aku mai pon kol sploh./.

ishk2..

memanglah sheyall yaamat..

nak kena buat semua kerja tuh..

yerlah komitmen kerja lah katakan..

BTW.. kad smart card astro kuh yang rosak tuh telah diganti denagn baru..

lunch tadik ada kurrier call aku suruh pickup that thing kat rumah aku then returned back the old fucking rubbish nyer smart card..

so??

cepatlah astron nih buat kerja..

memang pantas dan efisyen..

but dah dapoat..

nak kena lak tunggu dalam tempon 24 jam ntok aktivetr..

yerlah..

buaknya boleh negok terus tang2..

hadoii..

tungguhlagi la nampaknya..

takpalah..
aku pong bukannya kaki tv sangat..

BTW,,


bestnyer lagik..

elaun kedai dah bagi dah..

yeha...


dapatlah Rm 250 ntuk practical aku yang bakal berakhir lusa..

taklama dah kan..

tapi aku nak kerja sat sementara aku dapat tawaran further study..


leh kumpol duit sikit..

haha..

best2 nyer..

dapat dah duit gaji..

oh ya..

tapi tak gunakan lagi pong..
aku mintak mak duit..

hahah..

padahal baru dpat gaji jer..

merasa kedekut..

dapatlah Rm 50 mak bagi..

tyhen aku beli topup rm 10..

then pi pasar malam ..

beli lak seluar pendek offer.

RM5 kau harganyer..

murah and kuality..

best2.,.

tapi kali nih expedisi aku kepasar malam ditemani oleh Unknown poeple..

haha..

merasa mengerek anak ikan bawak ke pasar malam..

HOI!

bukan anak ikan lah..

kawan kepada jiran aku..

katanya nak numpang denga kau ke pasar malam...

so aku pon pi lah..

tapi tak jalan sekjali..

dia malasa kot nak jalan ngahn aku..

malu kot..

aku dress selekh sangat..

but , oklah..

pandai gakalh berbudi..

dah tumpang aku..

bagus gak..

ada gak treat beli aku nasik lemak.


but aku dah kenyangler..

so aku tolak ler..

tak nak..

thanks lah for the offer..

^unknow^


so,, hari nih aku lepak2 malam tadiks sebelum aku menulis ini entry.,.,

semabng bersama che ros and amek berserta wari..

wah.. bestgak lepak luar rumah malam2 ..

sejuik jer..

macam2 lah sembang..

sampai kul 11. aku undur lah..

nak terberak kau..

so.. baliki.. usruskan kafe world..

then menulis bloh..

k lah..

out dulu yer..

SOK nak kena bangun awal..

naki kena p jadik kuli batak mengangkat barang..

chow

~daqa

**pc fair keeep troubling of me maa..

Tuesday, March 30, 2010

Trust is like a mirror.. U can still fixed it f its broken..

....

Trust is like a mirror.. U can still fixed it f its broken..

But you can still see the crack in that motherfuckers reflection

...



kata2 kesat ni khas ditujukan pada si UNCUT dan juga si Bitches sorang tuh...

merasa entry tak puas hati kali nih..

bukan apa..

yang si uncut nih pasal sebut nak dok criminilise sangat..

bodonya kau..

one nation shit..

adalah beberapa golongan tuh yang memang siyal esp bila bab nak berurusan dengan diorang..

rather dig ur own grave for the sake of crimeni;lise.

uh.. sengal!

yang sekorq lagi keep annoying me lah..

Kaki Penyebuk no satu di malaysia..

entahlah..

b a csi lah!

dunt care about other..

even aku nak berak kau pon sebuk nak tau..

ah..

bongok! :P

entahlah..

hari ni mood aku unstable..

bukan kata datang bulan or what..

just kesan kimia yang tak suci kot..

kerja hari nih tak dalah apa sangat..

just handle 3-4 bijik kes m/board rosak..

dan pasang new KPI cpu..

hari nih angakt barang speker yang datang satu lori..

yerlah stok ntok pc fair..

nak start dah..

tinggal berapa jam..

jer kalau itung2 lagik..

so,,

hari nih tadik aku terlelap.

yerlah.. bosan sangat..

astro nyer smart card tak sampai lagik..

duduk terperap dalam bilik jerlah mnegadap laptop dan desktop..

btw , agak letih lah sebabtuh terlelap..


sempat cas MP3 sony aku nih..

then tulis blog nih.

k lah..

nak tidur nih..

daa~

** tak sabarnya nak makan nasi lemak yang bakal si MIZA bawak sok.. hande mde of her mother katanya..

Monday, March 29, 2010

ngok ngek..

haduss...

terlepas aku nak nonton awan dania malam nih..

Nih semua gara2 smart card lah nih.. tetiberlak rosak..

ishk.. naseb lah dapat nonton terjah.. tu pon pakai henpone csl aku ni ja..

kalau nak ngarapkan si smart card astro tuh..

non adonya..

dah buat report..

tunggu 3 atau 5 hari bekerja lah..



ishk..

so ,, no tv lah for this week..

aku tak kesah pasal ada csl mobile and internet nih..

tapi../

rugilah pasal astro kan pay per months..

bukan pay per use..

kalau nak nunggunya smart card tuh..

dah ker rugi seminggu jawabnya??

takpalah.. bukan aku yang bayarnya..

tak kisahlah..

ok..

hari nih kerja macam biasa..

kes2 tukor m/board.. and processor spoiled..

ala..

commonlah..

cuma ada orang tuh..

macam taik ayam ja..

buat kerja macam tak payah buat..

yang hadonya..

habuk pon tarak!

bab ngankat barang nih dah sebati..

yerlah/... pc fair nih tinggal lahgi beberapa hari ja lagi.

tunggulah hazab kau yer zul.

nak memunggahkan barang2 ke sana..

okayh..

sekarang nih financial problem..

tapi takpolah.
besok gaji dpat..
and luckily jumpa angpau lama masa uncle bagi CNY dulu..

ado gak sploh hengget buat makan tengah hari sok..

budget larik pasal semalam lah..

gi menyontot sakan kat jitra mall..

nonton si aaron aziz nyer lakonan..

k lah..

tak tau nak kato apo laie.,.

nyte..

~daa..

Sunday, March 28, 2010

Two good kitten has passed away..Died simultaneously.



Sedihnya hari nih.. u ne what..

anak kucing yang kusayang2 telah meniggal..

kedua2nya telah ergi secara serentak..

kesiannya dan juga sedih..

cant stop keep blaming myself becaouse of that..

entahlah..

yerlah..

aku yang bagi diorang makan..

aku yang mandikan diorang..

aku yang taking care after them..

But how??\\

they want to leave me..


its a GOD acts..

nothing can stop it..

entahlah..

aku pon tak nak sanagt pikir pasal the kitten..

just aku sedekahkan al fatihah ja kat diorang..

how pity that i couldn'.

-wathch them grow up.

heard them miau2 again..

taking bath for them.. and fed them again..


i noe.. im not gud enuff to taking care after them..

but.. harinih would be my saddest part of sunday..

keep thinking of them..

luckily.. i found my therapy very fastly..

yerlah..

nak melupakan kenangan silam bersama those kitten..

masa aku menaip entry nih pun dah pukul 1.15a.m

merasa kau..

aku baru balik yer..

nak tau ke mana?

aku ke JItra mall lah..

menonton wayang Evolusi Kl Drift 2 nih.

overall.. okaylah cerita dia..

but dia punya jalan cerita tak berapa nak mantap as expected then the action pon tak banyak sangat masa yang first batch punya dulu..

bab2 jiwang cintun karat bnyak dalam cerita kali nih..

but.. oklah.

value for money and for my therapy..

merasa driving memalam..

first tyme nih tau..

bawak kereta malam2 semata nak gi nengok movies.

bt. oklah..

sedikit sebnayak merubat duka di hati atas pemergian kitten tersayang awal pagi tadik..


okayh.. now kl 1.30 dah.. k lah..
need to sleep meh..


gudnyte.. actaually nak tulis lagi but serabut nak tulis banyak2.

k la..

chow..




may hier soul rest peacefully there.. miss you both damn much.

Saturday, March 27, 2010

Her trapped.

okayh...

hari ini dalam sejarah..

aku pergi ke Masjid berdekatan dengan rumah aku untuk solat MAghrib di sana..

wah.. aneh kan?

but itulah kenyataan..

actually aku patut mendengar kuliah maghrib beserta solat isya'.. malangnya no kuliah for tonight,.

apa lagi.. aku pederas lah motor balik rumah..

okayh..
alkisahnya aku sebenarnya terperangkap dalam perangkap mak.

napa erk..

yerlah.. aku tak sepatutnya balik awal..

la.. kan ker dah kena suruh dengan mak pergi ke masjid..

untok dengar ceramah lagik..

so.. next tyme.. jangan balik awal..

yer...

bukan apa.. im saying the truth..
aku bukannya baik sangat dan aku tak nak hipokrit..

just go there sebab tak nak wujudkan konflik . tuh ja..

so,,

hari nih kisah apa ya aku nak story mory..


takdalah apa menaraik sangat kat tempat kerja..

makin sibuk adalah..

cuma yang berubah tu pasal pengalaman aku petrang tadi jelah..

menjadi marshall sementrara.,.

heheh./..



ttg anak2 kucing tuh macam biasalah..
susuaknnya tipa2 pagi sebelum pergi kerja..

kan dah keja aku..

cuma.. sekaraqng aku manaip entry nih dekat laptop Acer 4310 yang baru sahaja telah diformat sebentar tadi..

yer;lah..

laptop si kawan dila tuh,,...

minta tolong ngan aku..

ntah install sopware apa ntah yang jadik korrupt terus windows dioa..

so.. klah..

ngantuk nih..

cadang2 tuh nak riding motor lah pergi ke jitra.,.

trying tro find my own good tyme..
]
lepak2 nak nengok movies kat sana..

k lah..

bye..
nyte..

Pengalaman menjadi Bidan Terjun sebagai marshall race basikal..

hahahahh...

i cant even stop laughing now..]




u noe what..

masa aku on the way mai kerja nih..

aku terperangkap dalam kesesakan trafik lalu lintas disebabkan ada lumba basikal apa ntah kat kangar nih..
alkisahnya.. menunggu lah puak2 tuh sampai habis...

then lepas diorang habes teruslah aku follow up peronda polis yang bermotor tuh..

u noe what..

aku tak sedar kata aku telah pon menjadi sebahagian daripada mereka sebagai marshal..

