Monday, January 31, 2011

Kangaq - Bukit Kayu Hitam - Hat Yai - Sadao- Danok




Salam Blogger..!!

Tudiah mai sini nak mengompang..

Keluaq rumah pukui 8 pagi balik kui 8 malam..

*merasa kaki dan bontot lenguh berjalan jauh2,.. :(

oklah.. kat mana nak mula ya..

Seperti yang dirancangkan.. hari ini aku telah berkesempatan melawat ke Jiran Negara Kita iaitu Thailand!

Sawaddikap..

Chewah2..!!
nerves tahap gaban sebab ni first tyme nak p..

okilah.. Kul 8 aku gi JPJ..

amik salinan Geran Motor If anything happen kat sana..

then aky terus menuju ke rumah syamir..

Then syamir dan aku menuju ke Changloon untuk amik kwan si syamir itu.

Lepas tuh bermulalah penjelajahahan kami Ke Thailand!

memula sebelum masuk ke sana apa yang sangat penting..

P buat Border Pass dulu.. kami p buat kat Pejabat Bukit Kayu Hitam..



siap dalam tempoh 20 minit semua..

tapi dokument tuhsemua kena kengkap lah baru leh cepat jadik utk buat brder pass..

Salinan Ic , Ic , Gambar 2 keping dan rm 10.!

lpeas masuk se sempadan siam teruslah kami ni beriders ke Thailand..

Chewah.. destinasi Pertama kami adalah ke Hat Yai.. Kira2 40-50 km gaklah drive dari sempadan tu.

MASA KE sempadan tuh kami singgah sebentar ke TEsco Lotus..



saja nak jalan2 sana..

memula masuk dia bagi kertas apa ntah cam parking punya..\

oklah.. Bestlah bila jalan dalam tuh.. semua ada,,\

makanan lah esp ada tp was2 nak makan..


lepas tuh kami menuju ke Big C.. Ntah pasaraya entah..

konsep shoping dia pon lebih kurang macam tesco gaklah..

nak beli barang2 elektronik kat sana hargea dia lebih kurang jer dengan harga barang kita..

nak dijadikan cerita ntah macam mana lak masing2 leh berpecah..!

Gabra gaklah.. mesej tak leh hantaq dan call..

yalah line AIS GSM dan DTAC ja yang ada,,

:(

then round2 tunggu dekat 20 minit barulah jumpa balik.. lega,.. jumpa balik dah..

lepas tuh kami nak pi cari pantai..

nak dijadikan cerita Pantai tak jumpa2 ..

dahlah jalan jauh2...
bimbang terus kami tak jadi p pantai..

masa nak p pantai tu sempat lalu Universiti Of Hatyai..!

CHanteek sangat dalam dia..

ala2 lake sangat dia punya konsep..

Last2..

masa nak balik tuh..

P lah ke Soping Komplex tuh.

ntah.. Ntah nama

DIANA soping complex.. apa ker pelik sangat..




masuk2 ke dalam.. chewah..

ala2 pavillion lak..

saja round2..

Curious nak tahu ttg Beza duit Baht dengan Rm,

tanya Cahsier lah , kaunter lah..

:(

masing2 cakap "sorry..*sambil tersengih..
Speak english little..

padahal aku tanya simple english..

then p ke Watson dalam tuh..

ada yang bagus cakap english.. terus minta tolong kat mana nak tukaq duit..

then dia bawak kami (watson pharmsist) tuh bawak ke kedai emas tuh..

dia cakap * aku translate dalam bm je la..

Rm 10 = 9300 baht..

kan dha rugi 700 baht..

terus tak jadi nak tukaq..

naik atas..

p food courts..

sisitem dia kalau nak makan kena pakai kupon..

naseb duit malaysia leh tukaq pakai kupon.. aku tukaq rm 10 aja..



ha.. macam nilah bentuk kupon dia ...

aku beli "lok chin" bakaqq dan air linau blended..


