Thursday, December 8, 2011

He is new!



The new look costing me about RM430.00. With the new Sport rim, New Duro Both tyre , New hand grip, blue L.e.D.. Wah there you goes! no more the oldest look.

Friday, October 7, 2011

Siapa AZRUL FIRDAUS BIN MOHD YUSOF?

salam,, baru2 ni saya telah ditipu oleh LAHANAT yang bernama Azrul Firdaus Bin Mohd Yusof yang bernombor telefon bimbit 0133341934. Pada asalnya saya ingin membeli sebuah telefon bimbit champ untuk dihadiahkan kepada ibu saya sempena Hari Lahirnya yang bakal tiba minggu depan. Namun , saya telah ditipu oleh individu tersebut.. pesanan untuk kawan2 dan juga pengguna alam maya ini, berhati2 lah atau kalau boleh elakka urusan pembelian melalui internet especially Mudah.my . Kalau nak beli pun , better pilih cash on delivery.

dan juga sekiranya anda mangsa Azrul Firdaus ni, sila buat laporan polis.


Aku doakan agar beliau tidak selamat hidup di dunia dan diakhirat. aku tuntut hutang aku sampai disana.

Sunday, October 2, 2011

You STUPID BACUL anonymous.

what can i say for you just LOSER.. :_)

Friday, September 16, 2011

New sprocket

oh no!

my money is running out like the drain water.

u noe what..

Masa time2 perlis dilanda banjir haritu aalkisahnya aku punh berulang dari pauh ke kuala perliis. since rumah aku kat kngar banyak jalan yg ditenggelami air.

and nak dijadikanj cerita.

moto aku pancit masa atas highway tu..

punya lah gelisah dengan hujan renyai2 lagi.

adus!

pergila ke kedai motor.. jauh gak la sementara nak sampai kedai seriab.

after my motor fixed then the pomen ask me to change the sprocket since the old sprokcet it rust and almost dead!

last2 duit ja YANG ADO ja.

aku tukar tiub jala kat kedai tu..

then the next day.. aku p ke ATM and withdraw some money.

NAh! amik ko rm 100.

tapolah. mula2 aku ajak si nasrizal tu . p kedai Mat Chun. tup2 aku nampak ada promosi.

Sprocket FAITO satu set dengan Sprocket kecik dan rantai.. Dia buta promosi. Sempena Merdeka Raya katanya.!

tanya price.. lepas didiskaun RM38. Murs2 ja.

teruslah aku puhn mintak ditukarkan.

Aku nak cari sproket 15-35.
last2 tak dak.. tinggai 15-34 ja.

pikir2 jap..

pikir pasal lajak dengan pickup.

last aku decide untuk amik gak.

ok. sekali pasang upah Rm 8.

semua sekali RM 46 semua.

lepas tukar tu .. apa ;lagi..

test mnotor la.

oklah.. takda gegar coverset..

takda bunyi rantai yang bunyik macam cengkerik yang dulu..

puas hati la.

selang 2 hari tak setel lagi..

mana dengan Motor aku tak servis tukar minyak itam lagi..

Nah. P kedai dekat sekolah derma.

Beli Shell Minyak botol kuning tu. Rm 20.

Tukar2 kat keadi tu. saja tanya Brake shoes belakang motor aku tu berapa..

Katanya rm18.. WHAT! mahal gak .. * aku cakap dalam hati.

tak jadi la. aku tukar minyak enjin tuh , dengan tambah air bateri ja..

last2 aku cacak p kedai PAK DIN POMEN kat Kampung Pondok.

BY chance , nazrizal and nazrin bikes also want to change thier brake pads.

haha.. aku pun mintak tukarkan sekali..

and after the changes of our Motorcycle which is EX% and my LAGENDA done.

Guess what berapa price ynga pak din tawarkan for changing our brake pads?

Mine got only rm10 and them get to rm7. Depends on size.

we have some cigar at LAbu sayong. haha. sambil melantak tibai nasik lemak sorang dua bungkus.

last2 aku pun chiow.


Moral of the story fo mer la?>!

JUST DONT STICK TO ONE KEDAI ONLY.. ada kedai yang murah parts ada kedai yang mahal. Kena pandai carik.. Huh! memang lah.. bukan apa .. Orang perlis kata apa.. Takut kerna katok!