WHAT!

mesti tak paham kan..

okayh lepas kau follow up polis tuh aku tak sepatutnya masuk dalam kawsan kon tuh.. then elok2 ja aku yang follow berlakbg peronda polis tuh masuk dalam kawasan kon tuh tersu ada olis tuh tutup kon tuh..

aku pon ha??!

kenapa dia tutup kon tuh..

last2 aku trapped dalam kawasan forbidden tuh..
konon2 sebagai marshal..

hihiu..
pak lawak betullah aku nih..

then tee4rus aku blur..

macam na nak kelaur nih??

semua jalan dfisekat lah..

last2 tunggu2 punya tunggu daa.

ada satu polis kekwat nih..

dia macam arahkan aku untuk pergi ke dir3ection sana..

macam tau2 ja aku trapped katy situh atau kau hengat aku nih terroriost..

terusl;ah aku memecut motor aku keluar kel jalan tuh..

walaupun dah ditutup terusla boleh aku selamba badak je keluar..

tak sangka ya..

menjadi marshal dalam keadaan ta disangka..

boleh kata hebat lah..

haha..




**next year nak apply lah jadik marshall dalam race2 basikal nih..
boleh feeling diva sambil diringi kereta kop..

***yang aku boleh tak sedar tuh sebab jalan yang aku guna tuh adalah jalan yang telah digunakan oleh aku setipa hari untuk ke tempat kerja..

Friday, March 26, 2010

Know the computer know the owner as well..

haha.. merasa tajuk entry kali nih kan..

so ?

kat mana nak mula ya..

ok ok.. so .. hari nih kerja aku macam bisa lah.. bangun pagi.. then susuakan anak2 kucing tuh..

then?

truslahn aku gi kerja..

tapi ada lah orang tuh tak reti2 paham the situation yer..

BODOH! dahla pemalas kerja..


okayh.. naik2 atas2 service centre..

teruslah dengan mission membaiki komputer..

hari nih berasa sungguh lega sebab cpu kastemer dah setel yang mana request nak hantar repair.. dah siap..

then .. yang cpu emachines yang baru sampai tadik dengan yang belen2 yang lama telah pon SIAP didinstal denagn OS!

leganya..

dpat gak habeskan sebelum deadline..

biasalah.. kami kan F1.. mana ada masa nak tangguh2 kerja memandangkan sibuk buat2 prepared untok PC fair nih tak lama dekat PErlis..

2/4 ni..

mailah ramai2..

tengok aku buat promo.

dekat Dewan Wawasan ala yang dekat mini putrajaya..

so.. masa petang2 tuh ada kastemer yang mana aku telah repair kastemer dia.. he was Dr Azmi from UUM..

wah.. kelas gituh..

so, sembang2 then he offering to kalau aku da problem or nak furthyer study mana2..
dia boleh tolong adjustkan..

wah.. sukanya..

then dia pon asking for my cntact number..

mana tau kot2 kalau ada masalah PC..

senang dia kontact aku terus..

tak yah melalui kedai..

wah!! sukanya..

buakan apa.. bila kita kenai the influeced poople nih senag sikit kita punya kerja..

senang sikit... boleh tolong kita kalau nak apply mana2 tolong adjustklan..

best kan jadik orang yang terpengaruh nih..

nak buat apa2 senang coz they were influenced people..

Thanks for letting me know you..!

okayh.. so balik rumah.. terus menyusukan anak2 kucingb tuh then mandikan diorang..

so,, makan malam.. then mum buat Garam belacan for the CIcah moment..

wah... pelam yang kak siti bagi kelmarin..

satu bijik pon tak habis lagi kan sebab saiz dia besar..

so.. aku nak update cafe world lah..

k lah.. bye..

**so,, besok mesti busy sebab may b ah fuh and arierf tak mai.. ada ja lah kes pelik2 tuh mai tuntut kalau si ahfuh tak mai..

Thursday, March 25, 2010

The Cicah mempelam day..

hi all.. bertemu kembali.

hari nih kerja aku??

tak da lah apa sangat..

just setteling the cpu yang delay ja..

oh ya..

berkenaan cik aku yang datang melawat hari nih..

jap gi aku story..

so.. hari nih as usual..

aku bangu7n kul 8.40.. them bancyh susu dan susukan anak2 kuceng tuh..

lepas tuh aku siap dan gi mandi..

fry telur mata then folded with bread and a lil sos on it then makan sambil nonton Awan Dania yang ulangan tuh..

kul 10 aku start moto then gi kerja..

sampai2 just usruskan cpu yang kelmarin delay.. changing to new m/board then format again..

then kul 12 camtuh.. Cik aku pon mai..

yerlah..

nak mai survey lah kerja2 kami cam na..

na kcheck instead of macam soal jawab then aku briefing ttg bidang tugas aku..

tak dalah apa sangat..

ingat nak takut..

last2 sebab dah biasa reletionship aku ngan encik the aku pon cakap macam biasalah..

terangkan kat diorang dengan begitu yakin sekali.. *ahaks kelas gituh..

then after that diorang gi melawat kawan aku yang kat tempat lain lak..

so , begitulah..

**naseb semalam sempat menghupdaTE BUKU LOG..

kalau tak.. Merasalah..

so,, lepas cik2 aku balik staf pompuan ajak cicah mempelam..

huh.. aku pon apa lagi.. lajulan mencicahnya sambil bergosip..

hahah..

memang best lagi rancaklah bergosip sambil mencicahnyer ya..

oh ya... Thanks to Kak Siti yer.,.. bagi kat aku lagi Dua bijik mempelam buat mencicah kat rumah..

Besar2 penyepak lagi.. thakns again.. .. naiik atas. then buatb kerja macam biasa..

then masa nak balik tuh naseb sempat aku balik..

kjalau tak basah kuyup lah.. elok2 sampai terus hujan turun dengan lebatnya..

naseb.. tapi tak lama ... sat saja..

macam lalu ja..

balik kerja .. susukan kucing.. my mum told me that diorang jatuh kat longkakng b4 aku balik..

ishk2!! buas betul kucing nih..

so.. mandi2.. then abang balik..

doing some favour helping him potocopyn kerja2 dia..

so , lepas makan.. main FB.. Main blogger..then aku nulis blog kali ni..

so? tu ja lah aku nak bagiatau malam ni..

Semalam veryther kusut yaamat..

Busy.. tapi sempat lagik gi ke Pasar Malam.. of coz lah.. Pasar malm..

so.. Gudnyte..

then bye!

Wednesday, March 24, 2010

Sibuknya hari nih..

ya hamponn.. sebuk sungguh aku hari nih..

jam menunjukkan 1.15 pagi..

dan kau tau hari ni kat tempat kerja memang bzy seamatnya..

Cpu makin menigkat..

makin galak sibuk kastemer nak urgent padahal baru ja sampai..

siyal betul la..

dahla tuh.. sibuk lak ngan barang2 dan cpu PC fair nih...

hish serabutnye..

aku sampai tak rehat hari nih tau tak.. punch balik terus pasal nak rehat dah lewat sangat,,

Ectic sangat...

sekarang aku baru sudah kemaskini buku log..

besok cik aku nak mai lak..

macam2 aku nih..

print la.. gunting la..

gam la..

renyal dan babi..
sangat lah banyak..

ok..

dahlah ink cam cibai sebab bila letak gam dia kembang dan nampak buruk sungguh buku aku,,

siyalnyer ink..

rosak terus gambar bila dakwak ink kenbang..

k la.. dah lewat..

sebuk sanagt hari nih..

tak sempat buat apa2..

bye..

*merasa update versi ekspress

Tuesday, March 23, 2010

The Suzuki Fx 110 paying day..

okayh.. hari nih schedule aku not so tight.. cuma agak akan bertambah lah sekarang..

yerlah.. e machines specs untok Pc fair nih dah sampai.. jenuh mengankatnya tadik..




dahlah gedabak2..

terima ja lah.. NBak format Win 7 kesemua 20 bijik tuh..

kisah aku hari nih adalah bermula macam biasa..

giving the kittens a milk..

susu diorang sampai kenyang..

biar diorang tidur ja.

okayh.. lepas tuh aku pon siap2 lah.. nak gi kerja...

take a baty. mandi segala bagai teruslah menuju ke tempat kerja..

lepas tuh at noon ada SUZUKI punya team mai dekat kedai motor berhampiran kedai aku.

The suzuki team tuh teruslah Kempen Servise motorsikal percuma..

haha..

last2 sap yang motor suzuki ja boleh gi buat pemeriksaan.. so adalah staff kami nih 4 orang naik moto suzuki..

teruslah gigih gi hantar ke tempat kempen berdekatan..

kekdahnya servis percuma..

so2 aku pon.. teruslah cakap pasal masalah motor aku nih.. last2 diorang cakap they just check tayar , rantai brek macam tu ja..

Not repairing..

kalau repairing kena lah buat atas kedai tuh sebab diorang just campign for suzuki rider aja..



---my motor butt,, kaler hijau lah..

so , aku pon decide lah.. alang2 repairlah sekali..

Tau aku Tukar apa??

Aku tukar Lampu and wiringnya..

tukar minyak hitam...

Baiki buntik bising dekat Ekzos aku.. Wat the kompenen hah?? Tepet or cam tuh lah..

Semua totally adalah dekat RM 25..

ok la.. Cadang2 memang nak buat gak..

Dahlah tuh.. dapat Baju sehelai t shirt then Motor pon dah sedap ala2 Tip top lah..

last2..

masa nak rehat..

Signal Jammed..

Not functioning..

and aku pon terlupa nak nagitau nak tukor brek belakang motor aku..

so , aku decide..

tak yah lah gi kedai tadi..

Kali nih aku gi hantar lak kedai Depan sekolah derma..

Another repair workshop..

Teruslah aku bagitau signal not functioning ang anku nak tuko brek belakang..


last2 tukor and reapi benda tuh kena RM14 hegget..

so oklah..

Pulang rehat dengan senang hati sebab dah setel..

Bujet2 aku dalam RM100 nak buat semua benda tuh..

Ok meh kan???

So , kerja hari nih takdalah sangat.. Just Format 2 bikij e machines then angkat2 barang..

Letih dowh.. nak naik ke tingkat 2..

kalau tak naik tangga takpa ni tak..

memang mandatori kena naik tangga..

last2 nanti Pc fair nak kena bawak turun lah gi bawak ke fair..

Ishk!! Tak dapat dibayangkan lah..

oklah.. keja aku macmatuh ja..

so , balik tadik..

beli lagi capati untie India belakang kedai aku tuh..

then balik...

dan terus menyusukan kucing2 tuh dan mandikan diorang..

Sekrang nih masa aku nengah menulis blog nih diorang dah tidur nyenyak..