Yang pastinya aku tanya "is is halal"?

masing2 terkejut beruk..

last2 aku tanya Muslim can eat ha??

baru paham./

terus beli..

Kecoh gak kami 3 masa nak tukaq kupon tuh..
sampai semua org tengok kami..

last2.. naseb ada sore abe fasih cakap melayu pelat kelantan tapi kijo di sano tolong kami..

dia lah tlong translate kat kami apa2 yang kami nak..

hoh.. selamat.!

last kami balik dari Diana Soping complex tuh,.

oh ya. masa balik tuh si syamir ajak p sadao..

hm.. takda apa2 pon kat sana. :(

cuma just isi Minyak moto aja sebab dah tunjuk paras E.

kat stesen minyak pon ada masalh gak.. duit kami tak convert p ke Baht..

last2 naseb ada auntie eksperiens nak dibandingkan dengan pompuan muda ittew,,.

dia lah cakap..

" Rm 5 = 450 baht..

Todiah..

dah rugi 50 sen..

apa nak buat.. bubuh sajalah..

last2 tau tak aku terkejut BERUK sangat..

rm450 tau dak berapa??

HANYA SEPARUH TANK moto aku...

WAHHHHHHAAATT!! mahalnya minya kat sini.. No wonderlah banyak depa seludup minyak Malaysia pi juai kat sana..

I love Malaysia! minyak murah lagi rather then there,,,

Means kalau aku nak full Tank moto aku kena bawak keluar Rm 11 ringgit compare to malaysia Rm 5 saja dah penuh..

oklah.. selamat tinggal setesen minyak COKIK DARAH ittew..

dan2... lepas dari sadao.. masa nak balik iteew terus singgah ke Danok!

entah DIRTY mindset aku..

Danok = XXX..

okalah..

nak tau eskperien di Danok..

sebenranya nak Pi Shopiing saja di sana niat asal ituu..

last2 masa samapai terus park moto..

Kami bertiga dispa oleh satu Uncle Siam yang Pasih berbahasa Melayu..

Inagatkan nak mintak parking ke apa..

last2 dia tanya..

"nak pompuan dak?

"ada masaage , tutt.. ,, hisap ,, " teruss.. aku... cakap takpalha TAK NAK!!

no thank..

last2 dia tak putus lagi pujuk kami..

dia cakap Tak nak Budak ada.. *mungkin dia ingat kami tak nak set2 auntie kertu..

ish2..

tak habis pujuk..

kami ckaap TAk nak gak.. Just nak beli barang2 ja kat sana..

terus dia berlalu pergi..

**Aku cakap dalam hati : Ish2.. kalau tak Cukup Iman.. memang lah hanyut! senag ja nak dapat.. tak yah cari.. terus ada.../ Donia2!! no wonder lah ramai orang suka mai sini,,,

ada yang rm 100 , Rm 130 , rm 150 Rm 200;;

mahgal nak mamps lah..

duit senag2 ja nak bagi..

ok2.. balik ke cerita asal..


Rules pon tak kuat sangat..

JAWI ka JAIPS ka ,... tak da..

memang SYURGA DUNIA lah seperti yang dikatakan semua org.. yalah.. ni bukan Malaysia.!

last2.. balik ke tujuan asal..

aku beli lah makanan cam asam2 tuh Rm 10 , Sebotol 500 Ml scrub Limau Salt rm 4 , Seluar ala2 rambo Rm 23 , Boxer Rm 5 , seluar Pendek rm5..

harga leh tahan lah..! lari sigget , dua hengget dari duit malaysia..

oh ya.. Kat danok kami senggah ke restoran muslim Tom yam ntah napa hapa ntah..

aku bawak keluaq nasik lemak pagi tadi yang aku bawak bekal..

beli ayam goreng rm 2.50.

dan minum Minute mAid Jus Oren..












oklah..
after makan ntah camner lagi bawak motor tuh si syamir tuh advanced ..,

Taulah dia naik LC.

aku pon melilau2 kat pekan Danok tuh..

memnag banyak lah Bilik , Massage , karaoeke,

wah2!! saja round2 sana Muka Aku Cam muka Konfius..