Sunday, September 4, 2011

Selamat Hari Raya

aiyoyo... kadawale.. raya dah seminggu tapi aku baru nak ucap.. tapalah.. ada gakkan?

anyway cuti seminggu raya ni aku manfaatkan sepenuhnya!

memang taklekat dirumah langsung..

sana sini open house..

jumpa kawan2.. sanak saudara..

and also apalagi..

hobi melalak aku la..

p karaoke open lah der...

hahah.. cant belived it.. 3 malam kerja dok balik lewat ja p karaoke..

kul 3.30 pagi , kul 3 , kul 2.30 .. haha..

apanak jadi.

tapalah.. have some fun lah.. *bukan slalu have fun ka. Buku pun tak baca nama kata nak stadi.

apalah.. linglkup2.. tapalah..

mood aku. besalah .. kalau nak masuk mengaji @ stadi ja terus ja macam2.. cam babs! ahaha!

apalah.. oklah tatau nak mengarut apa. chow!

**bosannya nak balik ke kolej kediaman. mujur aku studi dekat2 ja. tak la rasa ralat sangat.

Tuesday, August 23, 2011

Happy 21st Birthday.!


wah.. kencang gila tahun ni punya birthday.. banyak wish yang aku dapat daripada rakan taulan , sanak saudara dan teman2.

apapun. Tq too all yang wish for my birthday.

anyway kali ni aku tak larat lah nak pastekan semua screen capture macam entry tahun lepas..

IM TURNED 21th.. dah boleh masuk mengundi sudah..

anyway , malas lagilah nak pikio pasal daftar pemilih ni just had it like a very past2 year birthday..

kali ni pun my birthday yang jatuh pada 22 hb August 2011 jatuh pada bulan puasa..

no celebra8 and wish je dah cukup as a appreciates it. oklah ..

oh ya.. b4 terlupa My very Own wish to myself is..

" Happy Birthday and may this year of birthday brough me some happiness , and a very smooth path way of life " amin..

k la ni aku capting kan 2 jer pict screen capt from my facebook..

Thanks again to all for the wishes..


Wednesday, August 17, 2011

never meant it..!

im sorry mama. never meant to hurt you but toninght im hanging out with very bad attitude..

there's no such issue there.. yes! i have to admit that we all do it but plese dont judge us as a bad teen. furthermore we still learn the process of matured ourself. to learn from evrything whetehr it good or not. whether it a wrong doing or not. Learns from the experiences. i know it a bad behave to you but we need to try this sort of things. the curiousity brought us wild!

I DO love you.. But i also have to cheat on you. i dindt have much courage to tell you the truth. im really sorry. i need to t8 care all your feeling. mine and friends too..

dear mum ! with loves.

Monday, August 15, 2011

apa yang tak kena ni..?

Hari ni merupakan hari yang sangat tegang.!

aku pun tataw la kenapa...

stress bila jadi macam ni..

mana taknya.. lagi 30 minit aku nak p jawab test dgn preparation yang ZERO!

oklah..

start dari pagi tadi..

aku dikejutkan dengan mimpi..

mimpi tentang kematian ibuku..

sukar untuk aku menerima ttg mimpi itu sebab yang aku rasa mmg .. ntah la..

last2 lepas bangun terus aku capai telepon aku dan call mak aku..

first call .. No answer,.

2nd call voice mail..


haty aku makin resah..

last2 mak telefon. berasa lega mendengar suara emak di corong telefon.

aku bertanyakan khabar..

namum emak aku hairan?

dan saat itulah airmataku jatuh berciciran menceritakan peristiwa mimpi aku itu.

mak berpesan.. Lumrah hidup. setiap yang hidup pasti akan mati.
dan adal lagi macam2 pesanan mak..

aku tergamam. mendapat kembali semangat untuk hidup di hari ini..

tapi banyak dugaan hari ni..

Lab electronik 2 aku tak dapat buat.. walhal dah cuba sedaya upaya aku untuk buat..

ini menambahkan stress aku ditambah pula dengan mimpi pagi tadi.

entahlah. apa nak jadi dengan aku ni?

tak pandai2 macam orang lain. namak mudah ja diorang buat.'

takpalah.. aku terpaksa pergi dulu.

nak jawab test Basic COmm Eng yang aku tak sempat nak studi tapi aku kena jugak tulis di bloog ni untuk luahan perasaan terhadpa hari aku yang tegang ni.

okalah. wish me luck!