Senang hatiku..

okayh.. mandi2 then makan..

Mak ngan abah then bertolak ke rumah adik beradik abah..

means they got Toklang..

but , i dont even know who was she..

Nak gi mengunjung dia..

last but not least. recite the al fatihah ja lah..

after mak ngan ayah aku gi mengunjung.. aku nonton Blogger boy 2 from online 8tv website..

haha..
lepaws2 tuh teruslah aku buka blog nih then tulis..

k lah.. nyte..

nak uruskan kafe world on FB!

Monday, March 22, 2010

Alahai.. Terjah..

hish.. Tak best lah nonton terjah malam nih..

aku negok macam skema ja program diorang nih.. Starting this nyte episode lah.

no more cheering... no more gossipping..

no more pssst~!

and one things paling menyedihkan..

takda dah..

Ketawa Mengilai-ngilai.. ala2 pontianak tuh..

sukat tau dia gelak macam tuh..

sedih more part of that..

entahlah..?

no comments..

that was my personally review about that program.

sob! Sob!

:(

Isnin yang lebat..

Wah!! dah lama dah yer Perlis tidak hujan..

tudia..

Hari nih hujan memang kaw2 gila lah..

memang lebat..

sejuk sikit tanah nih..

aku pon balik tadik basah habes vontot dan kasut aku telah basah..

huhu..

naseb sumbat semua tuh dalam spin..

harap2 besok dia telah keringlah nampaknya..

ok..

kembali bersiaran..

maka entry kali nih tak dalah ap..

okayh..

start dengan bangun pagi tadik..

lah.. aku teruslah bancuh sus dan memberi anak2 kucing tuh minum..

haha...
bolehlah aku bangu awal sikit daripada biasa..

kesian aku nengok yer anak2 kucing tuh..

okayh.. start2 motor.. aku telah ditegur oleh Pak Cik Jo..

yer .. jiran depan ruamh aku...

yerlah.. di tegur bunyik ekzos motor aku..

yerlah.. korang tau lah kan kalau ekzos bocor.. bunyik mesti kuat dan macam malatops!

terimalah naseb badan.. bapak aku kan perangai dia ala2 Stngy~~ gituh..

okayh..
gi kerja..
tak bnay berubah..

CPu tak banyk.. just dua bijik ja hari nih..

so , kekdahnya kenalah mengerah tenaga badan nak mengangkat Printer dan Speaker bagai naik ke tingkat tiga..

huh..

Penat siot aku habaq kau..

memang bukan orang kata pecah peluh..

TApi...

memang mandi Peluh lah..

soo , masa nak balik tuh.. HUJAN lebat gila dowh.. sebelum baik tuh teruslah aku aku gi kat antie india belakang kedai aku tuh..

capai sebijik CApati Sardine.

sedap gila kuah dia..

memang best hujan2 panas makan cpati...

balik tuh.. lencun badan aku.. teruslah aku.. apal gik.. londeh smua masuk dalam Spin.. ops! censored!

okayh... lepas tuh sebelum mandi aku susuakn kucing2 tuh dan mandikan diorang,,

sejuk diorang then lap2..

letak dalam baldi.

terus biar diorang tidur..

sampai sekarang..

kanyang dan sejuk kot minum susu..

so.. lepas2 tuh aku terus mandi.

lepas mandi aku makan lah..

Nasik Goreng , dan kuah capati sardine tuh..

Tuang kicap dan makan denagn telur dadar..

bancuh lak milo ais..

memng kenyang,,


sampai sekarang lah kenyang tuh..

lepas tuh layan2 face book..

senja permai..

awan dania..

dan sekranng tengah layan TErjah sambil bawak laptop depan tv dan meneontonnya..

oklah.. nyet..

nak tengok terjah..

battery pon dah low ni..

daa~~

Gud Night!

Sunday, March 21, 2010

Sunday yang hectic..

okayh.. today is sunday.. kekdahnya aku hengat nak relaks lah..

but.. hahah..
bukan apa.. banyak sangat perkara berlaku hari nih..

Including aku ada jumpa satu blog baru bab2 tweaks nih..

okayh..
Kisah hari ni bermula macam ni..

aku bangun kul 11.38 a.m..

cara bagun aku nih agak tragic lah.. sebab my mum menjerit2 panggil aku bangun..

actually , she getting mad to my lil sister lah..

yerlah.. kan ker besok nak sekoalah dah..

ada certain homeworks yang tak settle lagi..

apa lagi .. mak aku bising lah pagi tadik samapi tidur aku pon terganngu..

but , tetap maintain aku bangun tengah hari jugakkan.. hahah..

so , aku bangun.. buat refreshment sikit..

mandi, apa.. then aku sarapan..

lepas sarapan aku menonton Tv..

haha.. negok JJCM dengan melodi..

lepas tuh aku masuk bilik..

oN fb..
saw on sadam blog.

apa lagi.. teruslah aku klik link ker blog dia..

aku lihat dalam blog yang dia follow ada lah It nyer tweaking..

haha.. ak8u pon apa lagi..

teruslah follow blog2 ituh..

bukannya apa.. nak memantapakan ilmu di pala nih yang tak seberapa..

bayak jugak lah info yang aklau dapaty dekat blog2 baru tuh.. ESp.. blog si Lancert tuh..

btw , thanks..

okayh.. so lepas tuh aku ada jumpa Test Skill yang dia post dekat side bar tuhg.,.

Test suruh hach Winrar archived yang berpassword..

Gila dowh..

aku saja2 doloand..

pastuh terus addict nak hack rar tuh..


tyeruslah.. gogle sana sini..

carik infoi..
uyang dapat..

NON ADO!

cuam ada software2 CIKAI + Tak Guna ja untuk crack password tuh.. Babi betui..

Last2 aku fed up..

then aku totoip pc..


Ku lihat ada diua ekor anak kucing yang kecik dok mengiau2...

kesianlak..

ada dekat belakang rumah aku..

maklum sajalah.. aku nih dudok rumah taman ..

takker hazab dengan kucing2 betina yang meletops pastuh tak tau nak taking care of thier kitten..

so , kesianyer pasal..

mak aku made a warm milk then aku gi lah dropped2 kan dekat mulut anak kuceng tuh..

last2.. kenyang diorang berenti ngiau then tidur..






ni haa..~~

rupa anak kucing yang dikesiankan tuh..

kecik ja badan diorang masa kau pegang tuh..

tapi diorang tak tau nak minum melalui cara yang aku titiskan tuh..

nak jugak hispa tetek mak diorang..

**ntah kemana mak diorang gi.. Ikut kucing jantan lain larik agaknya..

lepak dekat tamu..

Aku lihat si adik aku tuh tengah dok berkemas2 barangnya..

almaklumlah.,..

dia kan nak balik asrama dah memandangkan Cuti sekolah yang holy nih dah habes..

haha..


soi, lepas2 siap2 tuh aku cakap lah..

NAK IKUT!!

so , kami pon pergi ah siap2 nak hantar adik aku nih..


On the way nak keluar TAman Aku nih aka Taman Bukit Kayangan ni..

ada Excident.,.

betul2 dekat sungai jalan masuk taman rumah aku..
apa lagi..

kami sekeluarga terus berhenti keta then teruslah nan menonton apa yang terjadik?

kanapa?

Sapa?

hahah..

** makluman .. bukannya sebuk nak amik tau psal bab2 orang nih cuma we're just care on humanity of each other.,. Maklumlah.. rakyat malaysia kian terkenal dengan sifat kasihankan orang yang menebal..


okayh..
kesiang gaklah aku nengok mak cik nih..



oh ya.,..,

sory yer.. image tak kl;ear..

Pakai hanphone Cikai CSL m301 nih jer..

Gambar nih mak ciik tu sedang dipapah keuar..

actually dari tebing sungai..

naseb air tak tinggi..

kesian dia..




hah./.!

ni laki makcik nih.. yang involved dalam eksiden nih hanya mak cik tuh sorang saja.. alki dia nih berhelmet sebab nak mai nengok bini dia lah.. ala.. setahu aku diorang nih tinggal dekat Lorong Tiga..
kesian aku nengok mak cik nih.. berdarah sangat..

maklumalah.. masa tuh dia pon pakai baju putih..

then.. dia dimasukkan kedalam ambulans HTF ni..




....

** okayh... the sory is masih samar2..

tak dapat gambaran jelas macam na kereta nih boleyh split and spin masu terus dalam sungai..

aneh bin ajaiB!!


menurut sumber2 MAK CIK2 dan kakak kepochi yang berada di sana..

masa makcik tuh keluar dalam kedaan blur2.. Siap boleh tanya "kita kat mana nih?"

hah..

boleh selamber makcik victim tuh kata cam tuh..

tapi.. mulots2 kat sana kata.. makcik nih mungkinlah tertidur lah.. masa tuh dia baru lepas hantaq anak dia tuisyen..]

haha..

yerlah.. kan ngatuk masa driving.. aku pon gituh.. cuma tak expect sebab jalan tuh lapang dan dia leh eksiden sorang2..

hm.. biarlah eksiden tuh menjadi persoalan dan pangajaran kepada drirkuh ini sebaggai satu cara supayta berhati2 semasa memandu kenderaan..

okayh.. so kami meneruskan perjalanan kami ke Pasar Seri Utama..

dekat stadiuym tuh..

adik aku beli barang2 nak bawa ke asrama cfam megi then biskut..

aku lak samabr Fume Glade scented gel..

nak letak dalam bilik aku ..

kasik wangi sikit..

lepass tuh kami pon bertolak menuju ke Sekolah Sains Tunku Sy Putra..

hanat2barang naik dorm.. aku pasang cadar dengan mama aku..

then.. teruslah pulan kerumah..

meniggalkan adik aku di sana..

balik umah..

aku terus bergegas lak.. naik motor..

nak hantar towel yang adik aku tuh punya..

macam nalah boleh terlupa..

pergilah aku balik ke sekolah tuh..

hantar2 towel carik adik aku tak jumpa di katilnya..

hish.. p mana lak la dia nih..

masa aku keluar.. adalah jumpa sekumpulan budak tak senonoh dok lepak kat koridor..

cam pantat!..

budak sains tapi perangai cam la bangang!

wat cacat jer pemandangan..

cam samseng jalan lak.

last2 balik.. oh ya.. sebelum balik tuhy singgah jap depan ILp..

beli cucuq depan dia yang sedap tuh sambil mengimbau kenangan lalu masa study dekqat ilp..

haha.. legaah.. tak yah dah jumpa bg hamid kat sana..

hahah..

okayh..

pecut balik la..