Teurs ja masa bawak motor tu aku tengok banyak " POMPUAN" kat depan2 setiap kedai tuh..

pastuh ada bapak Ayam dok offer aku kri kanan..

macam2,.,.

yang tak tahan tuh statement,,

" mai tengok baju."

motiff.. teru aku memecut laju keluar dari situ..

last2 jumpa syamir jugak!.

again!!



then , kami merentasi Border Thailand - Malaysia ntuk balik rumah lah..

then lepas ja checkpoint

Kami Masuk MALAYSIA...

huh.. lega..

Oh ya.. masa otw balim tuh..

Sainggahj Umah Syamir..

Nak amik Daun Palas.. Mak pesan suruh amik sebab dia nak buat ketupat katanya,,

amik lah dalam 3 set2.

last2. aku balik ke kangaq sorang2..

yalah rumah aku aja kat kangaq..

then sampai rumah..

terus tengok semua tengah dok hadap makan KFC ..

eh2..

jap2..

oh lupa.. Hari ni birthday Adik aku.. 30 hb 1..

Lusa lak Birthday Abg aku 2 hb 2..

what a??

aku pon terus makan ja lagi..

then mandi.* sambil test body scrub tuh..best gak.. Orange sensation..

then aku bukak FB jap..

haha,,

pastuh Amik Masa

1 JAm taip entry ni..

Panjang Gilah!

oklah.. kaki dah SANGAT LENGUH.. dan mata dah ngantuk..

daa~ selamat malam..


** Tak Bayka sangat gambaq.. Maklumlah.. Bawak moto ja.. nak berhenti malas2 amik gambaq..

*** Rasanya aku tak nampak Langsung Motor Lagenda 110z kat sana.. rasa cam aku ja pakai kat sana.. Paling banyak orang pakai Skuter FINO , Suzuki banyak.. Honda Paling banyak .. Wave 125 , 100 lah majorriti kat sana..

****pesan aku.. kalau nak shoping kat Hat Yai.. Tukaq duit Baht siap2 kat Malaysia.. senang nak boh minya ka hapa.

Sunday, January 30, 2011

4 biji laptop

hye..

Salam Blogger..!!

OKAYH2..

hari ni rekod bagi aku..

aku buat 4 bijik laptop hari ni..



Yang Sony Vaio installed Ubuntu buat dual boot os..

yang si Acer 4530 tu Adilah punya.. format win xp balik.

yang Asus Burook tuh tah hapa problem key dia tok sei nak dok guno..

oh ya.. lupa.. pagi tadi terus si nasrizal datang rumah tlg installkan antivirus dan update segala bagai..

naseb2 hari ni hari laptop..

yerlah.. nak habiskan hari ni sebab esok ada plan BAEK punya..

tak sabar ah pulak..

oh ya...

Petang tadi si syamir datang..

nak guna wifi katanya..

datang petang.. last2 dia semahnyang magrib kat umah aku..

alang2 tuh mak ajak makan nasik kat sini .,. :)

hahah.. balik dia kui 9..

oklah.. aku nak tidoq awai ni..

sok ada plan besaq,, mintak2 lah semuanya okayh..

cuaca , urusan dan lain2..

esok aku nak p Hatyai!!

Sawaddikap! kap kun kap!

ok lah..

bye2...

*Baby Lagenda 110z esok akan bekerja dengan keras ke sana..

