Monday, May 31, 2010

The Last day..

hahah..

yiha..

today is the last day im working at the Compuland centre.

what do i fell now?

of coz la heppy..

why?

malaslah nak cakap masalah dalaman.. and yang penting aku dah bebas..

so?

dapat gaji hari ni..

then,

ah. tak da apalah.

... ... ... ... ...

hello, meet again?

so, what do i gonna write on this entry ,

just a usual but a lil bit diiferent lah.

yah.. why?

this is the last day me working at there..

so wake up at 9.oo a.m.

mandi dan segalanya..

so, going to work lah..

sesampai sahaja di sana..

terus aku mebeli barang2 ya ng aku poinjam..

yerlah, the past modem aku pinjam tuh..

beli lah. malas nak pinjam sebab dah tak kerja..

then aku amik dvd kosong 100 keping..

hahah..

total prce . Modem and dvdr tu just costing me rm 150 jerw.

so, dah takderlah debt2 aku kat compuland.

then , naik ats..

terus buat service and repair buat kali terakhir..

*sebak dowh.. But how come!

lega tak yah handle dah kes2 teruk2..

so, just like ordinary days..

hafiz pon akan tamat kontrak L.I dia this friday.

so, takdalah rasa2 apa pon.

then , lunch Fyda and Shita asked me for lunch..

so, akau pon setuju lah..

we all lunch dekat Medan Selera kangar.

My treats okayh..

lepas2 makan aku pon balik ke compuland..

buat segala2 kerja.


sampai kul 8.00 pm.

waktu bersejarah..

aku buat kali terakhirnya meninggalkan perkarangan compuland setelah punch card buat kali terakhirnye..

balik2 rumah..

hujan pon mengiringi sepanjang perjalanj aku..

tetapi HATI aku tidak hujan.

kerana.. tak sangggup menerima ketidak adilan..

*ops! pecah rahsia..

bali2k umah..

anisa was gasping on me.

haha.. aku dukung dia masuk rumah.

then . main2 jap dengan dia.

aku pi mandi and makan..

so, takda apalah sangat malam ni punya aktiviti..

since hujan..

cuma aku ke umah ameer saja menginstall skype..


pastuh balik umah.

bukak FB and blogger..

tetengah sedap dok layan. line internet SHIYAL sangat..

tertiber boleh dok dsconnected banyak kali..

sampai geram aku..

skejap2 putus..

apehal ni TM net ha?!

last2 reset modem aper..

config lain modem aku , router aku..

boleh kejap..

pastuh disconnetted.

last2..

biar jap 20 minit so sekarang baru okeyh.

tapi kekadang putus jugak..

tak pasti masalah apa ni..

aku rasa line problem ni.

bukan modem aku atau apa..

ishk2>!

komon! tm net. do somthings.

so..

terus aku bukak2 cepat blog ini and aku update entry kali ni./.

k lah..

Otak pon dah jammed tengok keadaan bilik aku ni yang semak dan ditambah lak amsalh internet ni..

k lah..

gudnyte..

bye2~

Sunday, May 30, 2010

Jom heboh day.. the shoping day.

oh ya.. hi meet again..

while im typing this entry im just having a lil bit of strains obn my feet..

manba taknye.

seharian di tapak pesta Karnival jom heboh..

malanya lak.. di octopus cyber cafe..then merempit..

haha! (*gila aku jadik mat rempit)

so, where to satart ha?

oh ya.. start with my bangun tidur lah..

haha.. u now what?

aku bangun tidur seawal 12.30 tgh hari.. *bodoh awal macam tu.

banyak sangat dapat jemputan nak ke sana lah , sini lah , tasoh la. jom heboh la..

last2 aku tewas dengan tidur..

demi tidur aku tolakm semua tuh..

mandi2 dan menjengah ke dapur..

lihat mak tinggalakan masak daging black paper..

aku pon mencekik lah..

last2.. calling amer.

nak ajak ke Jom Heboh la.

so, bertolak pergio ke jom heboh pada pukul 2 macam tujh..

YA ALLAH..

jalan memang jammed sangat..

sangat sangatlah jammed..

motor pon jem.. tak leh nak mecelah2 sangat.

last2 we managed to get there jugak..

sampai2 sana macam biasalh kat mana jom heboh..

every booth we're too GREEDY with nthier sales..

memacam lah.. All can get with TEN RENGGett..

Mostly on a food things lah.

so, tak nak beli lagi. awal lagi lah kononb.

para pengunjung di situ juga memacam klerenah..

yang perangai macam ceruk ulu banath pon ada lah..

so, memang boleh dikatan lautan manusia lah sangat..

last2.. puas2 keliling pusing2 semua booth incluyding booth yang da diluar2 kawan jom heboh..

macam2 sangat jual.

kalau kaki shopping datang ni memang tak menag tangan nak shopping kesemua ituh..

so, pukul 5.00 ptg..
aku mintak diri nak balik..

yerlah , syamir text me askied me to go Jom heboh with him..

dioarng2 yangt ikut aku tadik semuanya menuju ke mana lagi..

Octopus lah..

main game..

so, tuinggu kat rumah sampai kul 6 gutuh .. baru gi laki dengan si syamir tuh,

hjah!


second roundf ni aku mulakan lah shopping sakan..


kira2 kalau nak kira aku habes Rm 70 ++ dekat Jom heboh./.

aku shoppeng Ali cafe product , London choco roll product , Oriental products, and Ribena..

huh.. belum lagi yang kat luar.. makan2 lagi...

minuman masa dekat tapak lagi..

memang berjinjing tangan pegang benjda2 tuh..

While syamir beli Ali Cafe products , Hotlink Youth Club simcard , and apa ntah lagi dia beli..

so.l, memang habves sakan lah aku hari ni..

sebelum balik , singgah makan bihun sup jap dengan syamir.

then kul 9.30 mlm.
baru balik..


Kena perli dengan mak lagi..

(amboih! tak lekat dirumah aih sari ni.)

then budak2 taman lak ajak..

jom pi octopus..

pe lagi..

kular lak lah..

iosh2!\

KELUAR LAGI..
MJEMANG LETIH..

main game 1 jam setengah.. baru balik..

sampai kul 12.00 pg.

mandi2 semua.. main cafe wrold.

sambil makan London Choco Roll dan Oligo Coco in tin.

ended up here on this entry..

klah..

nyet./.

bye..

Besok adal;ah last day aku bekerja and the GAji day..

huh.. say gfOddbye lah.

leh lepak2 dok rumah.

** kat jom heboh sana yang aku jumpa takdalah sapa sangat..
\

si Dafi , Kamal adli. and TV# crew2.

Konsert lak pada malam ni entah napa lak tak dak..

so, Very BOSAN> ingat ada konsert.

*** No picture.. aku malas nak tangkap guna HAnpone CIkai aku ni..
Sangat lah tidak bermega piksel..

Saturday, May 29, 2010

Fuh.. letih!

alamak.. Jomheboh dah start lah dekat stadium utama..

Unfortunately , komitmen terhadap kerja haruslah diutamakan *chewah..

kata orang GEMPAK and happening taun ni,,

Dunnow yet lah..

but , takper,,., sok aku cuti then Jom heboh ler jawabnyer..

... .. ..

argh.. bangunku pada tidur jam 9.00 pg.

terasa amt malas sekali hendak pergi ke kerja.,.

so, mandi2 then jengah2 kat dapur..

mak ada masak nasik and tinggalkan..

but No appetite lah.

so , proceed with work..

sesampai je disana.punch my card like usual.

and terus naik atas.

doing the sort of repair2..

then, macam biasalah.

bosan!

so, while doing work me having time of reading Hmetro online.

so, buat2 kerja.

and at 8.pm.

Back home lah.

Jengah dulu ke dapur..

argh..!

takder lauk.. yerlah since mama has to work this weekend . she currently busy of managing the Intake of this coming Poly lah, hostel matter lah , and budak2 nak checout lah.

so, bosan.. terus ajak my neighbours buddy..

apa lagi. nak gi melantak lah..

then , nak pergi octopus.. The cyber cafe near the RAdix. *(think im addicted to the left 4 dead game)

so, drop by at Medan Selera and me ordering the NAsi Lemak.!

wut can i say.. tak best lah makan nasik lemak.. Not like the real nasi lemak taste.

so, after dine we proceed to Octopus.

then we're set by playing online game Sam adventures rasanya.

tak berapa nak ingat tajuk dia.

best..

satu barisan kami tempah and playing preoccupied with the games.

bnsetlah.! dah lah HD screen..

ader G.card lagik.

so, lepak2 sana until 12.15 a.m

baru balik..

suddenly Shazwan urge us to going to the Roundbout stalls .

ala. near the Esso & mobil petrol station.

so, have my dribnks only there while accompany him..

sambil2 dok lepak tuh.

ada show2 free,..,

apa lagi.. kalau dah malam minggu tuh of coz lah..

Aktiviti MErempit.

memang best..

berdesat desut bunyi enjin dengan gelagat masing2.. with thier own stupid skills.

memang happening sangat,

last2..
sedang asyik diorang berlumba.

adal Polis trafik datang..

dalam 5 buah bijik peronda bermotorsikal.

palagi.,.

berkeliaranlah si mat rempit tuh..

lawak pon ada gak..

ada yang kantoi lah.. *part kena tuntun motor sampai petrol station.

ada yang lariik bertentangan jalan lah.

memacam lagilah.

last2.

15.50 a.m.

aku and ameer chow and mintak diri nak balik.

the others tuh tak tau ap plan diorang lagik..

katanya nak pi CC lagik.. but this time kat Uone.

aku and ameer malaslah.

nnt tak pasal2 ternoda kepercayaan yang mama ameer bagi kat aku..tak boleh keluar malam dah.

so, after balik tuh,. teruslkah aku singgah blog ni..

so, oklah..

dah kul 1.29 a.m

and i need to rest..

k.. bye and nyte.,..

Friday, May 28, 2010

lewat lagik..

alamak.. hari nih lewat lagi...

tu lah.. sepatutnya it shuld b a holiday today..

arghh.. tulah lewat sebab hati tak rela nak pergi..

jadik macam ni lah..

takder lah lewat.. just woke up at 9.45 a.m

so , text hafiz first asking for my punch card.

sesampainyer lewat hari ni..

buat muka macam biasa..

acting like nothing happened..

so,

naik2 atas,,.

terus amik kes2 yang sedang disiasat di atas meja service..

setekl satu2 bagi lengkap..

so, sambil2 tuh..

baca metro jap.

so, , at 12.30 noon..

balik ler..

solat jumaat..

b4 dats , drop at Garden bakery..

buying some buns.

then going home.

mencekik dulu dengan buns yang asorted tuh..

so, 1.15. gi umah amet ,

siap la nak gi jumaat di masjid behor empiang..

so, pergi umah amer.. then discuss about amer offer to poli.

whether he shuld go or not.

most said tak yah pogi sebab dia punya bidang tak sama dengan yang dia apply..

takut tak boleh nak carry instead jauh nu..

dekat port dickson.

so, tteruslah pergi ke masjid..

and orang dah start solat dah..

teruslah masuk saf then habis bali,\k.

have my lunch..