terus aku MOP lantai bilik aku..

actaually ada kesan lama tinggalan anai2..

habes beg2 , cadar dan mesin jahit mak aku dimakannnya..

nak moplah buang kesan TANAH2 yang melekat atas tikar getah tuh.

apa da..

last2 aku bukak parfume tuh yang aku sambat dekat utama tadik..

haha..
wangi baunya..

lemon lagik.

then minum pteang sambil makan cucuq yang dibei tadik.

pastuh abang aku balik..

terkejut lihat rambut Botak chinnya..

dia baru baalik Kursus Asas JPA..

cian nengok.. dogoi ja pala dia..

masuk maktab pon join JPA>.

dekat ILP dulu aku da dak2 jpa.

aku tak join pasai trainingf dia kawat tengah hangat..

huish..

takmau aku..

so , dia balik makan then amik baranbg2 dia dan bergegas ker maktab..

boasn gila. so keluar lah rumah.. masing2 sebuk dok cerita pasal kes kerta eksiden tuyh..

aku pon join seklai lah dengan2 lorong aku nih..

sampai nak maghrib.

ada toll truck mai..

last2 dia main tarik Mersedes adik beradik sap tah tersadai di tengah2 lorong masuk jalan aku..

kes mersedes nih jadik pasai dia punya macam balancer tayar depan dia patah..

tengok tebenam ja tayar depan..

takleh jalan..

sampai kui 7.45 gaklah aku nengok diorang dok urus pasal benda tuh..

last2 aku masuk rumah..

mandi2 apa..

kul 9 aku terus menuju ke rumah nazrin..

jiran depan rumah aku..

saja ja p nolong si pak teh nih mengisi borang2 lak nak sambung masuk man.

last2 .. kul 10.30.. aku balik rumah.. lipat2 baju..

try lagik buat password rar tuh.. hampeh jgak..

ON fb..

mian cafe world..

baca blog ..

shocked news.

Yani yang pernah nyanyi lagu drama ngan ning dan nikki tuh telah meniggal dunia.

aku terbaca dalam blog klubbkid..

ishk2..

wat a sudden..

tup2.. dah pergi..

al fatihah..

so .. lepas tuh aku teruslah menulis di blog nih..

merasa entry panjang lebar..

jenuh nak mebacanya..

**sambil2 tuh menikmati keharuman scented gel nih




hmm... wanginya.. klah..
aku tak larat nak menaip dah la..

k.. nak tidur..

1 a.m already lah..

gudnyte..

Saturday, March 20, 2010

Azleenas cafe..

haha.. okayh..
merasa haku update entry kali ni dekat azlenaaz kafe..

Saja jer lepaking dekat sini..

have a lite2 chat here..



hahah...

merasa lihat muka kuh yang hodoh dang gemuk nih..

okayh.. so , bukan itu yang aku nak taip dekat sini..
just..

biasalah..

jumpa si shahril ni ajar dia main FB..

baru nak buka akaun dia..

so , kira.. everything run smothly lah yer..

haha..

okayh..

hari nih kat tempat kerja takdalah apa2 sangat..

kerja pon tak banyak pasal kastemer tak hantaq CPU mereka..

**mungkinkah kami repair elok sangat sampai diorang punya komputer tak rosak2..
ishk2..

takdalah apa ..

aku just duduk..

main need for speed..

zombie plant,,

dan merapu meraban..

Biasalh., bila bosan semua nya jadik haru.

aku pon tak toroh.. per orang perlis katya.


BTW, sok cuti.. yeah..

hahah...

tapi mati kedaunganlah haku nampaknya..

baju banyak lagi tak laundry..

jenuhlah konsepnya aku nam membasuh..

pa2 pon balik nilah aku mula start mebasuh..

so,, apa lagik aku nak propah nih yer..

takda apalah.. battery pon nak kong nih.,,,

k lah.. Bye..

Sok haku update lagi yer..

*** teringinya bila nengok orang lain pon pakai handpone berwifi capable bagai..
teringin sekali diriku memilikinya..

Friday, March 19, 2010

Menonton Underdog..

hahah..merasa entry kali nih menaip di depan tv..

haha.. bukannya apa.. dok nengok underdog ni di depan tv..

so, tulah ceritanya.. aku pon tak tau apa nak propah nih..

okayh.. hari nih hari jumaat..

So , takda apa.. just cuma pergi kerja then balik jap kui 12.30 ..

hahah.

rehat dua jam..

nak pergi jumaat.. then balik pastuh pergi kerja..

oh ya.. pagi tadik terasa malas sangat nak pergi kerja..

Alah.. sindrom macam biasa lah..


Then.. besok pon terus rasa nak dak mood nak pergi kerja..

so , kalau tak pergi kerja bosan lak kan..

Biasalah kita..

Takkan pernah puas lah..

Bila ada merungut..

Bila takdak kerja pon masih nak merungut..

Napa erk??

Fitrah manusia..

so , sekaranag aku kenyang sanagt..

haha..

baru saja mentekedarah burger yang aku baru beli tadik..

Siap mintak Double Burger LAgi tau..


Tu pon masih bARu lepasa makan nasik..

Apa daa..

Dasar perut tong lah aku nih..

memang tak pernah kenyag lah..

memang nafsu yang membuak2 lah ni..

aku pon tak tau apa aku nak mengarut ni..

saja ja..

kan ker aku nih wajib sehari mesti ada satu enrty..

ala.. lebih kurang kisah diari2. lah nih..

So , aku cadang nak baiki lah fx tuh.. neuther it was'nt my motor..

yerlh..

aku kan masih lagik dalam pengumpulan nak mengumpul duit nak beli motor senirik..

so , tak ada lah kontrak ker hapa nak mengungkit ka daripada orang tua tuh..

k la..
lupa cerita pasal motor ni..

cuma,, aku tadik agak best lah. bukannya apa.. ajak si anisa budak kecik jiran sebelah rumah aku nih..

syok ja dukung dai..

dahlah montel.. comel ak..

Geram aku nengok..

best ja pengang budak2 nih..

bukan apa.. tenag ja hati ni..

kan ker budak2 tuh syifaa.. orang kata innocent dalam omputihnya..

atau tak da dosa la.

entahlah,,

yang penting apa2 pon budak tuh memang montel dan menggeramkan..

k lah..
sekian saja kisah aku hari nih..

nnti aku cerita lagi ya..

k..

daa~~~


Gunyte..

** got calls from aswad hari nih.. ala.,, my kawan lama dekat ILp Tuh..
Dia dah pindah .. amik Sijil Elektrik dekat Poli..
lama jugak lah aku tak sembang dengan dia.. Bisalah..
kalau dah mula bersembang dia.. memang tak mau letak telefon lah..

suka bergayaut lama2 on the phone..

lama jugak la kami bergayut.. hihi..

Thursday, March 18, 2010

Khamis yang bosan.

aduss...

Bosannya hari nih..

Kat tempat kerja pon cam stress ja aku nih..

haha..

napa ya..

Bosan sekali hari nih..

sekarang dok kat rumah pon bosan..

Adakah mungkin kerana hari ni adalah malam jumaat..

Entahlah... Mungkin itu adalah salah atu daripada faktorya..

Nak cerita tentang schedule aku rinih tak dalah apa sangat pon..

Just benda yang sama sahaja ja..

Aku pon tak tau nak menulis apa lagi ya..

Bangun pagi..

Madi dan terus siap2 pergi kerja..

tu ja..

kat tempat kerja si ah fuh dah mai lah hari nih..

Nak tau ke napa dia tak mai beberapa hari dah..

He had involves with an accident..

kesian negok dia jalan capik2..

dan seblah tangan kanan dia pon macam susah nak bergerak maybe beacause of the impact of an air bag..

kesian gak negok dia..

tak tau dia ..

based on apa dia cerita tuh..

he drove his friends car..

OTW , balik ke Kg wang ulu..

he hit a besi buruk means motorcycle yang diletakkan di tengah2 jalan..

Napa ya moto tu ditengah jaln..

Sebab sebelum dia langgar motor yang tersadai tuh ada kemalangan dekat depan yang berlaku awal sikit..

jerlah..

jalan kan gelap mana nak nampak..

apa yang cerita lah..

mungkin kurang paham tapi aku buat2 paham jerlah..

haha..

so , hari nih..

tak der yang bezanya dengan hari yang lain melainkan terasa amat bosan sangat hari ni.,


K lah..

Nyte..

bye...

Wednesday, March 17, 2010

Rabu dan sengkak tidak dapat dipisahkan..

hahah...

kewnyang nak mampos malam nih...

Bukan apa.. hari nih kan pasar malam..

hah .. tudiah merasa aku makan benyak...

ok..

bertemu kembali kita pada malam nih..


so , apa aku nak cerita hari nih yer..

alamak... mengantuk lah pulak...bukannya apa... knyang sangat malam nih..

atu aku beli apa di pasar malam hari nih..

so , lets make the calculation ya..

okayh.. Roti goreng RM 1.50

air soya rm 1.00.

cucuk2 bakar .. rm 3.50.

Koewteow Tumis cik manan Rm 3 hengget..

dan last sekali.. Puding KAramel 2 potong rm 2 hengget..


hahah. merasa makan ja..

perut aku sekarang rasa macam nak pecah ja..

mana taknya..

makan byak sangat,,

yerlah.. tupo tak habes lagi tau..

Puding KAramel dengan roti goreng tak habes..

simpan dalam peti ais..


Beli sangat makanan ikut nafsu..

hah.. k lah.. boros sakan aku kat pasar malam hari nih..

okayh..

cerita kat kedai hari nih..

Okayh.. Terkejut..

Ah fuh tak MAI!!

alamak.. macam na nih.. NSeb kes2 berat CPU suruh bawah handle..

Kaua tak.. mm ... mampos..

okyah..
KErja banyak..


Problem ada yang siyal sanagt,,


TAk leh load windows..

Soundcard takleh dengar sora,.

HAhrdisk macam kong ja..


Pening aku melayan karenah CPu kastemer nih.

BUt ,, apa leh buat..

Terima sajalah dengan PAsrah..

DAh namanya kerja..

okayh..

Printer pon dekat seratus kedai order..


MAmpus lah..

MP289 kot.. 3 in one..


PAling fewmes nih..

Sellau stok habes..

So ,,

Apa lagi yer kisah aku hari nih..???!!



hahah...

Ni dia KAK BEDAh nak mengompang..


Korang Pernah dengar TAk Technician Komputer KEdai LAin Pi Serang Technician Kedai lain..

hahah...
Merasa..


Masing2 penuh dengan hujah masing2 pasal computer experiencing..