Saturday, January 29, 2011

Musim raya cina..

salam blogger..

best22 jugak menghabiskan hari pertama bercuti ini..

dengan kerja berpekdah..

hari ini sebelum si am balik ke kampung halamannya..

beliau telah mengirimkan Sony Vaio kesayangannya untuk diformatkan oleh aku.

apap2pun barang sony memang best pakai..

haha.. motif statement..

takpalan Mr Vaio.. anda akan menemankan aku di sini selama seminggu,,

yap.! have done with this Sony Vaio..

Simply jer tanpa banyak masalah nak merengek..

*merasa sambil format dengar lagu Shontelle - Impossible melalui acer 4530 aku itu,.

dah setel sesi format untuk laptop vaio ni..

cuma ada lagi waiting list laptop shahril si acer tuh untuk ditengookan oleh aku apa yang patut..

cuma shahril belum hantar lagi dekat aku.

dan just now najwa call tanya pasal masalah laptop sapa ntah ..

some key dekat keyboarad tak leh tekan..

esok she promised to send it on my door..

Okl. Cuti aku memang macam ni esp kalau festive..

ada aja acara wajib menformat , membaiki laptop2 orang..

oh ya.. back to the TOPIC okeyh..

asal musim raya cina. mesrti dapat gift yang oklah rather than takder..

*wah,, siap dengan pesanan penaja lagik! apapon .. Tocey2!!

kawan2 mak dan abah kirim Limau lah , brg2 lain la.

limau sorang kawan bagi sekotak.. :)


best gak kan dapat those such things..

hahah.. akku menompang jer makan .. takder kwan2 chinese nak bagi..

apa2 pun ,

alamak ,,. sakit perut,,!! tulah makan banyak sangat limau..


k lah.. Gud nite..!

Friday, January 28, 2011

pedihnya..

salam blogger..

yahoo!! mulai saat ini telah bermulanya cuti mid sem aku selama SEMINGGU bersempena Raya Cina ini..

GONG XI FA CAI..

okayh2..

aku baru sampai umah jer nih.. hahaha sengaja balik lewat sebab p klinik tadi..

Kenapa p Klinik?

aku sakit kah..

Yalah mestilah ada sebab aku p klinik..

meh aku story sikit..

Pagi tadi bangun2 terus rasa gatal2 dan pedih2 sikit kat dahi aku ni.. ntah napa pon aku tak tau..

last2 tgh hari tadi baru jelas kelihatann..

aku pon tak tau..

ni ha..


*pedih oo..


mentang2 lah nak cuti penyakit pon dapat yang baru..

hmm. sabarr je lah..

k.. tadi lepas habis kelas pukul 5 terus aku menuju ke Klinik Panel Unimap..

hajat di hati nak ubat free.. Eh2..!! mana ada.. nak p check it out la..

last2 doktor pon tak tahu.. suspect allergic lah kot..

selalu pakai helmet..

entah yer ntah tidak..

isi2 borang , dapatkan rawatan dn amik ubat tanpa perlu bayar.. Best2!! dapat benda free...



so,, balik umah..
makan2 jap..


terus tetiba shahril call..

saja ja nak ajak minum dan sembang..

aku pun terus p..

then kul 11 malam baru sampai..

terus makan ubat dan sapu kream dibekalkan..

and then here im blog..

*credit to shahril belanja aku.. dahla aku order boleh tahan harganya.. kalah tokey.. Terima kasih na..


oh ya terasa lagi kepedihan di dahi ku ini..

entah kenapalah tetiber ajer...

k la.. bye and gun niyte... :)

*mood : gumbira + happy sebab cuti raya cina seminggu..

***oh ya.. ni gambar semalam sebelum masing2 ballik ke kampung halaman.. bermain boling melepaskan tension.Kononyalah! haha.. apa2 pun mmg superbs.!