*sardines only. with porridges.

apakan daya..

hadap suadahla.

so, pergi kerja kul 2.45 ptg,

and sambung balik buat repai2 cpu ni.

sampai ku 8 mlm. baru balik..

balik umah.. bosan lah..

called ameer.
ask him going out for my dinner..

so kul 9.00 baru pergi..

at first makan di Medan selara kangar.

so, lepak2 sampai kul 10 mlm.

diorang (nazrin , nasrizal , ameerr and me) ajak ke Octopus..

OCtopus?

it was a cyber cafe la..

so, main2 game kat sana..

hahah.. gila tul..

lama dah aku tak pergi cyber kafe sejak ada own desktop and lappy ni.

best jugak di cc..

sebab ramai.

main game pon yang ala2 graphic tinggi tak sangkut..

tu yang best..

dahla tu..

MURAH2 sangat..

tak macam dulu..

sekarang 1 jam serinngit saja..

LCD skrin lagik tau..

so, balik kul 12.00 a.m

mandi2 then main cafe world.

blogwalking jap..

then aku di sini..

so..
k lah..

alredy 2.30 a.m

bye2..

gudnyte

* sok Jom Heboh Kangar Perlis dah start.
aku keja lak.. aiseh..! kena tunggu hari ahad la nampaknya..

Thursday, May 27, 2010

let passed be a history.

so, why a?

dunnow la.. sometimes when i just flashback about my previous leife..

esp masa zaman sekolah rendah..

memang aku sedih bila mengenangkan that aour PREVIOUS PAST BUDDY in primary school like just away from myself..

susah nak jalinkan balik persahabatan seperti masa zaman sekolah rendah dulu..

bila masing2 mengubah haluan , cara hidup , pergaulan..

sukar nak dapat balik semua benda2 tuh..

cuma kenangan bersama mereka dapat menjadi rujukan terindah semasa mengimbau kenangan silam..

ishk!2.. napa aku tulis semua ni..

...... .... ...

okayh , aku dah balik...

apak khabar semua redaers sekalian..

apa story aku ntok hari ni??

tak der lah apa yang special sangat..

just in normal routine..

so , back home at 8.00pm.

so , balik2 terus mandi..

then bukak FB..

terbaca dekat salah satu status about my neighbour buddy..

he just got an offer to Politeknik..

in mechatronics..

but In Port Dickson

terus terdetik..

macam na dengan aku..

terus check2 dekat web poli..

yes2!!

aku dapat Diploma in NEtworking but dekat Politeknik Arau..

*orang perlis cakap.. Dekat choih je..

so, not decided yet whethere want to go or not..

have my dinner first.

then colling lah si ameer tuh..

say my congrats to him.

then , ckapa nak jumpa dia..

kat depan rumah..

terus lah aku ni ke rumah beliau..

masa keluar rumah tu aku tengok.. APAHAL BANYAK SANGAT UNKNOWN BOY lepak dekat depan umah si Pak teh and NAzrin..

then kat umah ameer ada 2 orang dok tunggu.. (yang nih muka kekwat nampak sombong sangat.Macam tengok aku ni criminals)

aku dengan muka yang curius nyer terus masuk ke rumah amer..

ketuk2 pintu..

disapa oleh adik si meer ni.. siti.

so ,a ku masuk lah dalam rumah (dah biasa)

tanya mana si ameer ni..

then , ameer mama just said dia keluar.. jap ja pa mik sapa ntah kat Stesyen Bas.

so, aku tunggulah si ameer..

last2 sembang2 punya sembang. with ameer parents..

pasal the offer yang ameer dapat ni..

pro and contra..

last2 kul 10.30 dah..

ameer lak lepak kat depan umah dia dengan 2 ekor yangs sengal tuh..

so, aku pon nak balik lah..

terpaksa lah passed by that two..

*nampak sangat kata sombong 2 ekor ni..

ameer tegur aku.,.

and he juast macam nak ajak aku sembang kat situ tanya pasal his offer to Poli Pd lah and hw to print to a passsport picture format la..

then , aku jawab2 terus lah jalan balik..

bukan apa.niat si ameer ni baik ank ajak aku beramai dengan 2 hekor ni.. tapi sorrylah..

tak da mood.. macam tak masuk ja kalau aku dengan diorang

malas nak sembang dengan diorang pasal muka cam bajingan dah 2 hekor tu..

so ,masuk jap..

sembang dengan mak..

ah.. Tak syok langsung..!

mak tak bagi tumpuan nak sembang dengan aku..

sembang pon ala kadar ja.. macam tak selesa ja dia nak sembang dengan aku..

bukan paa.. saja la nak sembang pasal isu2 cat rumah baru kitaorang.. keler2 la..

macam tak amik port ja mak aku ni..

so , aku malas la nak sembang..

tak syok org tak layan aku masuk bilik.

lantaklah apa berlaku kat luar..

dengar jugak mak panggil2 aku..

aku layan tak layan ja.. sekejap ya sekjap sepi.

malas la..

buat apa..

so..

aku masuk bilik..

main fb.

then blogwalking kat orang lain.. terus tulis pasal entry kali ni/..

k lah..

nyet..

and bye..

* ahh.. bosan sangat..

semua macam tak suka aku..

baik aku tidur baik.

Wednesday, May 26, 2010

no offence,

ah..

hates of being two-sided faces lah..

dats why i have made the descision to resign at the end of this month..

yah.. its hard to satisfied others..

im not pointing to others.

and the descision of my resignation was not restricted or persuade by "there"

yah.. i know. if that
can satisfy all.

i am ready for this.. Gudbye hell!

>> <<

okayh.. kembali semula..

yer hari ni bangun selewat 9.30 pagi..

ni semua gara2 tidur balik lah ni lepas tekan snooze alarm

so, aku kata.. ahh.. lantaklah..

then sampai ke tempat kerja pukul 10.00. haha.. haeslah merah puncdh card aku.

then , sampai2 teruslah naik atas..

buat kerja2 service nih..

sampai lah pada satu masa tuh..

kejadian sebenar..

Satu CPU minta untok dibawa turun disebabkan owner dia dah sampai..

*perlu diingatkan.. that "cpU case " not handled by me..

then , sampai2 bawah , then they asked my . Why do not format ha?

it's being told to do so?

i just said lah..

"no problem la.. that cpu running in normal why da have to format.."

then Downstairs crew rechecking that cpu and one s***** staff tuh leh kata..

"macam ni okayh ka? sambil jari jemari pointing mengatakan Cpu tersebut hang"

im just said the truth..

"its not being handled by me lah.."

then , that *tut* staff said.. takpa2! p la niak sambil nada marah lah tu..

ngok ngek tui..

nak marah kat aku wat pa..

bukannya aku yang handled..

SIYAL:!@

so , naik2 terus lupakan peristiwa tuh and sambil tergelak dengan sendiriknye..

*you derserved it!*

then aku turun jap..

saja2 kerling ke arah kejadian tadi..

kulihat beberapa orang staf sedang dok sok seh2..

*hah! mengata kat aku la tu.."

tak kesah../

so, aku pon teruslah buat kerja2 aku macam biasa..

oh ya.. balik like usual..

b4 dats , reached boss..

told him about my intention of resign the end of this months..

tanpa banyak cakap..


okayh..

* i know, im giving much trouble for all of you and put some bad reputation to your company,. and my intend to resign
disukai oleh ramai pihak..

so , terus start moto then.. oh ya..

its wednesday..
lama dah tak pergi pasar malam.. teruslah meneruskan perjalan ke pasar malam.,

*bukan di tapak asal la sebab bagi laluan pada Jom Heboh Kangar PErlis at this 29 and 30 may.

so , very the crowded sangat buat pasar malam deklat tempat court tennis tuh..

dahlah jauh nak jalan..

so , sabar la..

nezt week will b in normal la..

bought my self keropok lekor , dadihy and Taufu fah..

balik rumah.. mandi2 and makan..


mum buying me Nasi Ayam lak..

hus2! sedap2..
so sekarang tengah kekenyanagn la ni..

*naseb tak beli lagik. teringin macam2 la bila di pasar malam.

so, tengok tv jap..

then masuk bilik..
apa lagi..

layan facebook la..

then main cafe world jap..

terus taip entry nih..

k lah..

almost 1.00 a.m.

GTG..

bye and good nyte.

* hari jumaat ni cuti ka..? kalau kedai aku cuti beshnyer..!

Tuesday, May 25, 2010

ok sudahh.

hai..

meet again..

kenapa ya?

apa yang berlaku semalam..?

entahlah..

aku tak da mood lah..

stress sangat semalam..

btw , its all healed by today..

dah setel segala masalah..

lain kali ingat.. kena tanya pendapat orang dulu sebelum membuat sesuatu tindakan yang sukar dan berisiko..

k lah.. tak da apa..

just my mood come back..

* kau tau semalam aku tak hadap langsung makan malam tapi kali ni aku ganti dengan 2 mangkuk penuh Bihun tumis yang mak buat tadi.. sampai habes..

so, today as usual la..

napa aku tah tetiber leh terjaga kul 8 pagi and i thought i was late..

hik2..

last2 sambung balik lah..

sampai kul 8.45 pg baru aku bangun dan mandi..

menjengah ke dapur..

nasi goreng + telur dadar..

but., hampa..

im losing my temptation dis monink..

then proceed to work..

punch as usual..

so, hari ni kerja?>

ada lah..

CPu dan juga ragam kastemer yang sundal..

tetiber call marah2 kata lambata buat cpu dia padahal cpu dia tuh baru ja sampai 3 jam cenggitu..

what do u expect from me ha??

Superman ka?

ching!! magic.. dah siap pon..

siap boleh speaking2 dengan aku..

aku pon speaking l;ah balik..

tak puas hati mintak aku sambung call dia ke tecnician lain..

last2 aku pas la..

nyesal layan kastemer macam tuh..

som, reini balik kul 8 mlm cam biasa .


then , im fasebuking myself, blogwalking jap2 merata2..

then aku main kafe world..

oh yah . had my dinner with mum Bihun tumis..

habes licin aku kerjakan..

so. masuk bilik..

then aku tulis blog ni..

tiada lagi serabut di kepala ni..

just a lil bit of worried in my head ni..

tu ja..
..

k lah.,.

nak out dulu,,

bye2,,,

and GOOD night,,

** macam mana ni , 6/6/2010 ni member ada buat reunion nak pi umah cikgu azura..(our pgm ex teacher kat teknik kangar..

clash date lak dengan

Kenduri kahwin Anak Maklong (arief) at the same date..

ishk2...

susahnye nak pilih....