BEgini..

alkisahnya..

Ada member Gua..

Dia adlah antaq laptop dia nak format dan install KAspersky Iternet Skurity dekat sebuah kedai komputer nih..


So , dah buat.. pastuh member gua pong dah mengambil lah balik leptop dia..

yang Gua tak puas hati tuh pasal apa tau..


* lepas format Broadband Vodafone dia tak leh install..

* kata backup data, tapi data dekat desktop member gua hilang..

* KAspersKy Internet Skurity aku pggil KIS jerlah.. Dia mintak KIS satu user.. Ko tau tak kedai tuh kasik 3 user punya..Gila bangang.. Pastuh lesen kaspersky pon tak dapat..CAj pulak sampai RM80 hengget..

okayh...

Persoalannya.. aku pon gi dengan member gua pagi tadik.. serang kedai tuh.. Bukan serang lah.. nak menengakkan hak sebagai kastemer..

okayh.. apalgi...

start2 masuk kedai tuh aku pon bagitau lah yang tu yang nih yang aku tak puas hati..

hah..tudiah bertubi2 seranagn daripada aku.. last2 sekali.. Takleh handle gak..

tengok muka2 depa chuak gila lah..

Bapak member gua call boss situh a.k.a member dia.. bagitaulah pasal hal nih..

last2..

Boss dia panggil kami masuk bilik dia..

apalagi.. konfrontasi lah memasing..

yang boss tuh dok goreng apa ntah..

ala.. ingat aku tak tau kah startegi kau kena serang..

kalau aku pn aku buat macam tuh..

last2...

lama2..
oka..
dpat balik perstetujuan...

* member gua dapat balik RM 50.. konon2 duit potong lah daripada cas servise diorang kelmarin..

* braodband meber gua dah dapat install balik dan boleh guna..

* Kaspersky dapat salinan nombor lesn dia dengan CD ori..walau 3 user oklah.. nak balik ja nombor lesen perisian tuh..

NAseb baik lah rundingan damai dapat dicapai dan masing berpusah hati..

bukan apa..

kalau tak mintak lemak lah kan..... mana tau gua nak format leptop dia pakai balik lesen anti virus tuh macam na kan?

kes nih bukannya apa gak.. member gua ni lah...

kalau dia bagi kat gua laptop dia awai2 kan senang..

Free ja aku format kat dia..


Cuma yng anti virus tuh ja aku boleh ejas beli dekat kedai gua ejas harga staff price..

takpalah.. lainkali dia kena bagi kat aku dulu sebelum rujuk kedai..


**** heheh,,, apa yang penting diorang tak tau identity aku sebagi Technician Juga tapi di kedai komputer lain..

apa2 pon yang bestnye..

pengalaman aku hari nih...

mana taknya..
KAt kedai aku asyik kastemer ja yang serang aku..

Last2 aku dapat sendirik perasaan jadik kastemer gi serang kedai orang lain..

Bestlah jugak..

Masing2 memebentangkan hujah masing2 pasal kefahamn sendirik mengenai komputer,,


k lah..

Pap2 pon benda tuh dah selesai..

KAlau aku nak cerita detail dari awal peristiwa tuh memeng lguhlah jari2 jemari nih nak menaip..

k lah..

aku nak chow dulu..

Nyte...


**** oh ya.. kereta curik yang dok parkir depan kedai gua tu yang seminggu lebih telahpon ditarik... Rupa2nya tu adalh kereta curik.. Curik kat Kelang.. GEn 2 warna Oren merah tuh.. Mai parking kat perlis.. hahah... apa daa... Bagi kat aku pon tak pa.. Takpalah .. POlis pon dah mengambiknya..

Tuesday, March 16, 2010

Selasa Besy sangat..

hahah... merasa enrty keletihan yaamat..

so what??

apa yang busy padahal kerja macam tak buat ja hari nih..

*ops!! alamak..

tetiba lak aku terlupa nak tulis buku log aku hari nih..

isk211...


serabotnyea..


oklah.. aku proceed dulu dengan entry aku nih then baru aku akan tulis buku log ituh..


so , hari nih surprised and unexpectednya..

ah fuh tak maila..

so,, merasa hari nih barag sampai..

kenlah memunggah gi hantar ke tingkat tiga..

letih..

dahla gedabak dan banyak..!!!

Letih lah..

tambahan pula.. ada lah beberapa kes yang tak distelkan lagik..


need ahfuh help maa..


ok..


so , hari nih memang rasa tak dok mood sangat..

kerja pong lazy2 lite gituh..

so , buat jelah apa yang patot..

hahah..


ok..

so sok expected memang barang akan bayak lagi.. almaklumlah.. pcfair akan menjelma tak lama lagik..


Surely will b busy for that occasion..

k lah..

neeed to write on my log book.. NYe.

daa~

Monday, March 15, 2010

Isnin.. Currently no mood lah..

haha.. bertemu kembali..

Bosanya hari nih??

kenapa??


hahah... sia2 ja..

sebab

aku asyik sebuk dan terliur menonton vid clip Lady Gaga - Telephone..

tak berhenti2...

memang best..

so..
apa aku buat hari nih..


hari nih.. cuma tukar MOBO jer.. M board lah..

yang kastemer send to claim tuh..

Just pasang balik ja..

Dan aku turut gi mengular..

aku gi bayar bill tm net..

thenn.. aku saja2 beli no PIn dekat bsn utk kemasukan ke maktab,..

Saja2 nak cuba naseb...

*cibai betui mak cik kaunter kat BSN tuh..

Taknak mengaku yang dia ada beli CPU kat CPL..

aku tau di ada beli.. sebab aku cam dia..

Bukan apa aku gi approach dia..

just nak explain ttg cpu dia tuh ja..

BTW, BODoh tanak mengaku.. Bukannya susah pong..

ok..

So , aku balik makan tengah hari.. actually beli dulu lah nasik kemak dekat kedai depan hosprital..

Beli kek karamel dan nasi lermak ayam..

so , lepas makan tuh aku baring2 lite atas katil.. malas ja nak pergi kerja..

Actually masa nak bangun tadik pon aku malas nak pergi kerja..


TAk da mood sebenarnya.,.

BTW,m, kerja tetaplah kena pergi..

so ,, atatau apa nag mengaruits dah.. just tadik aku isi Borang MAktab..

entah boleh dapat ker idoknyer dengan result aku yang bodoh ni..

BTw,, baru rasa nak menyesal..

dan sebak sangat especially bila babb tang isi borang nak apply mana2..

soo, k lah,,

letih meriba kan LAptop nih..

Peluh sangat..

K lah..

Daa.. ~~

Gudnite,,,

Bye.

Sunday, March 14, 2010

Sunday- GAga Mood..

Stop telephoni'me ...

hahah..









think im addicted to the New Superb Lady GAga Music Video... Lady Gaga ft Bynce - Telephone..

Memang best video klip dia..


Unik and tak pernah lagi tengok dalam mana2 video klip artis lain yang macam tuh..

Ok.. welcomed backk!


as we known lah..

Hari ni Sunday dan aku memang cuti.

Tapi letih lah cuti hari nih..

Nak tau ker schedule aku rini..


Yer... memenuhi jemputan kenduri..

Hari ni ssahaj ada 5 kenduri yang menjemput..

TApi my family got only 3 lah..


the rest kat kedah tak larat lah nak pi kekdahnyer.. pewot sengkak..


ok..

hari nih,, Bangun la seawal 8 setengah pagi dek di bising2 oleh mymum,.

gerak pagi nih..

Untuk ajak kami satu family gi PErata tanah.. what we called ha?

ala..


kan we still progressing on our gotta be new house tuh..

so, kamilah kena karah tenaga gi membantu family.

Ok., so,, epas abnag apa semua dah bangun..

kami bertolak gi ke sana...

So ?

apa lagi..

makan tyme la..

mak aku masakkan NAsi Lemak lah pagi tadik..

Gi picnic kat sana..\\\

Afta picninc mulalah bekerja keras,,,


yang abang aku mengorek tanah..

aku lak menyorong tanah pakai keta sorong tu,

memang lah berat dik ooii..


memang letih buat kerja2 kontrak nih...

*hahah merasa kontrak tukang kampung..

okayh.. asyik ulang alikm sambil sorong keta sorong yang berat tuh memang got my energy blown away lah..


kalau nak kira peluh tuh..

Boleh perah ja baju aku tuh...

AYaq menintik tuk tak..

hahah..

so balik..

then my mum gi dulu kenduri dekat pasar borong tuh..

Aku tak pi lagi..

sebuk dok nengok melodi..

so.. lepas nengok melodi aku pon mandi..

then mak aku balik.. then sipa gi ke kenduri di tempat lain..

ok.. lauk di memang best lah..

macam2 ada..


Ayam masak merah , daging kurma, gulai ikan masin , acar timun , SOMTAM.. * mm faveret .,, then

ada lak side dish..


CEndol dan Laksa..


hahah,.,. aku pulun gila makan.. Somtam paling bnayak aku bedal..

hampir ditimpun oleh somtam nasik aku tuh..

okayh.. lepas makan tu kami menuju lak ke kenduri dekat belah bukit keteri..

lauk dia..

MMMM...\\no komen,,


like an ordinary kamoung lauk...

ada tiga jenis ja..

Pinggan dan cawan hanyalah polisterin.. dan yang peliknya..

It was a Catering..

huh.. bad servise lah..

tapi nampak juga kesederhanaanya..

oklah..

kesin tuan rumah tuh..

yerlah.. almkalumlah kenduri hari nih memang banyak sangat..

tak boleh nak menumpukan kepada sebuah rumah saja..

KAn2..

so.. lepas makan kenduri just drop by at Mk Wa house.

and surprise ly..

bg cik awin pon balik with his wife..

haha..

had a kerepek pisang and teh biasa there..

so.. balik lah..
apa lagi.. on komputer lah..

bosannya..

SO ,
agak2 kul 7 tuh aku tetiber terlelap..

nih gara2 letih snagat lah jadual aku hari nih..

Rebah kepalaku di hadapan pangkuan laptop..

memang letih lah aku cakap kau..

so, kul lapan2..

COnvert video LAdy gaga tuh format mp4 then transfer jer terus pakai blutooth..

hahah.. best.. ada telephon vid cip dalam phone aku..


so , makan malam..

masak mum yang simple2 ja..

so , aku teruslah kerumah nazrin.. my infront neighbour,.

dia sms aku.. suruh tolong dia isi form2 Ipt yang patut isi dengan kelayakan dia..

so ,, aku lepak san.. isi beberpaa on9 borang dan.. kul 11 aku balik..

merepk2 sat dalam FB.. then aku taip blog nih.. hahah..