**aku berharap aku akan berubah menjadi insan yang lebih baik dan soleh satu hari nanti.. insyallah.

Monday, August 1, 2011

a moment with Rxz



wewitt....

dah pun cuti mid sem! yieha..

and then one of my friend place his bike for weeks at my home. hahah.. what was taht??

it was rxz.. every dream of mat rempit bike..

sapa cakap bawak rxz susah??

oklah.. due tu tak nak bagi enjin sejuk aku pun sekali sekala bawak la moto ni bersiar2..

merasa naik rxz..

and got the permission from the owner to ride it. thanks!

as far i can see from the moment of riding this bikes .. very superbs!!

i gett all the aattention on the road , the respect and the fame..

especially kalau aku masuk bawak jejalan mot rxz catalyzer ni. memang ternampak mata2 yang memandang ke arahku..

then when on the road.. kalau dulu banyak jer moto main ikut suka potong aku walhal dah cukup laju aku bawak lagenda ittu namun bila bawak rxz ni walau dalam keadaan slow , motor lain pun pikir 2 3 kali nak potong aku. last2 diorang follow jer aku..

now i can understand why every men especially a teen macam aku ni want an rxz.. and fyi, ni 1st motor clucth yang aku pernah bawak. bangga leh bawak moto cam orang lain..

at first ingat susah nak bawak.. last2 it was easy as ABC jer..

oklah.. enuff the rumbling.. nnti kalau ada duit aku ingat nak amik Belang Suzuki atau FZ150 Fuel injection.. amin!

then i know the bikes plays a role of fame on the road!

**ps : memang best kalau jadik perhatian orang ramai but beware of thief. moto ni mmg panas wa habaq lu!
Posted by Picasa

Wednesday, July 27, 2011

Persona!

Kau dah kerja.. Kau dah berjaya.. Kau dah beli kereta kau pandang aku ni sebalah mata jer! Takper. tak kisah sebab kau pun bukannya aku hadap sangat!

Monday, July 25, 2011

Kau Bacul!


Oh ya! kat sini aku ada terjumpa dengan si bacul...

Oh ya .. siapa ya si bacul tuh..

Si bacul adalah orang yang penakut.. Tu definasi bagi aku..

tapi bagi kamus ini : bacul tidak bersemangat (untuk melawan, berlaga dll), penakut, pengecut: tidak berjiwa, lemah dan ~; ayam ~ ayam jantan yang tidak mahu berlaga;

kebaculan sifat lemah semangat, sifat penakut: baginda tersenyum mendengar ~ saudagar itu.

Demikianlah takrif bacul mengikut Kamus Dewan.


Nah! napa aku cakap macam ni..


tadi masa aku nak balik ke bilik.. terdengar suara2 sumbang ala2 sundal menjerit2 di tingkap.


hanya satu perkataan jer dia cakap dekat tingkap tapi aku t


ak sempat nak tengok siapa yang bersuara sumbang itu. kenapa??


kerana beliau adalah bacul .. mungkin jealous dan mungkin merasa diri itu hebat sangat nak mengata dekat orang..


apa2 pun aku just ignore,! bukan nya 1st time aku dengaq benda ni tapi sangat SEDIH hidup kau!


kau takda life! aku sompah 7 keturunan kau jadik macam apa yang kau wahai si bacul jadi macam apa yang kau kata!.

BTW! you're pathetic! pity u.

Saturday, July 23, 2011

stigma

"kau Pandai".

"aku geng kurang pandai".

ntah kenapa penyakit lama aku ni nak kembali pulak.

sebab apa yang aku down sangat nih!

ah. shit. !

Sunday, June 12, 2011

End Of Holiday...

Salam Blogger...

ArhgG!! merasa cuti sebulan sangat sekejap sanghat dengan masa berlalu.. macam banyak benda lagi yang nak dibuat dan complete lagi.. Tapi takpa. at least cuti dah banyak benda yang telah dilakukan..

anyway, im kinda enjoy this holiday although kekdahnyer holiuday sorang2 jerk! huh.

oh ya.. sok dah nak mula semester baru..

dan ada juga perkara terlepas yang dibawa ke semester ni..

hadoiyai! memacam2 hal lah.

takpalah. im waiting for the next holiday .
vfoila!

Thursday, May 19, 2011

The last one..

saat aku mula menaip entry ini. aku telah kehilangan nenek yang sangat dikasihi. satu2nya ialah yang terakhir . aku dah takda nenek dan juga atok..

Di satu pagi yang tenang.. sedang aku selesai membasuh pakaian sambil menonton televisyen. aku telah dikejutkan dengan paanggilan yg tak dijangka.. it was from my father..

di suruh aku segera balik ke rumah tok yang jaraknya lebih kurang 12 Km . beliau cakap yang tok aku sedang sakit. aku pun masih sukar percaya kerana tok memang tak pernah sakit teruk. setakat demam tuh biasalah. seperti diduga.. sakit tok kali ni bukan sakit demam biasa..

sesampai sahaja aku di perkarangan rumah tok, sedikit terkejut melihat perubahan yang telah berlaku di rumah tok itu.. rumah tok sedang di renovate. nampak benar yang aku setahun sekali pergi ke rumahnya..