Monday, May 24, 2010

Bala

Kenapa ya..

Belakangan ini.. menghitung hari nak berhenti kerja.

ada sahaja lah bala , masalah , dugaan yang datang.

aku pun tak paham?

why?

adakah aku sedang dipergunakan oleh seseorang untuk kepentingan peribadI?

bila dibantu sedaya upaya masih ada yang TAK PAHAM atau sengaja Tak NAK PAHAM..

Masih nak mengharapkan aku melakukan tindakan yang tidak sempurna atau di luar batasan.

supaya kepentingan peribadi tercapai.

aku tak paham dengan sikap manusia yang sebegini.

ku akui terlalu lemah untuk menjaga diri ini.

sekaian sahaja entry hari ni..

kecelaruan bermula..

*need some time to healed it.

Sunday, May 23, 2010

The sunday.

hahah..

so.. whats up??

jumpa lagi..

as today was my super special sunday.

im not gonna sepnd it with sleep like usual..

ahah *bongkak.

ya.. today was wake up by mom twice..

liat jugak nak gerak aku ni..

yerlah.

dah jadik habit kalau time cuti tu..

mum distrupt my sleep at 10 a.m

asking for my favour to have a ride (my bikes) to Behor lateh weekend market..

as order not trying to disobey it.

just wash my teeth only and going straight to the market..

as reched there , i was tempted by the things selling there.

macam2 teringin nak beli..

last2., sempat aku beli pop corn and cendol..

then mum buyin the ingredients for her Tom Yam this lunch.

after that , balik rumah teruslah aku ni gigih membantu mak mencuci pakaina di dalam mesin while mum in the kitchen,

then , me procced with my laundry..

macam2 aku basuh..

tuala lah , cadar lah..

sarung bantal la..

etc..

sambil basuh tu nonton tv jap..

last2 kul 5.30 pm

baru keluar..

hajat di hati nak amik some fresh air..

then , calling for anisa..

wants to dates her,,

teruslah aku start motor aku dan bawak ke taman baru..

*the new phase of Taman Bukit Kayangan with an expensive current price.

saja ja bawak2 naik motor..


amik2 angin..

balik tuh,, lepak2 depan rumah.

ramai kanak2 yang sedang sibuk main badminton as the Thomas cup fever not fade yet..

so, aku pon join jer..

10 minit jer cam tuh..

maghrib calls.

masuk umah..

mandi and makan amik baju di ampaian..

sambil2 tengok mentor dan lipat baju2 depan tv..

suddenly Nazrin approach me outside..

asking me to hang out at Burger Cafe..

without asking. just joing them and move to Burger Cafe..

this nyte im ordering Roti John Special and orange drink.

sambil2 lepak.. wait for amer and wan (they at KFC)

tak sampai2..

walhal meal kami pon dah habes..

last2 track them at KFC la..

samapi2 sana borak2 jap..

terus diorang ajak gi follow ke Cyber CAfe..

Octopus cyber cafe katanya..

never been there..

this is the first time..

sampai2 sana teruslah choose our fav pc..

wah.. bestnyer.. LCD lagik dia punya display..

so, bayar Seringgit sahaja.. for one hour.

*murah2 sangat..

aku redah jer..

main gmae tu lah.. left 4 dead lah..

etc..

macam2 ..

sampai kredit exhaust..

tup2 tak der org dah.. tinggal group kami ja..

ok lah overall Octopus..

instead dah lama dah aku tak gi CC ni sejak ada internet kat umah and have own Lappy..

then kul 12.10 am.

baru nak mencacak balik rumah..

huh! wat a moment da..

*jahat ker aku ni ha? rajin kuar malam sangat.

so. balik2 terus gi tandas..

nak kencing sangat2..

baru aku on lappy and masak jap kat Cafe world ..

terus baca blog2 dekat dashboard aku..

then aku tulis entry kali nih.

so?

tu jer SUNDAY aku kali ni..

k lah..


nyte..!
and babai!!

**oh ya , Hafiz just text me about his absent tomorrow.. katanya ada game dekat Penang.

Saturday, May 22, 2010

Goyang kaki sajork.!

huh.. bestnyer kerja hari ni..

napa ya?

tak buat apa pon sampai kul 5.00 tadi..

aku just goyang kaki sambil layang youtube lah , mudah lah , forum2 lah..

macam2..

cuma petang agak kalut sikit pasal baru nak hantar repair..

last2 setel gak semua sebelum balik tadi.

..

so, bangun kul 9.15 pagi..

dikejutkan oleh mak.

then , terus mandi and going to work..

planning of having bfast first made by mum but i got no appetite in such that early morning..

pergi kerja..

mengarut saja duit masuk macam biasa..

so, balik kul 8 .00 mlm tadi..

drop bya at Aneka while.

buying pendarflour lamp and starter..

costing me rm 5.70 only..

then , going back..

rushing and solving this lamp problem..

all i can say.>!

BODOH SANGAT SAPA YANG BUAT PEMASANGAN LAMPU PENDARFLOUR dalam bilik aku ni..

Macam setan!

mau tak geram aku..

sentuh jer nak tukar lampu tu.. alih2 titiber lak jatuh lampu tu dengan sendirik nyer..

sial sapa yang pasang halabalal macam ni kat dalam bilik aku,,

maunya aku tak marah..

benda yang setel 5 minit jadik sejam..

sampai lenguh tangan aku nak menongkat lampu tuh..

dahlah berdirik atas tangga kayu yang one side only tuh..

then , lepas mandi peluh buat semua tu baru aku gi mandi.,.

then , makan sambil tengok cerekarama Perigi Kontang..

role played by Fasha Sandah.

sambil tuh laundry baju aku kat mesin separa auto tu..

siap semua.. and cerita tu pon dah habes,

masuk bilik..

managing Cafe world jap.. visit semua neighbour and giving them spice.

baru aku proceed on doing this entry..

k lah,..,

bye..

and good nyte..

* yuhu.. yes! besok cuti!~

Friday, May 21, 2010

Oh My Fx 110..

Oh GOD!

think im addicted to my fx 110..

hahah.. and the eagerness toward the new bikes fade away..

hahah..

want to upgrade all for the top speed and performance..

ishk2,,

cant waitlah..

makin membuat2 bila baca pasal thread2 dan forum fasal Fx110 ni..

mmg klear kalau modi..

Dah demam ni hajat nak bagi laju..

sekarang standart asal leh full throttle 115km/j saja..

ah...
relak.. modi block , cam , karburetor , sproket ,

bagi tip top.. mmg ngancam

*taklah kena tinggal lagi dengan motor dalam kelasnya..

... ... ... ....

eh.. bertemu kembali..

sorrylah.. melalut panjang lebar la pulak..

maklumlah.. dapat keinginan baru.. and semakin minat lak bab2 modi moto ni..

so, rancang2nya hujung bulan ni nak start with this modi FX project sebab aku dah plan nak berhenti..

leh2 la barai motor tu modi lain..

so, what about today ha??

yah.. exactly the same routine and im being such a hater and giving uneasy perception from bos towards me..

*gayanya macam tak suka dah dengan cara kerja aku.. well tak kesah.

ahh.. relak la..

wait till my last salary then i;ll quit..

so, as today like usual.. lazy to elaborate that such things..

just me have a BIG chat with AMer at Burger Cafe this nite..

yah.. talking about my FX110 la..

he was my consultant lah esp bila nak tanya bab2 motor ni.

then , we;ll back at 12.00 a.m

ralit sangat aku and excited bila bincang bab2 modi ni..

so , as back home..

OH NO!!

lambu bilik aku lak buat problem..

kalau tidak satu lampu ja jadik kelip2 (bathroom)

sekarang dah berjangkit kat bilik aku lak..

ahh.. kusut la..

sekarang ni pon pakai emergency lamp sajorkk..

besok la nak figure out pasl lampu ni..

rasa macam kna tukar la..

ishkj!]

masalah2 ! duit!

bila nak pernah selesai dan aku dapat setel with all of those things dengan senag,.,

k lah..

out~~!

nyte..

Bye..!

** mesti mahal nak buat balik FX ni.. maklumlah.. suzuki barang ori semua.. payah nak cari barang "local" ni!

Thursday, May 20, 2010

Entahlah,.

why?

dunnow la..

so..

as today not much i can say.. just the same routine..

but, im still thinking about the "new bikes" things la..

should i just get the new one or using the old one...

if im not in money crisis should i changed it. but,

ahh.. laterlah..

think dat i still can use my current bikes. enuff..

and the money as be used to savings..

nntle lelama baru pikir beli benda apa yang necessary.

so, just today.. going to work.

back at 8.00p.m

then , have mums Bihun Tumis.

and accompany her to Kangar towns as she wants to grab Mango there..

then, turns the Kancil to Mak Wa house to send the mongo there (as for bg cik awin. he's back to his work tomolow)

then, back home..

just on9 faceboook..

and have this entry..

k la..

bye..

Nyte..

** nak buat jahat ker tidak??

Wednesday, May 19, 2010

The wednesday.



yah.. today hari Rabu?

hahah..
ridiculous for what im babbling about.

so?

as today aku tidur pon tak tenang..
yerlah.. my ext hdd aku tu dah rosak!!

habes data2 dalam tuh..

*moral. dont use Adata Nh92. anymore.. dah lebih 300 gb data aku simpan dalam tuh.. hilang sekelip mata?

** btw, send to claim. Biarjelah .. moreover im not buying yet.

so, hari nih bangun dengan malasnyer.

kul9.30 a.m baru bangun..

then im rushing to bath and PEnting b'fast dulu..

hahah..

then , baru start motor pergi kerja..

so?

sampai2 sana just borrowing new ext hdd.

empty. not stored any data yet.

so?

lepas tuh naik jap and sort of the repair2 things..

then, turun bawah..

ask miza and siti..

ya. im now is about surveying the PRICE to buy new motorcycles..

then. miza and siti favour me to do some surveying at the near Motorcycle Store.

haha..

wah , at first, tanyalah tauke tuh..

how much la?

berapa and tempoh kena bayar?

bayar muka lah and etc.

first i just can conclude that TODAY MARKET of NEW MOTORCYCLES not pointing to any manufactrured is HIGHLY BLOODY in price!