Friday, January 21, 2011

Duit Keluaq macam ayaq..!





hye... Salm blogger..

aku kembali bersiaran dengan entry mengenai duit...

kanapa dengan duit??

yalah aku agak fedup kes2 duit ni.. napa ya??

yalah bayangkan lah dalam tempoh tiga minggu ni asyik kerja dok bawak keluarq duit,,

boleh dikatakan purata aku bawak keluaq duit 3 kali dalam tempoh seinggu di ATM...

arghh.. tension ja..

yala... beli buku rm 300 untuk

buku Electronic devices rm 100

Buku Sistem digital rm 100

Buku C Programming,, Rm 100 jugak...



adus..

ni belum lagi beli baju untuk kokurikulum KLKM Unimap..

Ala kElana SiSwa Unimap.. Baju uniform dia saja dah rm 68 henggit...

aduss.!! duit lagi..

pastuh mana lak dengan Beli Printer harituh Bahagi dua share dengan roomates.. Sorang kena bayaq Rm90..



huh..

ada lagi...

tadi masa aku sebelum balik rumah dari Unimap

P servise Lagenda Aku tuh... pastuh tukaq tayar depan sebab dah botak sangat! *Bahaya,,

Kos kat bengkel motor tadi Overall.. Rm 99



*tayar Viva rm 62
*tkuaq minyak hitam Shell Rm 12
*tukaq tayar dalam depan Rm 15

hush!! tepuk dahi lah aku.. ni baru untuk 3 minggu...

bukannya beli benda mengarut2 pun..

ish2.. duit2!

lupaan lah bab duit ni..

bukannya pernah habis kalau asyik dok cakap pasal duit ni..

apa ya minggu ni di Unimap???

OMG!! sebuk sangat,, rasa macam masa tuh cepat sangat berlalu..

kenapa aku cakap macam tuh??

yalah aku TAK sempat cover lagi beberapa bab yang aku tak aham sepanjang lecture minggu nih..

orang lain nampak rilek aja tak tension macam aku..

kenapa ya??

yalah aku ni bukannya freshly grad from SPM!

thus , otak pon agak2 lambat piickup nak tangkap apa yang lecture tengah dok mengajaq tuh..

dats why aku kena cover up cepat2 kalau tak nanti susah nak catchup balik topis2 tuh..

Biasalah aku kalau bab2 belajaq ni atau bab kira2 math , formula letrik ka , formula apa ka memang LEMBAP sangat nak paham,,

apa yang aku bersyukuyr ada kawan2 yang masih sanggup memabntu aku belajaq sepanjang berada di sini esp Hafiz , geng2 lan , Sabri and so on.

okla.. sekian saja siaran ntuk minngu ni..

nnty apa2 netri terbaru aku akan update kalau sempat lah..

*gambaq masal dalam lab electric.. jenuh lah tak paham2 lagi cara nak buat lab..

k lah. aku pon nak ucapkan selamat maju jaya kat bloggers sekalain dalam apa2 yang diceburi atau dilakukan..

Bye\2!!

*update picture

Sunday, January 9, 2011

Berdikari..





hye semua..

Salam Blogger..

yah dah seminggu pun berlalu from my previous last entry..

oklah..

What am i doing now?

mood : Sedih dan tension..

oklah..
kenapa ya..?

sebenarnya i dont know where to start but..

hera are the story..

seminggu kehidupanku di Unimap sepanjang semester 2 ni adalah amat BOSAN..

First , macam biasalah kelas.. mula nak kena balejar subjek baru yang lebih kurang HEBATNYA..

rasanya silibus tuh macam tak nak bagi student lukus ja berdasarkan tahap kepayahan silibus yang akan aku belajar tahun ni.

okla.. lupakan bab2 balajar ni..
pokoknya BELAJAR sajalah apa yang patut,.

Yang penting ikhlas.. *palsu jer ni..(bukan aku tulis)

oh ya..

mula dengan hari Selasa lepas,.