terus aku meluru ke bahagaian dapur. sangat aku terkejut dan tertanya .. kenapa tok di tutup sepenuh badan?/

terlihat aku di situ akan sepupuku dan mak ngah serta makcik ku di satu sudut yg lain. tengah bersedih dan sambil mengalirkan air mata. kulihat abahku , sibuk membuat pannggilan ke sana sini. sunnguh tak ku duga, betullah tekaanku.. Tok telah kembali kerahmatullah.! terus kurasakan dadaku sebak dan menggunung penyesalan yang tiada ertinya kerana tidak menjadi seorang cucu yg baik serta berdosa sangat mengenangkan dosa yang telah kulakukan..

disebabkan rumah tok yg sedang direnovate dan dapur tidak mampu menampung pengunjung yang datang menziarah maka jasad tok telah dipindahkan ke rumah sebelah yang mana ianya adalah juga rumah adik tok aku(allahyarhamah) sebelum beliau.

saat aku mula menyentuh jasad tok yang tidak bernyawa itu. kurasakan tersangangat lembut kulit dan isinya.. terasa macam boleh terkoyak. memang sangat lembut. apabila diangkat! jasad tok kurasakan memang berat.. memang berat.. terpaksa diangkat oleh empat @ lima orang kami. kalau logik , kita boleh mengangkat manusia lain seorang diri. aku bertanyakan akan hal itu kepada mak dan mak mengiyakan sahaja memang mayat akan jadi berat. sebabnya. wallahuallam..

sementara pengunjung yang datang menziarah silih berganti dan sambil menunggu anak cucunya yang jauah untuk pulng menemui tok buat kali terkahir. maka persiapan jenzah turut dilakukan. mencari orang mandi, daun2 bunga2 rampai. dan kelengkapan pengirisan jenazaah. aku duduk di satu sudut halaman. kebetulan ada pakcik2 yang entah darimana.. mungkin mengenali abahaku ..

terus mood aku jadi berubah apabila kumpulan pakcik itu seakaan sedang mengumpat akan abahku. mungkin mengatakan yang abahku ni bla2 tak tahu uruskan jenzah. tak dinafikan. mmng abahku agak sedikit jahil bab2 agama. tapi org kampng tak patut kata mengumpat apabila di rumah kematian.

tanpa kuhiraukan mulout longkang itu , (mgkin kerna terbiasa cacian dan umpatan) terus aku jeling setajamnya ke pakcik itu sampai terkesima berhenti mengumpat dan ku pergi ke sudut lain dirumah tok aku..

jam 4.00 aku mengambil adik aku yang berada di sekolah sains itu kerna mama kata dia tak boleh amik adik sebab ada exam papaer math kul 2-4. terus aku memecut ke masjid kerana mama kata jasad tok dah di bawa ke masjid. sejurus solat asar maka kami solat jenazah pula.

sesudah ituh , jasad tok dibawa ke belakang tanah perkuburan yang baru digali oleh backhoe.. dan arwah disemadikan di satu lot yang telah tersedia ituh..

seinci perinci tanah dimasukkan dan terus mereke gigih menimbus keranda tok aku di dalam tanah sehingga permukaan tanah diratakan.

pak imam membacakan talkin dan kami membaca doa serta adik beradik serta sanak saudara mula meninggalkan tanah perkuburan.

ironiknya kisah hari ini , arwah tok pergi tanpa sakit yang panjang dan terus menghembuskan nafasnya yang terakhir. abang sulung abahku sempat berbual dgn tok aku sebelaum beliau pergi ke kebun. tok pergi tanpa disangka-sangka. kurasakan beliau sihat kerana tidak pernah sakit teruk sebelum ni dan umurnya juga 80+ sudah. ku pasrah dengan takdir yang ditentukan oleh-NYA.

semasa talkin dibacakan , pak imam berkta arwah pergi pada hari yang baik kerana hari ni hari khamis malam jumaat. serta tok memang mudah untuk pergi tanpa diduga..

rumah yg direnovatekan adlah khas dan khusus untuk tok di masa depannya supaya sakit demam dan mandinya nnti mudah ke tandas., namun , tok tak sempat rasa semua itu.

terharu sanak saudara yang jauh turut turun ke Perlis. bahagia walaupun letih mlam ni boleh bersembang dan bertanya kabar,,

SAYA SAYANG TOK! Jahara,,

nnti saya cri gmbar arwah . tak sempat nak upload balik lewat.

ALFATIHAH!

Sunday, May 8, 2011

From Engineer to Gardener





Holla..

merasa kebosanan maklumlah kawan2 aku banyak tak cuti lagi so takleh la hangout.

justeru itu , bagi mengisi masa lapang aku telah mencuba menceburi diri dalam bidang pertanian..

todiah! merasa nak bertani piula.

takpalah..

oh ya dah 3 hari aku punya projek berjalan seperti biasa daripada menebas lalang yang semak di tanh ,

meratakan tanah
'
mebuat batas di tanah

dan memasukkan anak benis ke dalam tanah..