*the brochures get from there.

ah..

as i can conclude..

think deeply than at the end of this month then should talks to mum about this things..

not so important la this bikes issue..

then, me back at service center..

then, continued my works repairing clients CPU.

so?

at 8.00pm

back to home ..

sampai2 di rumah teruslah hadap nasi goreng yang mak beli tuh..
masuk bilik..


letih sangat.. terus terlelap..

ngantuk sangat..

then, dikejutkan oleh sms yang dihantar oleh ameer.

asking me out.

then , ah.. ok sajalh..

so, terus kelaur and at first pergi ke Pasar malam di Stadium Utama..

serabut sangat pasar malam ni sebab diorang tak buat dekat tapak asal..

diorang tunda ke tapak tepi jalan tuh sebab nak bagi laluan preparation untok jom heboh di perlis yang akan berlangsung pada hari sabtu ni..

tak beli apa2 on.. just teman nazrin buying laksa to her mom.

then pergi ke Fotball corner..

tutup lah pulak.. terus ke burger kafe..


tutup juga..

ah.. last2 lepak dekat kedai makan sebelah burger kafe tu laa..

aku order maggi goreng pedas and teh ais..

they just ordering drinks only..

sembang2.. pasal motor la..
game lah..

then, kul 10.30 pm..

baru balik..

hadap facebook dulu..

urus kafe world.. oh ya.. aku dah level 62 dah..

yiha..!

terus mencacak dekat blog ni..

k lah.

bye..

and nyte..

*kenapa entry aku sejak dua menjak ni makin kurang english nyer yer?

The wednesday.

Tuesday, May 18, 2010

hari yang malang

ahh..

serabutnya pala..

habis data2 dlam external aku yang 320 gb.!

dahla penuh data dalam tuh.(data copy dari kastemer) Movies and software la yang banyak.

tup tap ilang macam tu ja..

tetiberlak ext disk tuh nak short sendirik sampai habes data2 aku nak kena format,

*ahh naseb yang ext hdd pinjam. tapi data dalamtu sapa nak ganti balik.! tak guna betul hdd tu.
Siyal!

.. .. .. .. ..

ok.. as today i just woke up at 9.15 a.m

and mandi2 dan terus pergi kerja.

oh ya. today not much happen as the BIG case im handled about is done..

lega nya pala otak aku.. tapi kes ext hdd aku lak ni tetiber lak..

baru jer jadik masa aku tengah transfer data dr desktop umah ke ext hdd tu..

ahh.. godek2 sana sini..

last2.. nnt lah pkir jalan lain.

so, today tak der pa kerja sangat just dapat order yang macam tak betul..

yerlah.. since too many bosses here bossy around..

sorang bagi mcm ni.. sorang lak bagi macam ni..

yang nak poening dan letih spa lagi..

Akulah!

ishk2.. takper..

end of this months siap la..

say goodbye and i can rest at home lah..

tak payah pikir pasal serabut ni..

oh ya.

tday lepas balik kerja. mak ajak keluar.

me driving her kancil to bought some present for MANJA teachers .

yerlah.. kan sekrang hari guru.. so as a little appreciatetion towards teacher. mums buying that gift lah..

so after turning around at kangar , me dropped while at Medan Kangar for my dinner..

yah.. very cheap sangat nasi paprik dia.. dahlah banyak ramuan dalamkuah paprik dia..

only cost me rm 3. sahaja..

memang puas hati..

balik umah tuh terus setel semua2 gift2 for manja and masuk bilik..

and about sejam setengah aku perosoh ext hdd tu..

last2 rest jap.. and tulis blog ni/..
k lah..

nak cuba recover balik data..

mana tau kot2 dapat..

nyte..

bye!

Monday, May 17, 2010

Isnin yang cuti.

tajuk entry tak seberapa..

Btw, today is the holiday untuk rakyat perlis..

Ya.. Hari keputeraan diraja ..

sebab itu jugak aku boleh cuti hari ni.. syoknyer..

btw, tomolow got to work la..

hahah.. malas sangat nak pergi sebab sterss ja pala otak bila kena handle kes2 berat ni..

so?

no more talk about works as it will ruined up my mood.

so, yeah. today wake up at 11.30 a.m

still a.m ryte? hahah..

then teruslah gi mandi then tolong mak masak..

then mum ask my favour to do a WANTAN..

hmmm.. yummy.. just help her to wrap it and fry as the ingredients serve on tables.


mums busy on cooking lunch for us..

hahah..

then me help her made that WANTAN *google on internet.,

then , at 3.00 p.m

abnag balik.. then he used my lappy..

geram betul since he erased all of the TODAY history..

ah.. my things should proper to use it lah!

*SUCKs!

then , me just landing2 on bed reading Auto Touch *mag for car.

sambil2 berangan dapat beli kereta mewah tuh.. hikhik.

ah.. bosan.. turning around..

tuptup already 5.00 p.m

then , me pick the laundry clothes to be fold into stacks.
while wathching Kampung BOy..

ah.. done it , bored..

out while.

bored too..

then in again..

layan jelah cerita2 dalam tv tuh../

then , mum backs from sending Syazril to Sekolah Sains Tunku syed putra hostel.

me having lunch at 7.00p.m hahha..

then , masuk bilik..

get a short nap

and at 8.00pm.

take a bath..

afta that , layan Fb.

chat with Amer the neighbour.

he asked me to out.

have a cit cat at Nazrin House.

then , suddenly they made a plan to go To Perlis BOwl..

haha..

10.00pm already.

then me proceed there lah with then by bikes.

sampai2 sana as expected..

wah too many people..

had to wait our turn on Lane 9.

then , we waited there until it turns.

ah.. me as loser..

kalah lah dengan depa dua..

memanglah.. aku selalu mesti kalah main boling dengan sapa2 pon..

tak der skill lah konon..

lepas tuh. dirang ajak minum2.

thejn we heading to Football corner.

only ask drink then we have talks there,

merapu2 dah kul 12.00 a.m.

then we're back home..

reached home , aku layan dulu FB kemas2 Cafe World.

then have this Blog entry,.

k lah.

already 1.13 a.m

nyte,..,

Bye.

* malasnya nak pergi kerja.. Tak de mood. tak sabar rasa nak berhenti at the end of this months.
dahlah tu . i have debt with them lagi lah..
my external hdd drive and my SMC modem.. need to return it back.

Sunday, May 16, 2010

The Good Sunday..



hahha.. so , im back..

yeah. im still not having this good quality time to be spend on sunday.

dunnow why?

still dissatisfied with this sunday actually..

BTW, tomolow is holiday..

yeah.. feeling good to hear that..

why?

ya.. Besok adalah Hari Keputeraan Raja bagi Raja PErlis.

bestnyer sok dapat cuti lagi..

so, what did i do today?

yah.. wake up at such time like at 1.00 p.m.

haha. shame on me.

then not doing much today.. just watching the Melody programme on Tv3 and have mums cooks for today..

as today mums cook of her speciality..

Mee Bandung Muar and Nasi berlaukkan Ayam MAsak MErah..

hm. having both simultaneosly.

then, masuk bilik on Facebook..

tuptup..

already 5.0 o clock..

then take some fresh air (not so fersh) outside..

yah, then waited for Anisa ..

She's kinda different today as she doesnt excited of seeing me anymore.

i dont know why..

then , took her around the child playground.

back again and hang out there infront of my house seeing neighbour having thier cit cat and childrens playing football at Lorong Satu road.

then , maghrib calls.

masuk dalam umah.


then a couple of minutes..

got guest..

of from mum relatives..

tumpang sembahyang sini

then , mums reheat her Mee Bandung and serves them..

so, they back at 8.45 p.m

then , have dinner and at 10.00a.m

accompanying my family to Expo..

yah. as info today was the last day of the KARNIVAL JOM PI PERLIS.

and reached there..

OMG! really traffic and jammed..

too much of human waves there,..

no PArking.

each waited for the lucky draw for the main przes of PROTON ISWARA.

oh.

after parked our car then we proceed there..

then, have a look around to the bazaar..

too much of lelongan barang..

then we managed to buy a crocs shoes..

haha.. me , dan and manja bought the same design crocs.

only me made a different with buying the FAncy Cartoon buttons on it.

mine worth rm 15 + Rm6 for button.



haha.. mines crocs.!

then , at 11.30 p.m we managed to get home..

so, sampai umah. terus bukak peti ais dan isis dalam kon dan layang cerita LAksamana Do Re MI..

seronok sangat tengok cerita jenis2 macam tuh..

then im writing this entry at 1.15 a,m after manageing my Cafe world..

k lah..

Battery lappy ni dah drains out..

Gud nyte and bye2.

* besok nak spend sebaik2nya masa cuti.. HArus dimanfaatkan sepenuhnya..

Saturday, May 15, 2010

Sabtu yang bingung.

ah.. napa ya..

hari ini hari sabtu..

bangun tetiber lak lewat.

sedar2 dah 9.35 a.m

aaaa...!

apa nak jadi dengan aku ni kan?

kerja lewat jer kaedahnyer..

so?

what the story of today ha?

*agaknyer aku nih memang malang hari ni.. Hajat nak tolong last2 jadik spoiled motherboard dibuat oleh aku..

entahlah apa yang tak kena..

so, hari ni masuk kerja and doing the repair service.

Bored! till hafizz has his mc for today also.

then , last2 kul 3.50 ptg aku balik umah.

want to lunch la..
haha.. sampai sengkak lunch aku kerjakan pada tadi..

soo, lepas makan, rehat2 jap the tidur2 ayam last2 sampai 3o minit aku tertidur.

then teruslah menuju ke tempat krja semula then sambung reapir.

ada satu kes ni pelik sunggoh..

Aku tak boleh nak aktivet windows seven yang original bundled wit OEA..

aahh..

buntu. telephone microsoft but helpless..

padahal aku lesen ori napa lak ak leh nak aktivet.

*untuk makluman , cpu tu tukar motherboard dia pasal tersilap pasang dan aktivet..
last2 operator microsoft tu kata. tak leh nak tolong.

WTF! napa lak. lesen ori nak bukti boleh bagi.

GATAI P*K* betulah letchumi yang handle call aku tadi.

dahlah tuh , aku intak solution nak setel kes ni pon tak bagi..

Siyal jer.. YOURE"RE FIRED!

then , bagi dekat bawah sebab boss kata dia nak handle kes ni.

ah. biarlah.

then , kul 8.00pm aku balik umah , sebelum balik singgah beli satrter lampu kalimantang dekat pasaraya aneka tuh..