Tu jelah xtvt aku.. memang nampak simple but xhausted,!

oklah.. nyte.. mata aku dah sembam lah.

bye..

* nota kaki..

Pagi tadi aku got called.. From unuwn number..
rupanya from x*ert lah..(formly nown as Van kuning Model Juara tuh kat kngar)

Motif! napa call aku.. dahlah tuh nada suara dia macam nak marah aku ja..

Bodoh tullah dia.. Tak leh cakap nicely kah! bad service.

okayh.. knapa dia call aku??

sebab.. masa aku sem last kat ILP dulu. dalam bulan 11 cam tuh.. aku ada apply for a Practical job there..

So < no response .. kata nak call then suruh mai "sembang"2.. Thta wus the language lah yang guy tuh sebut,..

so kisahnye.. ssebelum aku kuar ilp aku kena dapat tempat..

Nampaknya rezeki ku baik dapat kat Compuland sebab service dan boss cpl tuh baik..

so , kalau korang kira..

dah 3 bulan lebih menda tuh berlalu..

But napa baru nak cll aku ha?

pastuh leh tanya " Dah dapat knepa mintak ?'

so aku jawablah dengan baik masa masa aku mintak tuh tak dapat offer lagi..

so?

nada laki tuh macam marah ja..

Betui apa bodo!

kau tuh lembab nak respond.

dahlah aku banyak dengar bad2 story ttg diorang,,

1 . Tak bayar sewa lah duit kedai tuh..(neighbour aku ada adik beradik dia yang lesen kedai apa ntah) so diorang masih tak bayar dkt adik beradik jiran aku tuh.'

2. Dulu ada budak practical (gurl).. ada ka keja dia kena pi Dengar hal2 kes syariah bos dia tuh dekat mahkamah..

B*ngap! tak?

so , memang lah bad service.. bukan nak kutuk atau fitnah ker pa.. bUt? not gud enuff in service lah diorang nih..

Patutlah terpencil jer kedai depa tuh..

** keduanya.. aku terkejut...

Anak menakan aku..

Yang namanya Hafis tuh.. anak bg wan..

ingatkan sedang2 ubi jer..

tup2... result dia..

6a lah dowh.. 2 b..

wut??

nampak macama kaki tak study ja.. (haha.. aku curik baca mesej dia n gang kg dia)

tup2.. ada x factor dah..

tahniah aku ucapkan kat kau..

^^ku akui.. aku bodo lah SPM! Sobx2!!

Saturday, March 13, 2010

Takda kerja..

haha..

okayh.. today is saturday.. Was hoping of some hectic work..

But??


Wat happen..

tak dalah banyak yang diharapkan..

yerlah..usually saturday kastemer akan banyak hantar cpu mereka..


but,,


takplah..

takda lah banyak kerja aku nak kena buat..


BUT??

kenapa tak banayk kerja pong aku masih mengeluh..


terlah...


Bila tak da kerja mesti akan BOSan..

bila bosan..


aku akan merepek seorang2 dengan merapu..


tulah umrah diriku..

But ,, naw aku makin addicted to the Zombie vs plant..


hahah...

game bordoh macam tuh boleh jadi minta..


napa erk..

padahal aku kalau game2 macam tuh aku BO Layan ya..

entah..


mungkin sebab bosan kot..

tulah aku..

kan??


tak pernah puas dengan satu perkara,,,

okayhlah..


Kerja aku hari nih just install2 , ja..


takda pon menukar hardware..

tak da apalah sangat..

OKayh..

apa ya aku nak mengarut pada blog aku hari ni erk??

oh ya..

So , hari ni aku dapat encaorage dari abnag and mum..


yerlah.. tentang my future..

But?

yerlah.. aku kan Boleh dikategorikan sebbagai Loser lah kalau SPM aku..


So sekarang aku cuma mintak je merata2..

Tak tau la apa nak jadi dengan masa depan aku..

Hajat di hati nak sambung DI Universiiti..

Janganlah aku menjadi seorang penganggur yang tidak bervisi..

hahah...

Motif ayat yang tak boleh belah..


OKyhlah..

aku pon tak tau perkra ke hadapan ni..

Oh ya..

tadik jiran aku.. ( yang Amik SPM taun ni)

yerlah.. ada totally dalam tiga orang..

Result sedang2..

Takdalah Teruk sangat,

lebih kurang aku ja..

But?

napa erk aku cerita tentang depa..

yalah.. Stau persamaan kami dan satu perbezaan jug..

Yerlah depa baru 17 tahun.. masih mencari tempat nak sambung belajar...

Aku lak dah 20 tahun.. pon turut sama dengan depa nak mencari tempat sambung belajar.

So , KIni aku lebih mengerti perassan orang yang lebih tua dri aku mas dekat ILP..

tentang perasaaan mereke mengenai perbbezaan umot but belajar benda yang sama...

oklah.. sudah lah cerita tentang dilema aku ni..

OKlah.. So??

sok adalah SUnday..

Dan sunday adalah cuti..

SO!!


yahoo... rehatlah sikit..

oklah..

i need my pillow now..


Daa~

Gudnite..

Friday, March 12, 2010

Apa? School holiday..

hahah...

merasa taip entry terseksa..

Nak tau napa??

yerlah cuti sekolah dah start...

hari nih semua family member aku balik..

abang aku..

adik aku..

kira lengkaplah..

yang merana wifi router aku ni lah..

mana taknya..

semua nak guna internet..

yang Komputer ruamh adik nak guna LAN main Fifa Online...

Yang wi fi untok laptop abnag,,

nak main internet kekdahnyer..

browse macam2..'


naseb tak lah lembab..

avearage dia leh kata..

ok2 gaklah..

sedang2..

ok la.. lupakan pasal hal ni sebentar..

Tentang aku..

aku hari nih agak lengang..

cuma memulakan pagi tadi dengan mengkaji2 buku resit...

begini ceritanya..

Kekdahnya..

satu resit Kastemer telah hilang dan salah astu caranya nak tracck back balik kontak number kastemer tersebut adalah dengan mencari sapa gerangan resit yang hilang tuh dalan kedai nyer copy resit..

so??

CAri merata22....

cari.../

dan cari...


but?


tak jumpa jugak..

nyesal...


dekat petang sikit2..

baru ksatemer yang dicari tuh call balik..

NAseb lah dapat trace balik...

lega..

harap2 betul2 lah orang yang ditrace tuh,.,

so,, hari nih hari jumaat..

But aku tak pi..??!

hahah...


sebab tertidur...

ok..

what??

bukannya aku sengaja nak tertidur..

oh ya...

Sebelum balik tadik..

aku gi beli dekat Capati..

gerai india dekat belakang compuland..

Ala2.. kedai dia join venture dengan kedai2 cia tuh...

hajat di hati saja ja nak try..

hujan2 lak tuh..

fuh,, sedap pekena capati tuh..


kuah dia! aku amik sardine flavour..

memang pergh lah..

Marvelous...

hahah.. Motif cerita kat sini??

lantaklah..

so , malam ni my Foster MAma will be due to Kulaa LUmpur..

bukan apa..

THey ,( with hubby) want to go an Umrah..

so depa akan naik Flight ahad ni dekat KLIA..

so , my wish.. Smoga selamat Pulang dan selamat balik..

oklah..

aku taj tau apa nak propah dah ni..

k lah..

Bye..

Thursday, March 11, 2010

Khamis

okayh.. bertemu kembali..

oh ya.. hari ni bangun kul 9.00 pagi..

lewat gaklah padahal alarm bunyik kul 8.00 pagi..

biasalah terlajak tidur..

hari nih aku pi kerja macam biasa..

Kerja2 cpu pun ok ja..

cuma aku telah memburukkan keadaan..
kesian cpu tuh..

asal ada display..

niat di hati nak tolong membersihkan kipas graphic card dia..

tup2.. lepas cuci terus takdak display..

hahah..

takutlah..

tak bagiatu kastemer lagi..

besoklah nak bagitau kata dia nyer g/card problem..

okayh..

bukannya jahat.. niat aku baik tapi dah riwayat dia sampai macam tu ja..

terima jelahkan.??

oh ya..

hari ni Aku hafis dan ah fu pergi lunch sesama..

kat KFC..

saja ja..

oklah..

tapi agak boreing ..

duit pon melayang rm 20..

so,,.

kerja sat pastu aku menuju ke BSN,,'

beli no pin poli ler..

rm6 hengget habes..

so.. balik rumah.. On the way nak p kerja pulak korang tau dak.. Visor helmet aku lak nak patah..

Hisk!

teruslah aku pi kedai motor tuh dan beli lak..

Melayang lak Rm 10 hengget...

so , hari nih memang hari berboros lah..

pasal minyak motor aku isi lak masa balik rm 4 hengget..

Hitung2 sehari ni aku habes rm 50..

memanglah kedarah duit..

oh ya..

hari ni keja rilek..

cuma kastemer lah nak handle macam2..

ragam biasalah..

so,, k lah..

aku nak kutip makan kat cafe world nih..

bye..

** oh ya , ttg jiran aku yang baru passed away kelmarin tuh ,, masuk paper dowh..

sebab yang takleh percaya tentang kematiannya tuh..

Maut sebeb tertelan PANADOL secara berlebihan??

pelik tak kes ni??

menjadi tanda tanya lah bagi aku sat ..

apa2 pon takziah pada keluarga family..

Gudnyte..

Wednesday, March 10, 2010

Malam Rabu.. Biasalah kalau kenyang..

okayh.. Hi..

bersisaran kita lagik yer..

oh ya.. kekdahnyer sebelum menaiap entry nih telah hadap Taufu fah yang Soya punya tuh..

Beli Kat pasar malam tadi..

hari ni ada pertunjukan ular la..

best!

*tabahan ada pelaris kat situ ala2 mirip Khairul anas..

hahah..

oklah.

penat membpropah..

hari ni keja ..

tak sebukl dah..

Napa yar..

Ah Fuh telah balik..

kali ni penuh dengan aksi menceritakan tentang percutiannya..

kami penuh imprees mendengar ceritanya itu..

takpala.. kurang sikit bebanan kerja bila dia mai..

CPu lak,..