Oh ya.. hari ni keempat2 jenis tanaman talah aku tanam..

tataulah jadi ke tidoknyer at least aku mencuba..

kalau tak nek jugak ingat aku nak tanam bunga atau buah pulak!

aiyoh..

penatnya niks oii memegang cangkul..

feeling2 muskuls sikit..

ha.. innewlah projek aku ..

k lah.. tangan dah kepenatan dek mencangkul kekdahnyaer berhari2 ...

nntyt aku tulis perkembangannya..

Mintak2 lah berhasil titik peluhku ini..


amin>.

Ps. kalau dah jadi leh la aku derma kat jiran2 ka atau mungkin korang pembaca bertuah>?

merasa makan sayyuran free..

**lokasi di rumah kok klang kami sana nuh!

Thursday, May 5, 2011

New semester break..

Hye,,

Now at home..

Yiha.. Finally im done with final exam..

Now the holiday comes for 1 month and kepenatan sangat hari ni dengan pelbagai urusan..

oklah... c ya later..

Saturday, April 30, 2011

Final Exam sem 2!

haoyoh!!!!

nak menempuh exam final ni tersangat lah mencabar..

dengan kawan2 lah , dengan nak Cover2 chapter lah dan macam2..

setakat sekrang 3 paper dah lepas and 3 more to go>!!

semua papaer yang agak2 tough!

thus , i hope lah dapat ending this peacefully and brilliantly!.

oh ya.. tadi exam MAthematics..

i dunnow what to commnet about.. tapi saya target nak lulus sajork!

tengok muka kawan2 lain cam bahagia ja.. dapat jawab atau tidak takpastilah dekat diorang!

ok.. cahioyok semua!

*ptg tadi nak p amik baju kat kedai dobi dah tutup.. aiyoh!!




Compared?

Hey!

saya tak suka di kompare2 kan!

saya tahu yang saya ni taklah sehebat , sepandai sekurus dan macam2 se lagi!

but when it comes to one's abilities , achievement tetap takkan sama sebab WE ARE NOT SAME!!

im not goin to blame people arround me ..

its a fact!

saya tahu yang saya punya life dn jalan nak ke penagjian agak jauh dan sukar serta berbeza..

tapi tolong jangan compare saya dengan abang saya...

sebab beliau adalah budak maktab.

saya hanya budak lepasan ILP yang bernasib baik dapat sambung pengajian ke Uni.

banyak perit jerih yang saya lalui..

jadi , please be fair to "brag" me also cos we didint noe what wuld happen in the future,,

ok .. STOP meroyan..

Wednesday, April 20, 2011

Sissies Camp?



Hey Blogger.!!


ni haa.. mood meroayan sikit..

Seriously i totally disagree with this plan..

why im saying that..

-why only sisses are involves? where are the "tomboy".. this is discrimates.

-shame on a family who has sissies on it? they shall be laught at school , home ,hostel, neighbours , relative and so on. and so called Pondan because thier name mentioned to go sissies camp.

-some sissies are normal int thier sex orientation.. to mention here NOT all gay..

-how do they choose? based on the looking and observation only.. If sorang tu laki but has suara yang lembut does he selected too? co'omon! this is ridiculous.. This is GOD fate.and if they are categorized as Budak Skema or Baik are also selected as a sissies.

-PLKN is enough dont need this camp instead.

- some are a man but have well mannered behave @ sopan santun,.. is that a criteria of sissies?

to mentioned here brought more disadvantages rather then goodness.

That was my opinion.. they shuld rather foccused on some problem gangster @vandalism in school and put them(girl or boy) into the camp. not to sissies.

Perlis Negeri "Aman"....

Haloo..... Dear Blogger..

Wah.. lama rasanya tak hudate..

oklah.. dikala mood tgh rilek2 jap ptg2 ni sebelum nak p kelas saja lah nak ELIGHTEN sikit ttg tajuk ni..oklah.. as i can see...
or maybe you might see..

Perlis sekarang is in dangerous! why ar??

entahlah.. banyak sangat sekarang kes2 yang happen in Perlis.. Especially in the topis of "sex violation"

Entahlah... dalam tahun ni gak ada kes rogol kat ipt aku.. (rujuk entry lepas)..

huh.. entahlah..

soirry lah if ada sesape yang terasa..
but ini adalah luahan aty ku as a PErlis poeple yang almost 20 years staying here.. instead nak sambung study pun nak yang dekat2 as my lovely to this towards states,,

tapi tak habes2 pasal kes sex ni kat sini..

c'mon!