* nak tukor dekat lampu bilik air yang dah tak nyala tu.

sesampai di umah.. aku terus naik tangga pi tukar lampu tuh dekat dalam bathroom then , kemas2 bilik sikit
Dah macam tongkang pecah dah aku tengok..

so, mandi2 dan teringin nak makan burger lah..
ajak si adik ni beli.

aku beli burger daging double special.. *paling mahal dowh.

then , sambil tunggu tu pekena ais kacang jap.

then , terus balik umah then kedarah nasik dulu pastu aku sambung dengan burger..

memang dah tahap kebulr dah selera aku makan malam ni..

pastuh aku basuh baju aku yang bertimbun itu..

sambil2 basuh tu aku layan FB..

last2 lepas dah sidai baju tuh baru aku entry kali ni,

k lah..,

nak berehat.

maklumlah sok cuti..

bye.. salam.

Friday, May 14, 2010

The Friday.

Hello.. meet again..

so?

dont know what to wrote about..

hahah.. insteadof im too sleepy ryte now..


Tapi demi blog ini akan ku sanggup demi menyiapkan sesuatu entry.

So, as today wake up at 9.10 a.m

then . proceed to workplace..

then after punch my card , got sms from Hafiz te;lling me his sicks and going to Clinic.

ah.. biarlah..

then naik atas.

then , start doing the repair..

at 12.30 p.m iomn back home as going to Friday Prayer..

after performs the JUmaat Prayer. Back and have my lunch.

then , at 3.45 p.m going back to work.

as reached there. continued doing the repair.

then, had to handle this SUCKS and OLD cpu.

not done till now. entah pa lak masalah dia lepas2 format dan nak masukkan balik Motherboard tu dalam casinmg terus no power..

Rasa that Stupid motherboard lah punya pasal.

sok nak sambung balik la.

kalau tak leh stel gak kenalah jawab dengan kastemer tu nanti.

then at 8.00 p,.

after punch out my card, going to Auntie India Capati belakang kedai aku and im ordering two pieces of Capati Sardine.

then , back home and have that capati alone in my rooms.

out and ajak adik ke kangar nak beli lampu jamban yang problem tuh.

last2 kami p makan dekat medan kangar and sebelum balik tu kami singgah jap ke KArnival Jom Pi PErlis.

ah/.. bosan lah.. semua juai2 barang.,

ingatkan offer kerja ka?

pameran ka?

lepas2 balik tuh terus mengadap afcbok sambil makan laksa yang BANYAK itu (* ah terburai perut aku)

then have this entry., Simple but ..

* Got stalker today,. tetibner je Pak We kawan aku ni hantaq mesej jeles kat kami padahal kami cuma kawan sekolah sahaja pada masa dahulu..

memang betu2 tak paham dengan masalah dunia ni.

Thursday, May 13, 2010

Ingatkan hari Jumaat.

huh. what a day?

thought it was friday today..

punyalah excited nak balik awal sikit tegha hari..

last2 tersedar dari lamunan rupanya hari KHAMIS..\


ah.. might b of im too bored of working there anymore dats whyu always thinking bout holiday.

so, wake up at 9.00 a.m.

take a bath and have the Lekor ball at the table.

then, while have my b'fast wathching the played Senja Permai. ah.. berapa kali astro nak ulang ha..

at 9.30 am.

speeding up my bikes to workplace.

as usual goingt upstairs but since nowadays are less with the repair cpu..

ah.. lega..hahah


then , keep the time running away..

at 3.30 p.m back home to lunch break.

drop by at kedai kuih Infront of HTF.

yah. beli apa ya?

mengikut nafsu ni.

grab 2 of Nasi Lemak

Laksa and 6 pieces of Popia Goreng..

then back and have all of those by once!

kenyang gila..

bila dah kenyang!? mulalah mata ni mengantuk./.

then tertidur sampai kul 5.00 ptg..\

hahah ..dah lebih 30 minit masa rehat.

teruslah pergi ke tempat kerja balik..\

buat dunnow ja..

ah.

naik atas..

then mengaruts2 and hacve lite chat with hafiz and he keep telling me about his new night part time work/

yah, surely will get impressed when he'll talk about the benefits lah bla2.ETC.

and at 8.00 pm.

Going home and drop by at Tapak PEsta di Dataran 350

singgah beli Otak2 bakar..

then balik and saw sebungkus nasi goreng..

and ask manja.

where's mum?

she said mum had a courses at Kuala Perlis.

then. ah. okaylah.. have my dine together with otak2 yang very nder expensiver 3 for rm2.,\

after dine, going straightly to Nazrin house.\

want to seek for cik imah and cik rasid.

abouit the applicants.

then, wait foir they while wait teach YAYAH (thier Daughter) maths as she as for my favour.

then , they back and giving me the letter.

then , pak teh and nazrin invites us to have a Lepak at kangar..

at that time , syazwan also there.\

then , me a, amer , pak teh , nazrin and nasrizal also with syazwan going to KAngar Homtown..

Merapu2 and lepak dekat Football Corner.

me just ordering Sirap LAici ..

after 1 hour there, we'll ride to aound the Kangar lah , and lastly stopped at Dataran 350 again..

jalan2 cuci mata sambiul tengok orang karaoke.

then , me back and reached home at 12.00 a.m./

saw mum and surprised she didn't stayed at Hotel (done check in) but choose to have night at home.

she telling me. ah..

More confort stayed at Home.

then , me entering my room and on9 facebook.

then , here me doing this enrty..

k lah..

1.40 a.m already..

need to sleep..

nyte.. bye..

Wednesday, May 12, 2010

The interview Day,!

huh!..

what a very fantastic day although it was tiring.

so, as starting day , wake up by mum at 4.30 a.m..

huh.. aerly in the morning as Arif family want to depart at 5.00 a.m.

so, as wake up, preparing my interview things, my shoes , my file , my certificates and so on..

at 5.15 a.,m they arrive and pick up me into there,

then, here start my journey of today.

so, as to released the bored. we keep chat each other on that vehicles.

but its too fit for me into that! hahah..

yah.. 5 people into mYvi car.

then , drop by while at GURUN R&R to have our b'fast.

continued journey.





released then we managed to reached there.

the way to go to adtec kulim was too creepy as we're had to passed of estate..

and the roads to reached ther was too away (ceruk sangat!)

therefore, by the ability of abg yun who was the driver aka ex student of ADTEC kulim , then we managed to reached there safely.

sao, reached at 8.30 a.m

first, register our attendant at the counter and take turn number card.

so, Teknologi komputer rangkaian had it interview at BILIK 3 and me as the 2nd last of cxandidates,

oh! it so long to such have wait at long time there,

then, while waiting there i got pee for 3 times.. ah.. meamng gugup dan gemetar lah beb nak masuk interview tu.

her the times come. my turns pop up.

tada.

follow the protocol of interview..

then wait for the first question from interviewr.

oh ya. the interview was handled by two juri one man and ladies.

then , they started..

ok.. introduce yourself including name , school education , the co curricular took part in college and why choose to further studies in this field.?

in english kay?

then aku apa lagi.. gunalah bahasa inglih ku yang tak seberapa iniiew sambil menyusun point dalam pala otak dan translateing it too.

haha..

then they asking me about computer things lah.. about our common issue nowadays.,

even, asking me about how to preventive the "throw away your babies" today..

matilah meraung... sambil berkta dlm aty.,. shuld i?

then, tamatlah hazab aku.. as for me aku rasa akulah orang paling awal sudah interview tu pasal aku tengok2 yang lain lama sangat..

*based experineced! kalau sekejap tu tak dapat. entahlah... berserah saja/..

then, after we;re done there, balik ke kereta, changed closet.

mama told, gonna to Mak tok house.

then okayhlah.,

OTW, drop by at the side road stall. beli lauk pauk nak makan tengah hari dekat rumah mak tok.

then, after 30 minutes iu'd think. reached mak tok house.

sesudsah sampai. terus meluru ke dapur.. ambik2 piunggan lauk pauk terus hidang kat bawah..

nak makan berhidang ramai2..

so, makan la we all lauk yang dibeli itu..

sesudah kenyang..

memasing mebawa haluan memasing.

apa lagi. letih tengah hari.. the best part. Tidurlah..

tidur2 sampai kul 3.00 ptg.

kena gerak oleh mak tok and they told nak pergi rumah mak su at SP!

then, lepas salam2 semua. mak tok bagi kat aku duit poket .. hahah.. dapatlah RM 10 henget.

best2 gi umah mak tok. tak berhenti cakap pasal many things instead mak tok seorang yang rajin..

sempat lkagi buat2 ais krimm la segala bagai letak dalam freeze./

so, kul 3.30 ptg barulah bertolak ke sp.

nak menuju ke rumah mak su.. nak hantar2 barang ijam jap.

yalah , since uitm arau had thier break now.

sampai umah mak su kat sp tu dalam 45 minit kemudian..

ya. dekat kuarters polis kuala muda.

masuk2 dalam kawasan tuh. saw mak su on balcony waived for us.

bawak naik segala barang naik ats..

rehat2 jap.

then pak su back with many types of KUih muih..

wah, really delicious..

esp cucur udang tuh.

makan2 tengok tv sambil meniarap..

then, ah.. tertidur again..

sampai kul 8.30 mlm.

barulah we all sisp2 selpeas mandi and ssolat.

pastuh, we made our moves to perlis.

B4 that, pak su. offered us to have dine with him at some certain area reataurantsnat SP.

me ordering nasi pattaya and sirap liamau.

then, after that, heding back to perlis.

tak sempat nak jalan2 sangat kat SP as first plan want to go to Village mall unfortunately, it was raining heavily. had to cancelled it.

selepas makan tuh, salam2 then balik ke perlis..

oh ya., before leaving mak su house. she given to me rm 10 again..

ohho..

Likes thIS!

so, sampai umah tu dalam kul 11.00 mlm.

as first reached, bukak FB dulu. main cafe world dan.

now im here.

k la..

letih la..

nak tidur dulu..
nyte..

** had a safe and fun journey today. and this interview made my self numb a while as they use english in our conversation that session. wah, *pingsan..!

Tuesday, May 11, 2010

Today's matter.

hahaoo..

cant be long here coz need to sleep early tomolow...

got the interview to ADTEC tommorow.

so,

as today entry was..

OH NO! my motor make trouble again.

this early morning , the back tyre of my bikes falattened itself..

ah.. lepas tayar depan semalam tayar belakang pulak buat hal..

doesn'nt make sense lah!

so, as i wake up at 9.35 a.m.

kelangkabut lah siap seab dah lewat..


tup2 lak.. tayar motor lak pancat.

ingat nak tuang kerja hari ni but?

malaslah.

so , lepas mandi aku terus start engine kereta wira then terus menuju ke tempat kerja,

after punch my card naik atas jap..

tak da kerja..

turun jap gi bayar bill streamyx..

lepas tuh aku naik balik atas mak call.. suruh bawak kereta ke savecost kangar..

tengok about that signal lamp promblem. it wont blinkQ!

then , after gi ke savecost. that stupid pomen yang muka macam ikan cencaru tuh terus suruh aku procedd ke Seriab..

buat wiring lain.

padahal dia tak check pon.. according to mum, she said it was wayar yang longgar ja.

just peketatkan..

a'hh.. biarlah..

terus drive home then bawak motorku yang pancat itu ke Workshop pak din..

then , tunggu2 baru siap motor aku.

lepas dah siap tuh aku balik jap. printout surat interview to ADTEC tomolow.

then pergi ke tempat kerja..

then , telling boss im taking leaves tomolow as to attend to the interview tomorrow..