Si Husin dah nekad dengan keputusannya nak berhenti daripada Unimap ni..
entahlah.. pointer dia boleh lah dikatakan teruk jugak that why dia nak ended up his journey daa..

as for me ? sedih jugak sebab kami sama2 datang daripada ILP menyambung pelajarn di sini. harapan nak sama2.grad. namun??

takpalah doakan hang berjaya ja di mana hang belajaq..


gambar dulu2 masa bulan puasa.. :( kami p melawat ILP

oh..

belum pun sempat kesedihan itu hilang sorang lagi yang baik denganku mengikut jejak langkah husin itu..

beliua adalah sany.. selalu aku akan menghabiskan masa bersembang , keluar bejalan2 dengan sany ni..

san ni umurnya dah 25 tahun.. tapi kami memang macam member. pendek kata masa aku kat unimap ni habis bersama dia.

jadi minggu ni adalah kesedihan berganda sebab aku dah LOST!!



*gambar masa g buat research kat sekolah

aku dah tak da teman hangout sebab dulu2 kami bertiga aku , sani dan husin akan bermain boling , makan , study bersama2..

namun semua tuh dah tinggal kenangan..

hanya tinggal aku seorang menyambung nasib di Unimap ni..

pointer si sani ni tak teruk sebab ada yang teruk lagi pada beliau.

namun , keputusan telah dibuat,.

sany tak nak teruska pengajiannya di Unimap..

takpalah walau apa keputusan korang aku tetap doakan hampa berjaya satu hari annti tak kira lah di mana jua..

amin..

SEKARANG??

aku mula bergerak sendiri..

lebih banyak masa dihabiskan bersama roomates aku,..

dan aku lebih banyak bergerak soerang diri..

CUmanya ,, aku tak pasti sampai mana perjalananku di Unimap ni..

yang pasti aku akan cuba supaya dapat menggenggan segulung Diploma di sini..

Amin..

**susah nak terima hakikat yang korang berdua dah berhenti dari sini..hanya pesanan hampa dua yang menemani aku di sini...

Sms sany kepadaku yang terakhir ..

"Sory kwan n dan seorang yg aku anggap sbg adik yg boleh susah dan snang ddgn aku boleh minta tlng ape semua.. aku tak sampai ati nak gerak dari unimap ucap selamat tinggal kat hang secara berdepan.sbb tu aku belah sengap2.. sowi sangat2..hang belajar elok2 k. aku yakin hang boleh.biaq owg taw background student ilp pun boleh dari geng2 hecker yang lain. ingat pesan seorang kwan n abg..
wasalam."

Saturday, January 1, 2011

New Year Sudah...2011

salam blogger... :)

TOdia aihh... dah seminggu kot aku tak menulis dalam blog nih.. heheheh...

napa erk??

tup2 saja dah masuk tahun baru..

2011 sudah..

oh ya..

Adkah mungkin aku merajuk sebab result aku yang diumumkan minggu lepas??

Or mungkin BUSy ?

Or.. Apap2 ajalah...\

nak kata busy tu tak dalah..

cuma mood berblogging tuh mungkin tak cukup level lah kot..

hahaha.. *apa aku merepek ni..

apa azam aku 2011 ni??

Jawapannya.. Tak dalah..

sama juga cam 2010;... Bila tak da azam ni cam bestlak. taklah rasa kecewa sebab azam tak tercapai..

*macamlah aku pernah berazam kan..

Oh ya.. mesti tertanya2 berpa result aku yerk>?

Alhamdulillah.. Taklah teruk sangat Dan bUkannaya bagus sangat reslut aku di Unimap tuh..

KIra aku berpuas hati lah *walao hati sedih

Napa erk?? yalah.. ok lah sebab aku punya level pon taklah pandai sangat.. lepasan sijil ILP saja..

Kira oklah tuh..

Tak juga dapat P1 .* bukan P1 wimax na..

tapi kat Unimap ni Probation 1..

Kira result aku ni sedang2 saja.

Taklah 3 pointer.. dan juga taklah 1 pointer..

2.** saja...

hahaha..

oh ya.. aku juga dah lepas ntok register Subjek ntok sem depan..