Tuesday, April 5, 2011

10syen

DEAR BLOGGER, BUKAN AKU NAK SAJA2 MEROYAN. TP HAABAQ HANG ASAL HARI SELASA JA MDRTI AKU NAK TENSYEN. MANA TAKNYA DGN KELAS PADAT DAM LAB SEGAKA BAGAI. HADUH, PENING LA MANA DGN NAK FINAL LG.NASEB ADA WIFI ... LEH GAK AK EXPRES KAT CNI.

Monday, April 4, 2011

Thanks for made my weekdays!

Dear blogger,,

alkisahnye sebuk sangat sepanjang minggu ni..
mana taknya denganperkara perlis banjir..

and sebab banjir tuh jugak aku dapat spend masa yang sangat banyak with my BFF si Arief Zul Izwan nuh!

merasa dapat cuti peristiwa 5 -6 hari..
\
memacamlah sepanjang minggu nih aku bersama dengan beliau..

dan juga tak sentuh BUKU nor study langsung minggu ni gara2 excited snagta main air bah..

k lah,.,

tak sempat nak tulis banyak..

dah leawt malam ni..

** cant wait for you to be back again.

***Matilah aku nak final dan exam segala bagai dan assignment ini project! *pengsan.

lega Bajir dah tamat di Perlis ni..

episod kemas mengemas rumah masih dalam progress...
biasalah . banjir kan..







daaa=-- selamat malam..!

Wednesday, March 30, 2011

Pak Cik COPS BABI dan GILA PANGKAT!

entah kenapa aku nak hangin satu badan ni.. gegeyh nak buat entry tapi aku memang tetap nak hangin satu badan dekat satu pak cik polis ni yang sangat gila kuasa,,,

dalam keadaan banjir pun sempat nak saman2 orang.. geram betull!!

alkisahnyer camni..

as sekarang kan banjir.. kat umah aku dah memang teruk.. banyak jalan2 dah naik air..

masa aku bawak balik kancil daripada kolej kediaman tatdi pun gagah2 dan tersengguk2.. nasib lah tak mampus kereta tu..

ok2.. last2 aku bawak.. gi umah BFF si arief tuh.. then buat descision nak jalan2 tengok kawasan bajir naik lagenda aku tuh..

Tak pakai helmet.

last2 masa nak last2 nak balik rumah tuh ada pakcik COPS gila kuasa yag gegeh...

tetiber lalu sebelah kami.. jerkah2 marah sambil suruh kami berenti tepi jalan depan spital..

dahlah tak macam cops pon..

macam orag takda tamadun.! who cares! dia kata kami kuang ajaq tak pakai helmet,,

babi sangat! last2 nak tunjuk kata gila kuasa lagi dia ni..

bukak dompet tunjuk kad kuasa pangkat tak seberapa tuh!

pastuh call kawan dia.. cakap apa ntah!

Tup2 tetiba ja dia selamba badak tarik terus kunci motor aku.. suruh kami tutun moto p balai!

damn sangat..

last tanya dok mana.? sapa nama pak?

kami bagitau,., dia cakap "nasib baik dia kenal pak si arief" ni..

last2 dia lepas.. memanglah salah kami tak pakai topi tapi TAK PATUT dia JErkah kami sampai macam tuh depan khalayak ramai..

MAKLUMAN : aku bukan tuju entry ni untuk semua polis tapi dekat PAK cik cops tuh Yang tinggal di taman aman.. MUka cam tapir.. naik motor suzuki shogun 125.. no plate RJ 18X3..si gila kuasa.. time banjir pon nak dok berkira.. dahlah dia bukan waktu bertugas.. dok buat pala giat boleh... tah ka anak dia dok naik motor tak pakai topi ka dok rempit lagi sakan ka mana nak tau kan? biasalah tuh..

BTW! u such an asshole.. no such integriti..

**btw,, kami bagitau mama ttg hal ni abaout that pak cik.. then mama cam hiding somthings about pak cik cops tuh.. maybe memang betul he was mentally disorder.. silap2 hari mampus kena lenyek dengan trelar dok suka cari pasai dengan rakyat jelata ..

Jiran aku depan sebelah rumah.. Polis juga na.. tapi tak gila Meroyan cam hang.. s hole!

Perlis Banjir lagi..

Salam Blogger...

rumahku dimasuki air buat kali yang ketiga.. Kali ni kurang sikit paras air pada entry terdahulu.. tapi lebih kuranglah.. nnty upload gambar.. ta sempat nak upload..

Paras bahaya... dalam keadaan berjaga2... dalam rumah aku air masuk dah lebih paras lutut.. penat sangat angkat barang2.. selamatkan barang2 semua..