Boos keep grumbling it self pasal ada staff amik cuti gak besok.

wut the he;;! aku tak penah amik cuti lagi ya selama aku kerja kat situ.

then , naik atas.. selesaikan cpu2 service tuh at 2.00pm
aku balik..

Balik teruslah.,. bgtau kat hafiz aku nak kena buat pengesahan segala bagai then mintak tolong punch kan card aku.

so, balik rumah, makan tengha hari (singgah beli depan hopsital dekat kedai kuih tu)


kul 2.30. aku letih ngantok..

masuk bilik then tidur jap..

kul 4.00 aku bangun dan tegok cerita AALIA dekat astroi Prima tuh/..

4.30 pm.

aku call arief.. bagitau nak gi buat 2 study2 sikiet pasal interview tomolow.

after that, aku gi umah dia..

belek2 sikit2 main ja banyak/.!

dan kul 7. pm. aku balik umah.. singgah to LATE PAK ALI shop managing by his son.

beli aiskrim kon rm 1.00 and sort of candy balik umah.

then , anisa approaching me.

haha.. bawk dia keluar jalan2 jap kat taman baru naik motor kul 7.30 ,, aku balik umah..

mandi on lappy..

main kafe world.

pastuh makan nasik..

then masuk bilik. merapu2 jap..
then keluar gi gosok baju2 nak pakai besok.

so. k lah,..

nak siap2 sijil jap.

k .. bye..!

** Takutnya nak gi interview sok. Satu apa pon tak sempat nak kaver2 balik.. hahah.. last minit ginilah jadiknya. Adtec KULIm! wait 4 me tomoloW!

Monday, May 10, 2010

What a very hectic day..

helo2..
meet again..

so, ah,,, startng to going to work after holiday in Sunday..


so before going to work..

i need to settled somethings before..

wHAT shuld i do at first??

So, wake up at 9.00 a.m

send sms to HAfiz telling him i'll be late due to my waiting for replacing my motorcycle tyres.

he's reply ok..

* double meaning too.. Like usual..

so, after having my bath and my b'fast.

then , calls nfor Arif to pick me up at my house to send me to Pak Din workshop..

Unfortunately , after reached there..

Pak Din Workshop not opening yet..

Argghh!! tension...

then telling him to left me there and i drive slowly my bikes to Jalan Sekolah Derma workshop..

Again.. The shit things..

"closed On MONDAY"

dah la penat dan berpeluh2..

then, not surrender yet.

drive again to Jalan Sekolah Putra workshop (KOTA MOTOR)

ah.. sama saja..

then , going to Taman Bunga Padi workshop..

Same things again.. Closed!

then , Going to Workshop near the peladang..

shit>. closed too..

hapa masing kedai motor ni dah kaya sangat ka??!

tak reti nak bukak kedai motor dah..

BAIK BAKAR SAJA!..

shit..

jauh perjalanan dengan motor yang menyiksakan..

memang hampa..

then OTW back..

ada satu kedai motor ./

di seberang jalan..

yes..

Buka!

ah.. lega...

Bayangkan 4 bijik workshop..

semua tutup..

dah kaya sangat la tu..

Untung kedai yang buka tu sebab masa aku sampai kedai yang kelima tuh ada one of PAk Cik ni..

sam gak.. tukar tayar pancehtt gak..

so waiting to my turns..

then , after the flattened tyre being changes..

paid the price of 7 hengget then rushung back home..

ah..

really a sweat momnet daa~

then,. at 12.30 p.m..

baru siap2 nak pergi kerja.,.

so, as reached at workplace..

not punch my card..
just going straight upstairs..

so, doing some services.. Not much today..

then at 3,30 p.m
back home.

then Adie sms me..

asking for her Driving licensed whether done yet?

then told her to pick up at my house..

she refused..

then at 4.30 p.m.. OTW to work, fetch at her house and drop her licensed there..

so, went to work again..

then, duduk merapu saja without doing anythingts except received calls from customer and downstairs,.

so, at 7.10 p.m..

punched out my card then before back..

dropped by at PAK YA the Barber..

doing some cut and grooming there as for interview preparation..

while doing the haircuts..

the Barbers and guest we're talking about someones who died..

They we're talked about GANI..

whinch i'd think GANI is one of the MENTAL DISORDER PERSON WHO IS FAMOUS IN KANGAR>>

do u know him?

as recognisation..

He is Black and darkk..

a bit FAT...

muka macam mamak or ala2 india sikt..

selalu pakai seluar pendek dan selekh sngat..

rambut kerinting ala2 uban sikit..

surely for poeple who living in KAngar town will remember him...

ya.. shocekd news..!

he was died yesterday,, *according to them.

the cause of may be of some sort of disesead.. I dont know what its about..

after the hair do so done..
im back and taking bath..

after that, burn the IMAGE FILES..

yesterday i'm downloading Windows XP black Edition..

so, today im burn it to Disc..

and im formatting my CPU desktop as for experiments.

haha..

tak sempat nak godek2 lagi what happen after formatting with the cd..

then. got phone calls fropm amer. (the neighbours)

asking me out.

then i said yes..

Sure.. Bored stayed at home.. at least got some fresh night air outside..

he' asking me out for dinner at Piee Cafe near the Mobil Station at REpoh..

then, we managed to go there with pa'teh and nazrin..

so, as first reached, call syawan who currently waiter at there,.,.(also our member but working there as part time)


then im ordenring Keoy Teow Ratna wit Lemon ice.

hahah..

then after ordering and while having our dinner.

we;ll chat abou our future yang tak da future ni..

yalah. since i was rejected by Poli and UPU applicants..

huhu..

Sad!

same to amer too..

but we;re doing the RAYUAN THIngs!

then after done with dinner..

they we;re guessing where to hang out aftre this..

At first , we planned on going to KARNIVAL JOM PI PERLIS..

however, the planned changed it channel so we're heading up to KARAOKE!!

wah2.. best..

so , ignite the bike engines then we;re going to KAraoke Center Located near JPJ JEJAWI..

as reached there , payed to the ULAT PARKING to PArk our bikes there..

then , going uptairs to registerd our room and song ..

haha..

at first, we;re opened the book title of song collection..

then choose the song to be karok!

haha..

then , we're checked in the room..

then amer as first fried it first..

then followed by our turns..

wah.. aku nyanyi sepenuh hatio..

menjerit2..

bisr puas..

banyak sangat masalah dalam pala otak ni.. kan dah lepas tension..

then , after we're losing all our voice.

we;re back home at 12.00 a.m.

then, heading back home to TAMAN BUKIT KAYANGAn..

then , i manged the cafe world on fb..

so, here the end of today..

what a very hectic day da that i've had..

but , im enjoying althought it was really tired..

k lah..

need to rest..

so,?


bye~~ nyte!!

* thinking of going back home arly tomorrow and telling MR. Ong that i've had an interview the day after tomorrow..

ah.. how do i handle the interview of adtec tu ha? since im not studies anythings..

ahh.. biar ja la....

letih nak pikir..

Sunday, May 9, 2010

Happy Mothers Day





Wah. what a lovely moment of sunday..hahaha..

Although that i woke up such as early at 1.pm..

hahah, really, sunday is the only day that i can rest.

so, after being woke up by mum frequently , just woke up. then straight to the living room..

hahah.. enjoying the half hour of Melody programme remain..

then, take a bath and whispering to Husna Masrura.

my 8 y.old sisters..

telling her on doing some sort of surprise party to mum in conjunction of Mothers Day.

haha. after keep me tide then ignite the Wira cars engine..

then , moving slowly leaving the house with manja (my sister)

haha.. since mum in upstairs.

then , first place we're going was the GARDEN CAke house..

located behing Aneka Supermarket..

then, chhosing 2 cakes of Blueberry worth rm28 each..

why buying two?

yah.. since i was a foster son to MAMA RADHIAH and my biological mum..

hahah.. so, in order to celebrate i have to pick two lah..

wah, too crowded in the Garden cake house since many poeple doesnt want to miss today specials day..

ah. after payed up, then we're driving to KFC kangar..

The Old KFC. not the new which located at The Store.

then ,parked our car and que for order.

then , i'm ordering the A Combo's..

which i'd think enuff for all of my family members..

then, after buying that, we're heading to MAMA RADHIAH house.

in Taman Aman perhaps..

then , make the surprise..

haha.. MAMA thanked me then we're enjoying the cake there..

so, after doing so we manage to leave lah since i dont celebrate with ma real mum.

so, we're back home and.

TADA>>

"Happy Mothers Day MUM"

shaking hand , kissed her and ask for her forgiveness.

then , mum said..

Thnak you. susah2 ja buat ni.. Mak tak kisah asal dengaq cakap mak saja..

so, put the things in the table.

and we.re having the meal.

since abang not at home. ( going to A.star)

and syazril (who currently Studying At Sekolah Tuanku Syed Putra stayed at hostel)

we're celebrate with us only , my parents , manja and syauqi.

then, calls abang, said that he going home toninght.



* mums cutting the cakes.. Blackforest too expensive. Only buying the blueberry ones lah.. haha.

so,


the meals from kfc.

then after the party done.

im tidying my room..

ah.. cleaning all over..

then , out a while..

going to NAzrin house..

just have an empty talks and then amer appeaers..

so, since too bored. back home and called for ANisa.,.

hahah..

the lovely child neybour..

then , Took anisa out and join me with amer with that empty conversation..

Anisa doing on her own worlds sometimes she sstares at us looking weird to us..

hahah..
then ,

nazrin tells us to go to Taman baru..

then , asking to have anisa with us.

anisa xcited joining us since she love to play at the palygrounds..

then , lets anisa have her play..

me and amer and nazrin and nasrizal have our conversation..

at 7.15.p.m/

maghrib calls..

then we're back home..

send ansia back too.

and have myself a bath and on9..

managing the Facebook..

Copying the necessary things for the Interview To adtec this 12.5.2010..

Takitnya nak pergi temuduga adtec hari rabu ni dekat Kulim.

Got offer in Diploma Of Computer Networking at Batu Pahat Johor..

just interview in KULIM , dont know whether want to go there or not.

kemudian aku lipat2 baju yang aku basuh semalam..

dan jahit seluar2 aku yang kesemuanya terkoyak pada bahagian kangkang..

hahah..

then, masuk bilik and have this entry..

k lah.. nyte..

bye..