Macam biasa cuma tak banyak dan mungkin diujangka akan Melampaui batas ..

almaklumlah.. cuti sekolah nak dekat dah ni..

maka akan bayaklah cpu yang datang..

biasalh tuh..

sebelum cuti sekolah nyer panorama..

oklah..

lepas kerja tadik aku teru menyusur ke Staduim..

saja2..
hajat di hati nak wondow shopping sambil nengok gelagat manusia kat sana..

macam2.. bestlah ila p pasar malam..

sambil tuhy curik masa sikit gi tengok pertunujukan ular yang disediakan percuma as promotin to the stufff yang dia juai..

laalamak!!




mata dah kuyu lah..
perut dah boroi dan sengkak//.


gara2 baru lepas makan soya tafu fah tuh.//

oklah..

aku ngantok nih..

daa..
bye..

Tuesday, March 9, 2010

Selasa? Kenapa?

hi..

hahah..

bila pikir balik lawak lah semalam tak sempat naip entry dek gara2 terlelap sampai ke subuh..

so , dah terlepas sehari diary hidupku nih..

Oklah../ BTw,,

Hari ni feeling much2 better..

Keja means Cpu pon dah makin berkurangan..

Yes2...

so , Hope sok Ah Fuh mIalah keja yer..

Bukan apa..

Nak handle kes2 lama dia nuh..

Dan Nak minta support dari dia..

MAklumlah aku nih bukannya pandai sangat macam expert like him!/

ahahha..

Statement tak ley blah..

okyh..

Hari nih keja ngan sennag hati sebab takj hectic dan pack..

Cuma ade salesgirl dok sebuk pulun2 buat untuk Pc Fair nih..

2 Hb April nih kat Dewan Wawasan../

So , Nak join ker idoknyer..

Boss dah tanya..

So , aku rasa nak join lah..

Bukannya apa>>

saja nak try penglaman buat sales..


hahha.. lumayan gak lah Propahan depa kata kalau keha kita sales tinggi..

Harap2..la..

Okayh.. HAri nih aku dah cerita Pasal kerja..

Cuma , baru2 nih ..

Pihak Kesihatan dari Hospital dok sebuk buat promotion pasal Aedes nih..

Ala.. Denggi tuh..

Yang nabil berlakon iklan ridse4ct tuh..

Okayh..

Just cuma aku nka cakap..

Boleh tahan gak lah kempen diorang kali nih..

Espcially kat taman aku..

Yerlah..

aku nengok dah Penuh Banner dan poster2 yang ditampal sekaliling taman aku nih?



Lobehg kurang macam nilah posternya..

Cuma nak kata.. syabas lah Jabatan Kesihatan..

Caring to this Community..

oh ya..

Just now my mum told me about one of my neighbour.

dia meniggal baru tadi..

dah lebih seminggu lah dok hospitall,..

muda lagi..

Umur baru Tingkatan 4..

Pity She's.

Nak buat macam mana..

According to the told..

sakit dalam perut...

sound like hati or ntah..

aku tak berapa concern sangat pasal bab2 nih..
even aku pon tak kenal dia sebab dia selalu terperuk dalam rumah..

so , tak penah kenal..

Cuma yang terkilan tuh sebab dia anak Bekas Ketua Jabatan Aku dulu..

yer.. masa kat ILp..

Kesian lecturer aku a.k.a my neighbour..

Abang dia sama umur ngan aku..
so aku kenal lah..

But Tak berapa rapat jugak..

Kenal pon masa dia study sekali ngan aku dulu..

So , nak kata apa..

Just Recite Al - Fatihah ja..

tu ja..

aku nih seram sejuk skit bab2 mati nih..

yalah./.

semua orang akan mati..

It is written but??

sudah bersediakah kita dengan amalan kita??

aku nih takdalah nak menasihat orang..

Cuma renungan terhadap diri yang iman setebal kulit bawang..

dan berharap aku jumpa jalan yang sebenarnya nanti..

Insyaallah.

oh ya..

Sok.. hari rabu!

Excited nih...

Pasar Malam day...

Bestnyer...

hahah...

Fazli punya mid sem pon dah habes..

So he bertolak balik ke KSKB malam ni dari Perlis..

Wishing HE back Safely..

K la..

Daa...
Nyte..

Monday, March 8, 2010

hahaha.. it was 6.43 am..

lewatnyer aku menulis entry kali nih..

kesubuhan baru menaip..

bukannya apa.. hajat di hati nak lelap2 lite2 ja semalam..

tup2 .. tertidur terus..

baru bangun nih..

bukannya apa.. Letih sangat belakangan nih..

ah fuh pon masih dok cuti..
kerja makin berlambak..

tuh yang busy and letih sikit..

merasa tak menaip entry semalm

argh! geram tollah..

klah nak nyambung nidor..

bye..

Sunday, March 7, 2010

The hangout day.

haha... letih dowh hari nih..
yerlah... Kan its sunday.. So??

apa lagi..

hangout day lah..

Btw , Hari Nih memang Pack sangat... Merasa entry sambil taip depan tv sambil tengok raja lawak..

Tak nak missed lah. kan malam ni episod akhir..


Ho entry kali nih memang lah taip awal..

kalau tak taip awal memang tak sempat.. yerlah...

Mata pong dok kuyu u semacam ja..

lagipon baju baru nak basuh padahal besok pagi nak pakai dah..

hik2..*oh ya.. sperti dipropahkan.. minggu nih cik aku nak mai melawat aku buat OJt.. ntah betul ker idok?

Okayh.. Meh sini aku nak ngompangkang schedule aku hari nih..

huh..

macam2 ada..

So.. bangun dalam kul 6.30 camtuh..

then mesage arif and fazli.. asking them lah nak gi dewan wawasan kat Jitra nuh..

as planned before..

kan ada Karnival Jom Masuk U kat sana..

sajala intai2 kot2 adal chance nak sambung tempat lain..

so , aku kul 8.\30 pagi sampai kat rumah arif..

then his mom masakkan fried rice and Vico..

aku join sekali lah makan,,.,

so , lepas makan kul 9.00 kami pergi ke rumah fazli..

*oh ya,, trip kali nih minyak ditaja oleh MAma arif.. Thanks..


okauy.. gi rumah fazli then amik dia.

so , kami pon apa lagi.. Teruslah memecut menuju ke Jitra aka dewan Wawasan tuh..

so sesampai tuh..

teruslah grab macam2 pmplete yang ada..

Orang?

ya hamponmn... tak dapat nak cakap... memang sesak dan crowded sangat..




macam nilah keadaannya..

so aku pon memulakan proses..

macam2 booth kami pi..

tanya sehabis mungkinlah apa yang patut di tanya menganai kerjaya kami..

ekeh..

so , lepas dah puas meronda..

pekena promotion vico yang ada kat luar dewan nih..

Crowded tempat tuh ngan Budak sekolah..

yang dalam dewan lah..

yang luar dewan lah..

huh..

bau hames ja masing..

dlam kul 11.30 camtuh.. so kami dah penat gi dewan tuh kami pon menuju ke Jitra Mall..

Sebelum tuh singgah dulu pekena makanan dekat MEdan Slera Jitra tuh,,



sampai2 tuh.. tengok cerita apa yang ada..

So kami terus Decide nak tengok Percy Jackson and Lightning Thief..

Dah tayang dah.. lam 5 minit..

terulah kami pon beli2 tiket..

popcorn segala then masuk..

overall best gaklah cerita nih..

ala2 fiksyen sikit..

Aku palin suka part depa makan Bunga Lotus tuh then Lagu LAdy gaga Poker Face pon terus menerjah..




Wah.. memang Bestlah sebab ada GAGA punya lagu dalam cerita tuh..

tak sangaka leh trapped dalam tuh sampai 5 hari..

okayh.. Bestlah cita dia..

memang patut gi nengok..

so ,lepas tuh kami ke Surau..

Nak zohor jap..

ok.. KAt sini pengalaman menarik + berdosa aku haha..

yerlah.. semayang senirik2..

tambah aku..

Paham2lah..

Tetiber ader satu macam abang lah atau encik yapakai kemeja..
ala2 Govt punya servant..

So.. aku dah rakaat kedua..

So , aku perasan lah dia letak sejadah sebelah aku belakang sikit..

ala,, susunan macam jemaah tuh..aku dok agak dah dia nak semahyang ikut aku dan aku jadik imam dia..

So ,, bila aku naik ja dari rakaat kedua tuh.. terus dia cuit belakang aku...

So??

aku pon macam ... ALAMAK!! betullah dia nak jadik makmum aku..

dahlah aku sembahyang tuh ala2 lakon ja..

terus.. ala.. apa nih??

macam na aku nak handle nih..

truslah dok pikiaq.

Macam na nih... Apa patot aku buat??

so aku pon meneruskan lakonan aku jrlah..

cuma setiap kali tuh aku cakap kuat sikit Allahuakbar... then samiallah Huliman hamidah..

huh..

Gila..??

aku mana penah jadik imam lagik..

tambah ckap2 macamuth..

Akupon belasah jelah sampai bagi salam..

Okayh..

aku "baca" doa then aku blah cepat2..

tanak jumpa sapa orang tuh..

aku tau niat dia baik..

tapi.. solat aku tak sah..

macam na nbak explain nih?

**ya aku tau aku telah berdosa sebab buat macam tuh..Solat aku dan dia tidak sah..
harap lainkali janganlah sapa2 percaya kat aku espcially bila bab2 solat cam nih..

aku bukannya sempurna sangat solat nih..


memang tullah.. Pengalaman mengerikan dalam hidup aku..

so.. lepas solat2 camtuh..

Arif ajak heading to Alor Star..

Ke TEsco Mergong katanya,,.

nak gi beli buku kat Popular..

so , sampai2 sana terus terpacak kat Popular then merayau2 dalam tesco tuh..

JUst Beli Sushi , mashed potaoto dan Kek2.

tu ja..
Lapeas selsai hadap makan2 tuh.. KAmi pon balik..

Gila ngantuk masa driving OTW nak balik tadik..,

ntahlah..

Yang depa dua sedap je dok tidoq..

Tinggal aku sorang jer bawak kereta..

NIh pon dok ngantuk lagik..

So,, sampai rumah..

Merapu2.. Dah maghrib dan MUlalah Rancangan Raja Lawak..

yang Final nih..

Kesimpulannya Result peserta yang menang nih memang unpredictible dan tak berkuality..

da peserta yang bagus lagi shuld win tonyte..

nak wat camna..

SMS punya kerja..

terpaksalah..

So.,. oklah..

Aku pon dah ngaum nih..

lelong..

BYe..
Gudnite.

Saturday, March 6, 2010

Kenyang + Mengantuk..

huh..
yah..

today is saturday..

but?

kerja kat situh..

huh.. non stop.. ingatkan makin berkurang rupanya makin bertambah..

sampai balikla tak sudah..

sekoq2 pc buat masalah..

yerlah..

selesai satu masalah masalah lain pulak yang dapat..

camna nak siap keja ngan cepat..

sabar ke lah..