Friday, March 18, 2011

Istiadat Konvokesyen Khas UniMAP

Salam Blogger,, wah.. lama rasanya tak update.. oklah dikala mood tengah menggila nak update.. sempat curik masa walaupun bayak assaignment
,


















Oh ya.. pada 17 Mac 11 bertempat di Dewan wawasan 2020.. Pihak universiti aku iaitu Unimap telah mengadakan satu Istaidat Konvokesyen Khas Universiti Malaysia Perlis.
Istiadat ini bagi mengurniakan penganugerahan Ijazah kehormat kepada Mantan Perdana Menteri Kiita iaitu Tun Dr Mahadhir Bersama Isterinya.
Bagi melancarkan dan meberi sumbangan kepada istiadat ini.. kami student2 Unimap kenalah menunggu ketibaan Dif2 jemputan , kehormat dan segalanya di pagi itu.

Tujuannya.. saja nak meramaikan majlis.. bagi havoc skit.. tu jer.. last2 aku tak masuk dalam dewan tuh.. cau cincau balik umah.. k lah.. Takda idea nak tulis.. Tengok jerlah.. cer citer cer citer.... Gmabr2 innew..

Naib Canselor dan dak2 Palapes.

Masa menuggu tuh.. Our Naib Canselor sempat lagi Pose2 bersama student2..


TudIah!! Sangaet merries kat situ...



Sempat lah amik 2 keping gambar2 dak2 ni..


Ok.. Chiaow! Malas nak tulis panjang.. I bukan reporter kat sana kayh.. Utk info lanjut rujuk surat khabar berhampiran and..

Thursday, March 17, 2011

computer programing.

ntahlah... Lnkali macam macam malas dah nak masuk kelas cp.. Asyik wat dosa ja. :(

*update from jalan semarak, kola perlis.

Sunday, March 13, 2011

saya sedari yg saya semakin gemuk..

SALAM BLOGGER-... UPDATe DARI UNIMAP PAUH VIA NOKIA 5800. OH YA--- SAYA SEDARAI ANG SAYA sEMAKIN GEMUK.. Ya.. Aku telah menyedari akan hal tu. Mungkin berpunca daripada pemakanan saya jga. Oh. May b sbb stress segala bagai.. Hum ntahla. Dalam proses untul tak makan malam.. Oh ya? Ttg study aku juga maiin teruk.. Yerlah ntuk subjek comp. Prog dapat paling rendah kut... Ishk1,,, apa nak jadi kan dengan aku ni.. sorry terpaksa baca entry bosan ni.

Friday, February 25, 2011

Bodoh punya student....

Salam Blogger..,

kan last week ada aku pissed of ttg benda yang memarahkan aku..

NAh! now see it.. dah masuk Metro dgn Utusan Melayu sudah...

VAVIS sangat pasal kes ni peraturan makin Ketat!! Shit...

dulu leh aku kuaq study lewat2 malam kat kafe but now dah tak boleh.....

Semuanya pasal kes Rogol lah yang berlaku dekat Universiti aku...

nah bacalah.. kalau Korang bloggrs jumpa.. jangan lupa pi repot dekat polis!

H Metro...


Tujuh siswa iblis

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KANGAR: Dua penuntut sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di sini, diburu polis manakala lima rakan mereka ditahan kerana disyaki merogol seorang penuntut perempuan yang juga rakan sekuliah dua daripada suspek, baru-baru ini.

Tujuh suspek berusia 19 tahun itu didakwa merogol mangsa berusia 19 tahun di sebuah rumah di Taman Seri Mawar, Arau dekat sini, 15 Februari lalu.


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perlis, Superintendan Nashir Ya berkata, dua siswa diburu itu dikenali sebagai Muhammad Naim Mohd Kamaruzzaman, 19, dan Ahmad Amirul Amin Rosley, 19, yang kini menghilangkan diri.

Menurutnya, dua suspek yang diburu itu bersama lima lagi rakan mereka disyaki merogol mangsa yang juga penuntut IPTA secara bergilir-gilir di rumah disewa seorang daripada suspek di Taman Seri Mawar.


“Kami sudah menahan lima suspek dari IPTA di sini dalam operasi khas dilancarkan selepas menerima aduan daripada penuntut perempuan berkenaan. Bagaimanapun, Muhamad Naim dan Ahmad Amirul melarikan diri,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Perlis di sini, semalam.


Beliau berkata, alamat terakhir Ahmad Amirul Amin ialah Jalan Raja Dewa Hilir, Kota Bharu, Kelantan manakala Muhammad Naim pula berasal dari Kampung Bonggol Kemian, Paloh Rawa, Machang, Kelantan.

“Mangsa dalam keadaan trauma akibat kejadian itu,” katanya sambil memaklumkan polis menyiasat kes itu mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan dan sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan.