* Planning on cutting my hair tomorrow for the interview purpose.

** Not studying yet for the Interview things schedule at this wednesday.. Takutnya..

*** oh no, Burden lah. my bikes still in PAk Din workshop. How do i gonna reached to pak Din shop tomorrow and how do i managed to go works tomorrow.
Mums left car , but how do i gonna brings the bikes ha??
Tomorrow, will asking for HAfiz favour to Punch my card and told him im late due to the falattened of my bikes tyre.
and might asking for arief helps to send me to PAk Din workshop..

SEKIAN>>

HAppy Mothers DAy to All of Mothers around the world..

Saturday, May 8, 2010

The test.



hellow..

meet again..

Kopi ka milo..

hahahh..

so, as today was saturday..

whats wrong with Saturday?

no~ nothing wrong.. just and ordinary Saturday. except that i have to works on saturday..

huargh.. tension.

so, wake up at 9.15 a.m

take a bath.

then have mums fried noodles..

and going to works.

then back lunch at 3.30 pm

mums cooks Daging Kurma , Masak Cuka. and etc.

after that , have a nap for a while.

oh, really tired today. donnow why.

and woke up at 4.30 pm. then rushing to works.

OTW , using the back way of my Taman like usual lah.

tak pasal2 ada pecacahai mana tah dok buat kemas..

halau aku tak bagi aku guna jalan belakang..

WTF! tak boleh ker use your manner .

Shit! dasar tak leh diajar..

then , have to use the main roads of my taman.

as. running a bit late lah.

then reached at workplace at 4.50 p.m.

late but who cares.. hahha..

then getting upstairs and continue my works.

then at 7.00 p.m/

hafiz invites me to accompany him to go the new expo..

I'd thinks It was KARNIVAL JOM PI PERLIS.. venued at Dataran 350 near HTF.


then as reached there , and parks our bikes there.

we have a walks there..

not much i can say..

it was like Pasar Malam la..

then , get satisfied turning around there we made our own way back home.

so, as my fuel indicators shown to E.

then , i.m speeding up to Caltex Taman Guru Jaya.

Unfortunately , the caltex owner too rich so the petrol pump closed.

*(second time had this)

the made my way to Caltex infront of the Putra Palace.\

while in the Jubli Emas roundabaout, feeling somethings strange about my motorcycles.

then , made my way straight to that Caltex stations.

Refueling my petrol amounted rm 5.

then , noticed somthings.

OMG! the front tyre of my bikes flattened.

then going to the air pump near the station..

sedih sangat!

How come the Hose Nozzle of the Air pump machines been cutting off..

DAif sangat stesyen minyak ini.


ahh..

made my although it was hard for me to ride on that condition.

entering the kangar town.. with the little hope that might be some bikes shop didnt closed yet.

ahh,, hopeless.. all of the shop closed already..

then, ah.. planning of going back home straight.

but , thinking of. "why dindt i left my Motorcycles at PAk Din workshop.?" still i have to brought my bikes here soon ..

then , made my way to Pak Din Workshop at Kampung Pondok.

as reached there, informed the nerest house a.k.a pak Din dad house since pak din moved away from here last year and only come to this workshop at Monday till Friday.

tells the Grandad that i left my bikes there, infront of the workshop.

after that, take out my CSL phone and callling for aMer to pick up me At Pak din Workshop.

such weird.?

cant make a calls.

then i realised when Celcom send me sms " u have insufficient balanced""

what??

oh not again..

remembering that celcom have the option of credit advance thus quickly my finger tap for *118# for requesting that service.

ah..

lega..

Thanks celcom for approving my credit advanced.





how come that i forgot to Topup for my mobile..

Ujian2.. lepas satu2..

thus , calling for amer again.. Then, Yes..

gotcha.. Ask for his favour to pick up me there.

then after a while, amer come and saves me.

ah.. take a deep breath for what happen today.

saying thanks to amer and back home.

tells mum about what happen.

and told her that i might used her Kancil Or Wira for my tarnsport for my moves now for a while.

*Since i dont know how to Drive Her Naza Citra.

then after while Nadia comes to my house as promised..

to install her lappy with the required software..


then, left in the living room and take a bath..

have dinner then she's done tutor my sister.

*nadia payed by mum for teaching my sisters in Chinese Languages.,


tunrs downstairs and copy some of my movies to her lappy.

after she going back home, then thinking laundry my clothes tonight..]

while waiting the washing machines, saw amer. just got back from where i dont know with wari.

have our chat about empty talks.

so, entering house at 12.30 a.m/

then have myself today entry..

k lah..

really tired..

2.30a.m oready.

bye and nyte~

*** hai..! macam2lah dugaan petang tadi.. Sabar jalah.

Friday, May 7, 2010

Life so hard.

Life so hard when we're have to thickened our face to do such thigs of begging and help.

ya.. life like that. sometimes we have to although we have a pride.

Does your pride brings you succees and wealthy.

no. no.

as for me we have to keep aside those element tru our life in order of achieved somtings.

... ... .. *watever..! my life sucks!

okayh.

hello..

kembali berisiaran..

as today for entry not much.

hahah..
getting late again too work..

same time wake up like yesterday.

tup.. tup..

oh.9.30 am.

then, take a bath and rushing to works.

* brings also mum egg toeated bread., but im not kinda into that early in the morning. gave to Hafiz.

then, starting my works.



at 12.30 noon.

back home/. b4 that, drop by at Garden and bought some sort of bun.

as reached home, anisa gasper at me. then gave her one pieces of bun that bought just now.

she's kinda happy.

prepared for Jumaat prayer.

then, going to mosque with amer, pa teh and nasrizal.

so, back again. have lunch..

back again to work.

then at 8.00 p.m back home.

very tired of being PECACHAI there.


Otw home, saw the Carnival near the Dataran at the Hospital.


oh i c..


Karnival Jom P Perlis..


Starting by today..

planning to go there with amer lah when reached home.


unfortunately , after bath, cik imah (en rahsid wife) called for me at the front gate,


asking me to go and meet her husband,.


then , going to his house.


ready for the shocked news.


He asking me to go with him to DEAN house.


about my applicants to u lah tu..

oh no.. Shameful..

Obey and follow him.

another bad luck, Dean not at home.

en rasid persuade me to go for anither day.

back home with the saddest fellings deep in my heart..

im too stupid and lazy at school moments..

therefore i have to begiing there lah,. here lah..

the pathway of my journey full with obstacles.

then, what can i do.

pasrah ja lah.

and wait for another day to rach dean..

then back home.

Put out SMC modem (borrowed from kedai)

then exchanged with D link modem (also borrowed from kedai but has significants problem.. Connection always Discnnected.)

after setting up.

im browsing my self.

and not having any diconnected problem untill now..

and have myself this entry using SMC modem..

k lah.. out..

bye..

* thanks so much to En rasid family are willingly trouble with helping me. really appreciates..

** D link DSL 520B sucks.. Just using only 1 weeks but having frequently disconnected problem. luckily im not buying this yet ( just boorow from kedai),, in addition, also got the Overheated from the modem.. Really2 hot..! ahh.. manufacturing defect. luckily im turns with SMC ADSl modem router..
which have really good in linking my internet conncetion.. thus, no OVERHEAT problem like d link modem.. just as warm2 only..and important things, no more disconnected problem. so my downloads wont ended up by regret..
thinking of grabbing this SMC modem lah... naseb pinjam yang kedai jugak.. leh test2 mana bagus mana tidak,, kan?? nnatilah baru bayq.. nak test dulu lak.

Thursday, May 6, 2010

Pakai Buang..

cintaku bukannya jenis pakai buang..
biarlah lebih dari sehari..

*pengsan!

..........................

Hello.. kembali bersiaran..

motif tetiber jer nyanyi lagu stacy.,.

hahah..

* bodus..!

so, yah.. as stating day.

wake up at 9.30 a.m

then have myself bath and not b'fast.

rushing to work.

the RED indicator on the PUNCH card machines..

shit!!

lewat lagilah aku ni..


then, terkejut early in the mornink.

surprisewd by boss to accompany one of the technicians to send 6 units of emachines to SJKC Kong HWa kaki bukit.

then we manage to go there by Company car.

then , make the installation there then back at 2.00 pm

then soo tired lah..

mayb because of the weather too hot lah.!

then im not rest and as the excahnged i punch my card back home at 6.p.m

** yuhu.. bahagianya balik awal..

as reached home, anisa was rushing out and seek me.

hahah.

chubby child/

then, masuk dalam umah.

perut lapar..


keluar jap ke kedai CIk Anum di Taman Bukit Kayangan yang baru.

hajat di hati nak makan laksa..

unfortunately , tak start buiat lagi.

then have myself the Keropok2 and the candy one lah.

then, duunow what to do so?

out..

in..

nobodys outside .

then out again.

oh ya. amer has returned the borrowed money ammounted RM 500..

then, masuk bilik. on9..

at 8.00 mandi and have dinner.

out again..

taking cold air outside.

called for Pak teh and nazrin.

Not at home.

then back again.. on9 again..

fb..

then stopped while. Nasrizal called out.

asking for my copier of SPM certificates.

to hsi daddy.

brings that and back home again.

merapu2 ngan arip dalam FB!

chat merapu meravban.

**biasalah.. horny tetiber

then. have this entry..

k lah.

bye.,~

need to figure out in cafe world..

*** this borrowed modem sucks! always disconnected.. D-Link 520B. thinking of trying TP link tomorrow.!

Wednesday, May 5, 2010

Im not gonna diss u on the internet.

okayh, so , starting the dumbest day of my life..

soon, i will b able to forget oll of such the nuisance happen in my life.

therefore turns out my mood into the weirdess.

ah.. Please leave me alone quickly..


i just cant stand of keep haunted of your shadow that invasion to whole of my life.

... ... ... ...

bla.. bla.. when me talks .haha.. ridiculous..! :)

but , yah at today ..

let me just told your the entire day story lah..

so, wake up at 10..a.m

then take a bath and bfast.

so, going to the wrokplace like usual..

an emty heart.. no more love towards that creepy place.

feel like im into a prison.

being treated like an intruders.

so, after having my sucks time at work.

at 8.p.m just going back home.

before that, reached Nadia (mums friend daughter) who suddenly appeared at the base level.

then , she figure out something with her lappy to the boss then we have a talked..

ya.. about our study, she's into the Music Fields at UITM SHAH ALAM.

so after that, im back.

then , Anisa suddenly approached me when arrives.

haha.. she keep excited of seeing me and me have a kissed on her chubby face.

then , carry her onto my house.