Okayh./. ah fuh tak mai.. Si hafiz pon tak mai..

so , todaY tinggal aku ngan arif jerlah..

not what..?

kerja.. cuba gak buat secepat mungkin..

but tak habis..

yang cpu acer aspire m1201 tuh format seven..

but , nak donload driver kat acer website yang hadonyer graphic donload ngan sound..

ntuk xp pulak tak sedia..

teruknya support lah camni..

yang easyring lak..

ngan masalah..

lepas dah format original..

mai lak satu masalah..

tak nak balik lah..

graphic card lak problemm..

mula2 kipas tak jalan..

pastuh skru lak ilang satu..

lepas kipas tak jalan display lak takdak..

haduih.. pening aku..

tak habis2.. dahlah driver nvidia riva tnt2 model 64 tuh susah nak carik..

elok dah jumpa masalah lain lak yang jumpa..

Pening sangat kepala aku hari nih..

memanglah ... testing ,my toughness skill and endurance lah..

so , tak habes gak..
apa lagi..

baliklah..

the rest sambung hari isnin..

BTw,

lepas balik kerja.. terus ajak fazli and arif..

tau idok gi dinner kat na??

Kat secretb recipe lah..

kat perlis..

Leh tahan lah hargenya..

memang expensive..

with plus extra mextra..

but , kenyang and berbaloi..

saja2 plan nak have lite2 chat ngan fazli..

so , we went there..

as promise..

kami berborak sampai kul 11..

haha.. dekat nak tutup dah..

okayh..

aku just order ice blended green tea.. * tak sedap sangat,, cam herba..

* sphagetti bolgnase..

*and Kek Chocolate Indulgence,.,


ahah..

nih semua dek terpengaruhlah dengan gaya penulisan cik sherita tuh.,.,

sebuk dok promote choc indulgence..

But , memang sedap..

delicious yaamat chocolate indulgence..

Averoll.. kami tiga orang makan dekat seratus lah..

hahah..

matilah..

makan macam kat hotel..

oklah..

sekaranga kul 1.44 pagi..

merasa aku taip entry lewat 2..

yerlah.. sekaranng ngah dok potostat sijil2//

almaklumlah . bseok kami nya plan nak ke JItra..

Ada KArnival Jom mAsuk U kat JItra..

so.. nak pilah..

Sambil2 tuh leh gak lepak2 sana sambil tengok wayang ka..

hapa ka.

huhu..

ngantuknye..

sijil tak habes potostat lagik..

Oklah.. Chow dulu..

Daa..

Gudnyte..

Friday, March 5, 2010

Burden & Stressful..

OMG!! i hate this..

napa yerk..

yeah..

im totally down ryte now..

burden in my head.. stressfull yaamat..

bencik.. semua ada..

Cam nak mampos jer rasa..

kenapa aku jadik sampai camni..

I hate my dad! I hate my mum..!

Shit..

i noe im not gud enuff for you..

Aku jugak orang paling tidak berjaya dalam kalangan adik beradik aku yang lain..

What to be?

im not gud enuff for you..

and i hate this..

Just now u was said that im your reliable son but..

howcome now!

yeh im son of a bitch ryte now..

currently no mood to ryte on my Schedule today..

i need some rest and private moment..

Bye!

Thursday, March 4, 2010

Mengantuknya..

huh... mengantuknya..

ntah napa erk..

BTW , aku hari nih tak dalah apa sangat cuma nak bagitau bahawa aku lewat lagi lah ke tempat kerja..

NGok!.

ok. aku bangun kul 10 lah..'

damn..


tak boleh lagik nak managed aku punya time ngan betui..

ishk2..

apa nak jadik..

oklah..

hari nih kat tempat keja aku macam besalah..

cuma yang berbezanya Ah fuh takda untuk membantu kami kali nih..

uhk..

agak sukar juga bila takda dia..

maklumlah dia kan sifu bab2 komputer nih..

aku nih bukannya leh harap sangat pon..

alahai.. mengantuknyer..

ops..

jap! JAp!..

Oh NO!! Mak aku tengah mebebel lah kat luar.. naseb tak dengar..

hik2..

bukannya lewat pon baru 11.45..

ishk.. biasalah.. bila ada mak yang macam ni.. kenalah terima hakikat..

Oh no!! she knocking onto my door and dia bukak lah..

lariks...

Panahan Gunung berapi... *petirrr...

oklah .. aku pon tak boleh nak tulislah..


nak pi ambil air sembahyang , solat isya' dan nak baca yassin..

eh..??

Jom...

**hahahah

Wednesday, March 3, 2010

Kenyangnyer.. Nak pecah Perots!

ops!!

Nak terburai perutku...

yerlah...

hari nih kan wednesday...

Hari pasar malam dekat satdium..

u noe what?

Balik kerja terus aku drop by kat situh..

hajat di hati nak mengusyar spa2 yang tasty...

but???

non hadonyer...


But ,, pagi tadik aderlah sorang kastemer nih...

klunya... dia pakai CPU cooler master..

nama takleh bagitaulah...

memang dowh... sluuurrrpp.....

tak kelip2 aku usyar dia...

nampak gaya cam Gomen worker..

ala2 lectuter gituh..

but , pedulik lah dia..

bukannya dia kesah aku pong...

kan2..

okayh.. juadah aku beli di Pasar MAlam tadik adalah...

Roti Goreng ,,, Daging Flavour...

Azra Soya yang taufu fah tuh...

then.. cucuk2... ala.. nama glam dier orang panggil lokchin..

aku bantai ntuk Rm tiga hengget...

hoho..

banyak nyer aku beli..

mana tak nyer perut nak meletop..

ok..

dahlah tuh..

Balik rumah pon aku bantai nasik yang mak masak..

As simple jer.. Gulai Telur itik..

makan juga lah..

okay..

so .. kat tempat kerja macam hari nih hectic juga..

well,,, sok ah fuh dah bertolak gi Singapore...

tingallah kami bebudak practical sengsara...

so.. the LOng Neck tuh rasanya adalah kot.,.

Did i need tu mentioned his name>

malaslah.. nyamak jer..

ok..

so.. makan2 tadik dah tak sedar kul 12..

yerlah.. elok2 jer nak shut down Pc terbaca satu blog nih yang menghina my BFF..

aku pon apa lagi.. ,melentinglah komen dalam blog dia..

BODOH! isu copy-cat pon nak bangkit...

konon2 propah kata ada orang tiru stail dia bergambar...

NGOK tullah slutty bitch tuh..

oklah..

aku malas nak baran2 nih...]

sok aku keja..

so..

Nyte..

Bye..

**eaaarrrkks!! terbelahak... Kenyang sangat..

Tuesday, March 2, 2010

Oh no..

Oh no... Tetiber terasa malas nak hupdate blog.. naper ya??

hadoih...

BTw,, today Shiyal sangat!!

kaun tau tak kan semalam aku bagitau pasal masuk awal kan tempat keja..

Tau aku pergi kul berapa??

Shpuld be there at 9.30..

tapi kul 10.45 am baru akau sampai..

HANJING sangat..

kau nak tau naper??

yer.. sebab aku bangun lewat..

Naseb got a calls from arif..

tu pon dah kul 10.00am..

ok lah pada nothings.

but!!

how shit this happen...

tau pagi tadik aku leh siap mimpi ngah gi Holiday kat sabah..
Gi tengok2 ikan..

Isi borang ntuk pertandingan memancing??

ngah2 isi borang tuh dapat call so terus bangunlah..

bodoh.. naper sexcited pasal ikan kat sabah nih..

tak perlah./

naseb arif tlg punch kan kad aku kul sploh..

Takderlah rasa in rush sangat..

so.. gi lah jugak keja..

Nagh jalan nak masuk kerja..

tetiber lak beg leh putus...

dia punya tali galas tuh...

tengah2 jalan..

Shiyal kan>>??

apada ada nasib...


so,, beberapa jam lak..

aku dapat call..
dari H.safwan..

dia kata nak mai kedai aku...

nak mai carik laptop katanya..

so , aku pon gilah kat dia bila dia samapi.. then aku pon mulalah bab2 promote laptop yang aku rasa bagus dan sesuai...

Hah...

Aperlagi..

aku pomote yang tuh dia grab teruslah...
acer 4540..

amd nyer..

ati graphik..

so..

lepas promote tuh aku terus naik atas balik.. sambung kerja...

Buat CPu cik MAzlina dari Komuditi Pertanian..

Board dia rosak...

kena tukar..

dan aku buat lagi cpu2 ynag lain...

sampai kul 7.45 malam baru aku balik..

then balik2 tuh...

ngadap pc... bukak Fb..

chat nhan fazli jap..

then aku chatting ngan sari sampai kul 11.45.. hik2..

macamlah topik yang kami bualkan..

so.. lepas chat ngan dia..

Aku pon taip lah entry nih..

Besok aku takj mau plan apa2..

sebab macam kelmarin.. plan nak bangun awai tengok2 terlebih tidur lak yang jadik..

So , tak yah plann..

just follow je the flow..

oklah..~~

da>>

bye.. Gudnyte..

Monday, March 1, 2010

Terlupa..

hai.. backs again...

u noe whta the date is today??

Today was 1 March lah...

Kenapa?

Ada apa dengan 1 march???

Entah..

Bohong??!!!

macam na leh entah..///

Tau tak...

"Effectice 1 MArch , Compuland center will be open from 9.30 am.till 8.30 pm./..

yerlah...

AKU LEWAT LAH DOWH!!!..


aku ingat macam bisa punch card...

Tak pasal2 punch kui 10.00...

Ralit tengok Rahsia HAti si kekar Aaron Aziz..

hahah..

Nate beghuk muh...

.......

tulah...

penyakit lupa...

naseb rule trak ketat..

but,, okayholah..

besok nak manage betul2 schedule aku...

tamau lewat dah!...

tamau..


Okayh..

alkisahnyer...

kat tempat kjer memang shiyal!!//


Internet connection dah down seminggu...

Gila...

Aku tak pasal2 kena balik donload driver kat rumah aku...

sebab nak setelkan cpu2 yang diformat tuh..
]
hadoih...


hari nih..

keja went normal back..

btw , takutlah..

ah fuh nak cuti..

kekdahnyer nak gi Singapore..

pi holiday..

MAtilah!!

sapa nak kaver kami..

takmau orang lain atau "the Long Neck" tuh.. selfish...BULLSHIT!

tamau.!!

tak besh...

cam pantat...

okay..

aku tak tau dah nak mengompang!!

okl;ah..

daa...

Nyte!!