OMG!! banyaknyer kredit kena amik taun ni...

Tapewlah.. Aku cuba saja..

Kawan2 yang Otak sma level ngan aku pon mesti meraong.. len lah kalau otak dah pandai..

ni capture nya..
* ni masa proses daftar.. ada Total 22 kredit kena amik sem ni..

hahah.. Oh yeahh!

oh ya.. Mood malas lah nak balik Ke UNimap..

Napa erk??

macam besa larh..

kalau dah cuti lama tuh memeng lah liat nak balekk!!

oh. ya tadi petang aku dah Daftar bilik Ntok Sem depan nih..


TAu tak aku dapat Bilik apa??

Sangat HAzab yer..

Aras 3 nuhh...!! tinggi kot.. daripada bilik asal aku di aras 1 dahulu..

Natah haper2.. aku jaga lek lok kot bilik aku dulu nuh..

last2 bilik baru nih..

cam puaka lah..

LOker RosaK tapi masih bagi.. Takd tempat kunci nak bubuh mangga..

PA2 pon aku dah komplen dan tataulah bila nak baiki..

*Oh ya.. aku apa2 pon tak paket lagi nih!!
Rilek lah rumah dekat aja kot.. Bahagianya umah kat Kangaq ni..

Esok baru room8 aku mai.. so , esok aku pon nak cau cin caulah..

ENUFF ABOUT UNIMAP na..

here the personal things..

Oh ya..

My BEst Buddies... Arief Zul IZwan Bin Ghazali.. *If u read.. "HAi"!

ya.. he got to further his studies akhirnya...

but where??

kat mana lagi ADTEC BATU PAHAT Johor lah..

OMG!! takot lah kalau aku dengaq tempat tuh..

DEAR BFF< href="http://4.bp.blogspot.com/_QroFJxQM0NQ/TR9TXvaEqXI/AAAAAAAAAss/YkCLjYiG5E4/s1600/25122010016.jpg">
ni masa teman dia p beli baju..
fitting room..

smile..







*nih b4 he further there. Sedeyh doh .. b4 he leaves just give him a BIG hugs and some OLe2 to keep him accompanied there..

Oh BFF I did miss you now :(

Why i Says I DIDNT WANT TO GO TO ADTEC BATU PAHAT JOHOR??

Here i'll give my own reasons.

* jauh larh... nun di sana nuh..
*i've heard kat sana Peraturan sangat ketat.. Even i heard about Dats "Special Kandang".. entahlah what the purpose of it..
*if we didnt perform Solat dekat Surau Leh kena JTP (jabatan Tatatertib) Oh GOD! telalu memaksa it our own right.(esp Magrib and isyak). lagipon im not Into it.. heheh...
*entahlah.. mstly my strong reasons because of the rules lah kot..previously pon aku pernah attend the interview intake..Motif sesangat kan aku nih tak tau..
*Oh ya.. someone told me makanan kat DEwan Makan.. Too many Flies lah , memacamlah.. esp when it comes to the handling of food..eeiiieeeww..!

**pengakuan from my other friend there is "dia pon tak sabaq nak keluaq dari situ walhal he is the part of MPP there.. hahah...

(SORRY im NOT TALKING BAD BUT TRUTH APART FROM MY RELIABLE FRIEND..) If anyone please dont touchink2 yah.!

Dear BFF , Hope you get strong being there for the Oriented program esp , get new friend of other BFF there yang baek2 and get along with the new situations there.. aminn!!

Oh ya.. B4 he leaves to ADtec Batu Pahat.. we just take our Graduated Certificate..

YEAY!! dah grad pon aku...

Certificate From Jabatan Tenaga Manusia.. From my SKM Tahap 2 dan 3 in Computer NEtworking in ILP Kangar.




oklah.. im leaving now..


Daa,,, Good Night everyone..

*banyaknyer TYPO .. malas lah nak repair.