Kidnaped her for a while. hahah..


then , me having my dinner,,

mums buying me Nasi Ayam and Nasi Lemak.

Buying from Kangar PAsar malam then amer calls.

asking me to have a talks with him outside,.

yah..

saja sesuka ja nak ajak menyembang..

then i told him after my MENCEKIK moment yer..

then, send anisa back home then im going to amer house.

so, after we beeing talking about nothings..

then i said wanna back home..

to copy all of my details , cgpa , and my certificates.

ya.. to submit with Cik Rashid.,

for what yer?

ah.. keep it secret ya..

then asking amer back to accompany me to en rashid house.

then, we enjoy corn tube ice cream . (hand made by his wife)

so, at 11.p.m

im back.

and said thanks to the family.

so, after that, im taking my bath.

got some irritaion on my armpits..(put medicine oready)

then im having my time of CAfe world proceed with blogging..

k lah..

my eyes hurt..

hand shivers..

dizzyness of my head.

daa~~

Gudnyte..

** i need more time to recover onto this wounds matter.

*** pity to nadia when she talks about her life at uni.
being avoided and humilated by the PULUNS STUDENTS who jelous of someone advantages.
pantang lebih sikit.. mulalah nak mepropa sana sini.. dunia2..

**** today was pasar malam day.. so, im not kinda into that excited of going there, dont know lah. maybe cause by unstable mood who carried me by this.

Tuesday, May 4, 2010

The truths although it was bitter.

hello we meet again..

what time is it?

OMG! oready 2 a.m

okayh2.. lets just wrote here..

so, today was a stressful moments..

still keep haunted me the older feeling...

i hope that it will dissapear as soon as possible..

Dear GOD, help me..

:(.

so, as starting. im going to work at 11 a.m.

Why is it so late.?

well, saja ja..

trying to bee in noon shift..

furthermore.. ** ehem2 double meaning..

therefore im not paid for doing an ot.. why do i keep with the old schedule ryte.

so, as reached today,, had to handle another big case.

THE MISSING OF SIDE COVER one of the customer.

Not found until now..

weird.. but ntahlah..

i dont know how to solve this matter..

then , take over by other staff..

but , still the least responsible value still in my humanity..

so, im going back like usual..

at 8 p.m..(keep wondering why the time running slowly today as im going onto noon shift)

ut , b4 back..
got text from Nazrin..

asking me out just for hangout and have drink at BAtu 2 char Koew teow..

then., im rushing back..

realxing my burden body and mind then fall asleep fro a while..

ya.. a dizzyness in my head lately..

then , im going to bath then have dinner first..

at . 9.30 p.m.

out to nazrin house.. 25 metre away from my house.

accept his offer..

then we'll amer , pa'teh ., nazrin and me proceed to Char Koey teow batu 2..

then after we'll have seat..

got reached by shafiq..

what?

a coincidense..

we'll meet there and im impressed to seen him with his girlfriend..

hahah...

Gotcha! kan dah kantoi..

but i understand,, youre 26. then have a girlfriend a normal.

keep wondering, why does his girlfriends acting like strangers..

yeah. the way she didnt treat me..

i dont bgging for it but please have a little smile as i was ur BOYFRIEND members..

ah.. aftere shaking hands with him.. let him rowing his boat and so do i.

yeah , me with members.. him with his mem..

oh ..

looks so suits and friendly..

then me have my huge own conversation by leaving them..

** haha.. why do i have to bother about themm elaobrating them long in this entry..

nop lah.. since shafiq was my new friend i didnt know him well..

last suday pon have a lunch at his house..

that all..

ok.. back again.. me have a big takls with ma frewn..

abaout V3 film lah.. bla2..

until 11.00 pm.

im back home then me updating my FB.

my Cafe world..

then wishing by phone to Amer And shuhada a birthday wishes.

continues with cahtting with shuhada unti 1.30 a.m

much topic do we have on it..

and we've excahanged our links and we're being a follower..

hahah.

then.. ha.. here i am..

wrinting this entry..

k lah..

need to works tomorrow..

bye and night..

** if i was a trouble by a company. i'd rather quit as it was the good way of choice do for everyones.

*** i wish the stupid insanity of my feelings would dissapeared away faster and sooner..

New Follower..


Thanks shud.. jadik follower aku.. sorylah bahasa agak kasar sikit dalam blog ni.. btw, happy birthday to you... semoga panjang umur and murah rezeki.. amin..

jenguk2 lah url dia.. http://www.shuedee4590.blogspot.com/

Monday, May 3, 2010

I wish we NEVER meet.

hllo.. we meet again...

napa yerk tajuk entry aku kebelakangan ini emo sangat ya..

entahlah.. aku pon masih kabur dengan jawapan yang tak pasti lagi..

perlukah aku membencinya sedangkan dia tidak mengetahui apa2?

aku rasa tidak perlu..

Perkara yang perlu aku lakukan adalah Membuang segala perasaan yang aku pendam ni..

ya.. memang sound like cowards.. but i hate to face the truth.


all i need to do just some time to healed the open wounds in my heart.

okayh.. lets just rock~!

so, today as usual.. hansuari sangat..

early in thge morning had to solved the BIG cases..

The hdd drive of customer exchanged with other customer.

luckily, the problem was solved by an hour later.

huh.. what a Bad starter mornink..

then , i keep moody and depressed in the work.. currently no mood..

i dont know why this happen.. i wish we never meet before so i dont have to suffer like this..

not all of our dreams are truely happen..

i hate it..

i hate of being made like this.

wish that i could run and go far2 away from here..

k lah..

i need to rest since too messy and dizzyness in my head.

bye and nyte..


i hate to know you.. shit!!!

Sunday, May 2, 2010

I Just cant stand it anymore!

halo.

meet again,,.

Totally im lost! i dont know why.

i'm lying to myself.

i can hide it but i cant BEAR with it.

how to deal with this..

Oh GOD . help me.

i dont want to enter on "it" own world.

i dont want to bother "it" anymore..

Please..
i noe.. im not perfect and totally lost on my own nightmare dream.

okayh.. so wher do igonna start?

yah.. as usual on sunday writing should be long and more.

haha,,.

so, as usual, im starting my monday with a different..

i was wake up by my phone ringtone . and i'd tought that it was from hAfiz and.. ah.. no.. im late..(mamai tengah pikir lewat ke tempat kerja)

after talking to him , the i realised that it was from Shafiq..

ah.. u ruins my sleep lah!

then he jokes at me..

"tak bangun tidur lagi".

haha.. what a shamefull moment..

ya.. he having a problem with his computer again and he mentioned that the display shown many2 vertical lines on monitor.

then id said..

"kaylah.. nnati aku pi tengok , nak siap2 dulu"

he said " ha takpalah.. aku pon nak pi mesin rumput ni"

then aku bangun dengan malasnya..

hahah..

jam pon menunjukkan kul 10.30 pagi..

then id had my bath and b.fast.

then i'd permission mum to seek to shafiq house.

so, as starting im going to shafiq house.

so, as reached there..

Greets and welcomed by his 3rd brother and he.

ya.. shaking my hands like usual.. then proceed to his room..

then,, Omg!

Shafiq was wearing only a shortpants without clothes.. then his brother was only wearing a towel covering his body..

Oh no>! thier body was so shaped and muscled.!

dont know how they managed thier body fitneess as i was a BOROI!

Jelous tau !

so, after checking out. his G.card spolied!~

then chaged to onboard graphics then reconfigure all..

while that, me was talking to his brother.

apart from the conversation he was just moved to new work place.

currently on FUJI factory before by Intel factory..

he was a certificat BY IKM in MEkatronik/.

his ages older then me 1 year i'd think..

but the way he talks was so rough not like shafiq.

it okayh..

dont make me any offence at it and i confortable with it..

then shafiq told me about his vacation this past day to Bintulu.

oh so.

then.. shafiq invites me to view the construction infront of his house.

then we were called by thier mom t have lunch.

as i can see. shafiq eat with appetite.. double up the plates! wah.. very der semangat..

what a happy moments to have lunch there.

then , while i was with computer.

i saw that Irfan the 3rd borther of shafiq performs Zohor prayer.

then followed by shafiq.

oh GOD! tersentuh jiwa aku tengok hubungan mereka with the creatures.

then i was following then too..

after that, i was permission to back home and leave there.

thier mum post MEMPELAM on my bikes basket.. then shafiq gave me some money for my fuel.

and after shaking my hands with shafiq and irfan. then im home..

what i cant say! they hot cause having a muscle type of body.

and im jealous on it! kay..

then , arief call me to join ash , adie and him to thier hangout time.

after reached home, 10 minute later going to Arief house.

then pick up adie and ash to Kangar town.

we heading to Perlis bowl!

wah.. Perlis has it own Bowling center after been waiting for it 10 years to be approved.

After we parked our car on level 2 of kayangan square.

we checked in at counter.

i i can see. too many poeple there..

till we have to wait for empty lanes.

after paid and choose our bowl shoes.

we proceed to play..

ya.. we reserved for 2 game.




this is the view of Perlis Bowl.

then , after tired of rolling the ball we did our way to Tasik Melati.

haha.. been a long time didnt going there.

then , reached there we eat at the nearest stall.

i having myself LAksa and ABC.

after that , we walks around the Tasik MElati and captured ourself with Ash Nikon Coolpix,

after swaeting surround the lake, we going back to Kangar, then , we was thinkig of Going to the new C-mart.

Currently opening at Arau.

The kompleks arau.




as reached there, we said..

" ni ka Perlis? dah maju dah la.."

yah.. we have a copied Tesco on our hometown.

although it was not tesco, but the shopping center are just like that..

as been waiting here long time here its come to this hometown..

Goodbye The oldiest The Store.

then, we.re bact to Kangar..

and we planned to have our dinner at Burger Cafe..

unfortunately, after reached there, it was full and crowded by Football Fan who wacth the match tonight..

then , we on to Boomax Cafe..

Same but we managed to eat there lah..

too much of crowded who wacht the footbal match toningt.

but were on our own world.

hahah.. no cares bout other.

we dinner there and have talks there till 11.00 p.m

after full each other, were going back home as arief send thier back and me but park my bikes atn his house.

here, im home.

im full and tired..

no rest at all this 2 days of Holiday.

as conclusion..

my holiday was needed by other as i have to sacrified to other as the complementary to ther joyness.

i dont even have my qulity good time for myself.

ah..

what the...

nyte~ tired and need to figure out ayu lappy as it was need my attention too..

ah.. cuti pon macam tak cuti sajork..

** the sadness and burden of my self only me who had to handle it. dont wanna take a brag of anyone.
just me and I pour everything in this blog.thank you for being my best buddy.

*** mana2 tawaran sambung study pon tak dapat.. Bodoh sangat kan aku ni?