Nashir meminta kedua-dua suspek menyerah diri dan orang ramai yang ada maklumat mengenai mereka diminta menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis (IPD) Arau, Asisten Superintendan Jamalulail Ibrahim di talian 012-520 3977 atau menghubungi balai polis berhampiran.

Polis turut mengedar gambar kedua-dua suspek untuk siaran media.


Dalam perkembangan lain, beliau berkata, pihaknya turut memburu tiga lelaki bagi membantu siasatan kes mencuri dan menyeludup kenderaan ke negara jiran serta kes menyebabkan kecederaan parah.


Katanya, dua daripada tiga lelaki berkenaan ialah Mohd Saidi Man, 44, dari Kampung Tersusun Padang Besar dan rakannya, Mariswandy Mohamad, 32, dari Rancangan Perumahan Awam (RPA) Chuping, disyaki aktif menjalankan kegiatan mencuri dan melupuskan kenderaan ke negara jiran.


“Kedua-dua suspek disyaki sudah menyeludup beberapa kenderaan mewah jenis Toyota dan Honda ke negara jiran selepas mencurinya di sini. Seorang daripada suspek adalah anggota penguat kuasa sukarela di sini,” katanya.


Beliau berkata, turut diburu seorang lelaki, Lim Yew Thong, 47 dari Pekan Sayur, Padang Besar yang didakwa menyebabkan kecederaan parah terhadap seorang awam di pekan itu, Januari lalu.

Utusan Melayu

2 penuntut IPTA dicari bantu siasatan kes rogol

SUPRITENDAN Mohd. Nashir Ya (kanan) menunjukkan gambar-gambar lelaki yang dicari bagi membantu siasatan beberapa kes jenayah, selepas sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Perlis di Kangar, semalam.

KANGAR 25 Feb. - Polis mencari dua penuntut lelaki di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di negeri ini bagi membantu siasatan kes rogol seorang pelajar perempuan dari IPTA yang sama di sini pada 15 Februari lalu.

Kedua-dua mereka ialah Muhammad Naim Mohd. Kamaruzzaman, 19, dari Kampung Banggol Kemian Paloh Rawa, Machang, Kelantan dan Ahmad Amirul Amin Rosely, 19, dari Jalan Raja Dewa Hilir, Kota Bharu, Kelantan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Supritendan Mohd. Nashir Ya berkata, mereka adalah antara tujuh pelajar dari dua IPTA di negeri ini yang dipercayai mengetahui kejadian kes rogol pelajar perempuan yang juga merupakan rakan mereka.

"Polis telah menemui lima daripada pelajar itu pada 19 Februari lalu. Mereka kini ditahan bagi membantu siasatan sehingga Isnin depan namun dua pelajar lagi telah menghilangkan diri," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Menurut beliau, kesemua pelajar berkenaan dalam lingkungan umur yang sama dipercayai mengetahui kejadian itu di sebuah rumah sewa di Taman Sri Mawar, Arau.

Mangsa, katanya, kini dalam keadaan trauma namun tidak mengalami kecederaan yang serius.

Sehubungan itu beliau meminta kedua-dua pelajar berkenaan supaya hadir di mana-mana balai polis berhampiran atau orang ramai yang melihat dan mempunyai maklumat mengenai mereka supaya menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Arau, Asisten Supritendan Jamalulail Ibrahim di talian 012-5203977.

Sementara itu beliau berkata, polis sedang mengesan dua lelaki, salah seorang daripadanya merupakan ahli pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berpangkat Leftenan, bagi membantu siasatan kes curi kenderaan dan menyeludup kenderaan ke negara jiran.

Mohd. Nashir berkata, Mohd. Saidi Man, 44, dari Lot 41, Kampung Tersusun Batu 20 1/2, Jalan Padang Besar Utara dan Mariswandy Mohamad, 32, dari No. 2 Lorong 2 Rancangan Perumahan Awam (RPA), Chuping dipercayai boleh membantu menyelesaikan kes curi dan seludup kereta import.

"Kedua-dua lelaki itu juga dipercayai turut terlibat dalam kes curi kenderaan antaranya jenis Toyota dan Honda di Lembah Kelang," katanya.

Dalam pada itu, kata beliau, polis juga sedang mengesan seorang lelaki, Lim Yew Thong, 47, dari Pekan Sayor, Kaki Bukit untuk membantu siasatan kes mendatangkan kecederaan parah pada Disember tahun lalu.

Sehubungan itu, Mohd. Nashir meminta orang ramai yang melihat dan mempunyai maklumat tentang ketiga-tiga lelaki berkenaan untuk menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah IPD Padang Besar, Asisten Supritendan Khaizam Shahabudin di talian 019-6787474.

Hamik ko....